Koncert

Plini | Budapest 2024

Plini előadó
Night Verses előadó
A38 Hajó
2024. augusztus 22. (csütörtök) 19:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A világ legjobb progresszív gitárosának kikiáltott PLINI az A38 Hajón lép fel.

PLINI, az ausztrál gitáros, zeneszerző, akit Steve Vai is méltatott, debütáló lemezét az egyik legjobb instrumentális gitárlemezként jellemezve, de a Music Radar is a „világ jelenlegi legjobb prog gitársa címmel tüntette ki”. A virtuóz gitárost augusztus 22-én mi is élőben hallhatjuk az A38 Hajón.



A Night Verses rajongókra jó idők járnak, az instrumentális trió ugyanis idén nyáron PLINI vendégeként is tiszteletét teszi Budapesten, augusztus 22-én, az A38 Hajón.

Az amerikai Night Verses experimentális instrumentális trió, akik idén tíz év után játszanak ismét Budapesten a Tool előtt. A magyar rajongók azonban örülhetnek, ugyanis a kihagyott évekért idén bőven kárpótolja őket a zenekar, ugyanis augusztusban PLINI vendégeként is hallhatjuk majd őket. A zenekar 20212 óta aktív, jellegzetes progresszív-rock elszállásaikról ismertek, eredetileg énekes felállásban kezdték, 2018-as From The Gallery of Sleep című lemezüket azonban már énekes nélkül vették fel. A banda új albumával azonban minden aggodalmat sikeresen eloszlatott Douglas Robinson távozásával kapcsolatban, bemutatva, hogy énekhang nélkül is kimagasló anyagot tudnak letenni az asztalra. Új albumukkal bár alaposan megváratták a rajongókat, idén március 15-től azonban teljes egészében hozzáférhetünk az Every Sound Has A Color In The Valley Of Night dalaihoz is. A lemezen Justin Chancellor, a Tool basszusgitárosa is közreműködött.

Így az instrumentális progresszív rock kedvelői igazi ínyenc estére számíthatnak augusztus 22-én, az A38 Hajón, ahol a „világ jelenlegi legjobb prog gitárosának” kitüntetett PLINI-t és a Night Versest is meghallgathatják.