SZOMBATI KULTURÁLIS PROGRAMOK ONLINE

Most a TV-ben Teljes tv műsor

LEGFONTOSABBAK

Mozi

Miért csak az egyik Wachowski ül a Mátrix 4 rendezői székében?

Lilly Wachowski őszintén elmondta, miért tartja távol magát a hollywoodi filmektől, és miért hagyta rá a kultikus franchise-t a testvérére.

Tévé Az sem baj, ha otthon töltöd a péntek estét, itt vannak hozzá a legjobb filmek!

Egy kevésbé ismert Robin Williams-film, egy magyar vígjáték és Az elnök különgépe is bekapcsolódik a pénteki szórakoztatásba.

Ma este a tévében!

Nem haragudhatunk minden egyes hülyére!

Egy hülyére még lehet haragudni, kettőre is, de amikor egy film ÖSSZES főszereplője igazi idióta, akkor a lovak közé kell dobni a gyeplőt és élvezni az utazást, akármerre is visz - jelen esetben Hawaiira, egy esküvőre.

Mozi

Elég váratlant fog lépni az egyik legjobb horrorrendező

Ha valamire jó volt a karantén a filmiparban, az az, hogy a kreatív elmék jobbnál jobb filmötleteket találhattak ki az üres órákban. Ari Aster, a Fehér éjszakák rendezője is tudja már, min fog dolgozni legközelebb.

Tévé

Ezért nem fognak a közeljövőben újra összeállni az Agymenők sztárjai

A Sheldon Cooper szerelmét, Amy Farrah Fowlert alakító Mayim Bialik tárta fel az okokat.

Gyász

Meghalt Mary Pat Gleason

Ha a neve nem is ismerős, rengeteg mindenben láthattuk – főleg sorozatokban, a Jóbarátoktól kezdve a Született feleségeken át az Anyák gyöngyéig. 70 éves volt.

tévéajánló

Cool

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész

Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot. Már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

VIASAT3

A galaxis őrzői vol. 2

Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

Holtodiglan

Nick és Amy ötödik házassági évfordulójukra készülnek. Viszont az ünnepi nap reggelén, Amy nyomtalanul eltűnik. Nick a rendőrséghez fordul, akik azonnal el is kezdik a nyomozást az ügyben. Ami során egyre több nyom utal arra, hogy a látszólag boldog pár élete számos sötét titkot rejt.

Film+

Thor

A hatalmas Thor rettenthetetlen harcos, óriási pörölyéről legendákat mesélnek. A csatában vitéz és legyőzhetetlen, ám makacssága és hirtelen haragú természete nem teszi őt alkalmassá arra, hogy apját kövesse Ashgar trónján. Képtelen lenne megfontoltan irányítani birodalmát.

RTL Klub

Sakáltanya

Violet arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett...

Egyiptom istenei

Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit az ókori mitológia ihlette Egyiptom istenei című szuperprodukcióban. Széth, a sivatag könyörtelen istene, aki magához ragadja Egyiptom trónját, az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja.

CIKKEK

Mozi

Újból téma lett, hogy mi van, ha tényleg Woody Harrelson bérgyilkos apja lőtte le Kennyedyt

Charles Harrelson 2007-ben halt meg a börtönben, életfogytiglant kapott egy bíró megöléséért. Son of a Hitman címmel podcastben dolgozták fel az apa és fia életét.

Filmes érdekességek Sigourney Weaver csak a véletlennek köszönhette az Alient, Ripley eredetileg férfi űrhajós volt!

Alan Ladd vetette fel, miért ne lehetne női karakter, Ridley Scott pedig egy színdarabban látta meg Weavert, és azonnal elhívta sci-fit forgatni.

Mozi Íme a nem létező Cannes-i Filmfesztivál filmjei!

Idén nem tartják meg a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált, sem fizikai, sem virtuális formában, de kihirdették azoknak az alkotásoknak a listáját, amelyek megkapják a Cannes 2020 címkét.

Mozi John Boyega a könnyeivel küszködve szólalt fel a feketék nevében, hollywoodi kollégái sorra állnak mellé

A Star Wars brit sztárját nem érdekli, ha vége a karrierjének, őszintén elmondta a véleményét George Floyd haláláról és az azóta történtekről.

Mozi Június közepén újra kinyithatnak a mozik és a színházak

Valamint a múzeumok és a fürdők is. Ezt Gulyás Gergely jelentette be a csütörtöki Kormányinfón.

Boldog születésnapot! A 45 éves Angelina Jolie élete képekben

Hollywood és a bulvársajtó könnyen felejt, de mi nem: volt idő, amikor Angelina volt a világ legszebb, legsikeresebb és legjobban kereső színésznője, és ahogy a képeket elnézzük, nem véletlenül.

Mozi

Hátborzongatóan erős kisfilmben mutatják be a párkapcsolati erőszakot

A karantén alatti összezártság idején a bántalmazottak még jobban szenvedtek. Ez ihlette a Nagy Zsolt és Vajda Milán főszereplésével készült rövidfilmet. Nézd meg az Összezárvát!

Trailer

Mads Mikkelsen zugivó tanár lett a legújabb, fergeteges filmszatírájában – itt a trailer hozzá!

Az Another Roundban négy dán pedagógus a fejébe veszi, hogy sokkal jobban fog menni a tanítás, ha kicsit tütükéznek az órák előtt, alatt és után.

Trailer

Egyre ijesztőbbnek és izgalmasabbnak ígérkezik a Lovecraft Country

Az HBO Jordan Peele és J.J. Abrams nevével fémjelzett új sorozata egyre izgalmasabbnak tűnik, és a most beérkezett új előzetes új szereplőket és új idősíkokat villant.

ketrec

Az évtized legjobb filmjei #3 - 2013

Ez volt az az év, amikor Sandra Bullockot kilőtték az űrbe, DiCaprio túltolta a kokót, és Arany Pálma járt a leszbikus szexért. Folytatjuk évtizedösszegző sorozatunk, amelyben szembesítjük magunkat a korabeli toplistáinkka!

Rémálom az Elm utcában

Górcső alá vesszük az összes eddigi részt, a Péntek 13-as crossovert és a remake-et is.

Spoiler Retrókritika: Véres játék (1988)

Minden benne van, amitől annyira szerethetőek a klasszikus verekedős filmek, amelyeket annak idején videokazettákon cserélgettünk a haverokkal.

A Nagy Assassin's Creed Podcast

Bár az Assassin's Creed-szériának csak az első néhány játéka retro, mostanra olyan jelenséggé vált a játékiparban, hogy nem lehet róla nem beszélni!

Kritizátor Alkimisták elit alakulata

A 2000-es évek egyik népszerű animéje, a Fullmetal Alchemist a szórakoztatás mellett komoly témákat is érint.

Űrszekerek Közösségi Flotta Irány a Föld

Ezt a Star Trek-epizódot eredetileg egy új sorozat bevezető részének szánták.

N Interjú Novák Csanáddal!

A Valhalla egykori kiadóvezetője, a M.A.G.U.S. RPG atyja Új-Zélandról válaszolt a Bíborhold videóblog kérdéseire!

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.