Dudorászó

Szabó T. Anna könyve gyerekeknek, nagy testvéreknek és szülőknek egyaránt szól. A kötetet Kárpáti Tibor összetéveszthetetlenül egyedi illusztrációi teszik még színesebbé.

A Dudorászó fejezetei reggeltől estig, a hétköznapoktól, hétvégéktől az ünnepekig és a vakációig minden időre és alkalomra kínálnak verseket. Jöhet eső, fújhat a szél, irány az erdő vagy épp a meleg kuckó.

„Fejemben a sok szó,
mint bolyban a hangya,
zsizsgő-pezsgő-mozgó,
jaj, csak békén hagyna!” 

Szabó T. Anna kötetéből kiderül, milyen verset írni és verset mondani, mi a teendő, ha a sok agymunkától „az agyad nem repít”, szerepel a könyvben kistesónak szóló öltöződal és integetős ének a nagymamának, ugribugridal, otthonülős vers és vers kiránduláshoz.


Ritmikus mondókák, lágyabb altatók, rengeteg vicces állat és ember jelenik meg a Dudorászó lapjain, és ezúttal a kötet végén egy csokor verset kaptak a nagyobbak és a szülők is, hogy megpihenjenek a nagy pörgésben.

Szabó T. Anna Dudorászó című kötete fiúknak és lányoknak szól négytől tizenkét éves korig.

Forrás: Magvető

A kötet verseihez a Molnár Emese énekes-dalszerző nevével fémjelzett JaMese zenekar komponál ismét zenés albumot, amelyet június 1-jén 10.30-kor mutatnak be a Magyar Zene Házában.