Koncert

Jeff Berlin

Budapest Jazz Club
2024. szeptember 11. (szerda) 19:00
Ár: 9900 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

Az 1953-as születésű basszusgitáros, Jeff Berlin eredetileg hegedülni tanult, majd megannyi más New York-i kortársához hasonlóan Bostonba költözött, hogy – ekkor már a Beatles hatására, basszusgitáron – a Berklee College of Music-on folytassa tanulmányait. Már a korai években együtt játszott David Liebmannel és Patti Austinnal, ám igazán akkor figyelt fel rá a világ, mikor 1977-ben Bill Bruford debütáló, Feels Good to Me című lemezén működött közre. Később a lemezen szintén hallható Allan Holdsworth 1983-as Warner Brothers-nél megjelent Road Games albumán is Berlin működött közre.


Jeff Berlin innovatív játéka több mint negyven éve hallható mára megszámlálhatatlanul sok lemezen és koncertfelvételen, olyan művészekkel együttműködve, mint Billy Cobham, Scott Henderson, Frank Zappa, Pat Martino és John McLaughlin, csak néhányat említve a legnagyobb nevek közül.


A kifogyhatatlan energiájú örökké energikus basszusgitáros egy interjúja alkalmával úgy nyilatkozott:
„Minél idősebb leszek, annál inkább úgy tűnik, hogy az emberek odafigyelnek a játékomra. Remélem, hogy méltó leszek a figyelmükre. Még a rockerek és a popzenészek is észreveszik ezt az öreg jazz basszusgitárost!”


Előzetes jegyfoglalás nem lehetséges