TV-csatornák

A LEGFONTOSABBAK

Lista

A 70 éves Stephen King legjobb cameói

A horror királya számtalanszor felbukkant filmekben és sorozatokban, és nem csak a saját műveinek adaptációiban. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket.

Kritika Brit kémek menni Amerika - Kingsman: Az aranykör

A prolisrácból lett sármos angol szuperügynök, Töki újra az ujja köré csavar minket, de szó szerint, nem maradnak el az elképesztően megkoreografált akciójelenetek sem, és van, akit feleslegesen sirattunk el.

Tévéajánló

A francia hadnagy elő se kerül!

John Fowles regényéből a Csehszlovákiából menekült Karel Reisz készített igazi filmirodalmi klasszikust, de ehhez kellett az ekkor még szexszimbólumnak is beillő Meryl Streep is.

Heti mozipremierek Összes premier

 • 47 méter mélyen
  Két lánytestvér Mexikóban nyaral. Egy nap extrém cápanézésre indulnak. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed.
  Időpontok
 • Hetedik alabárdos
  A Hetedik alabárdos humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az "örök statiszta" szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik.
  Időpontok
 • Isten hozott Németországban!
  Angelika nemrég vonult nyugdíjba, de ahelyett, hogy élvezné a gondtalan mindennapokat, különös ötlete támad. Úgy dönt - férje kérésének ellenére - hogy befogad a családba egy menekültet.
  Időpontok
 • A kairói eset
  Noredin, a korrupt kairói rendőrség egyik nyomozója egy eleinte egyszerű gyilkossági esetnek tűnő ügyet vizsgál, amelyről hamarosan kiderül, hogy egy szerteágazó bűncselekmény-sorozat része.
  Időpontok
 • Kingsman: Az aranykör
  Az új ellenség természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantja a központjukat.
  Időpontok
M5

Pacsirták cérnaszálon

1990-ben a Berlini fesztivál nagydíját egy 1969-es betiltott csehszlovák film, Jirí Menzel remekműve, a Pacsirták cérnaszálon nyerte. A film Hrabal feldolgozás ugyanúgy, mint Menzel megannyi világsikerű filmje.

viasat3

Szerelem sokadik látásra

Oliver (Ashton Kutcher) elég jóképű, de kétségbeejtő, hogy férfi létére még mindig a szüleivel lakik. Emily (Amanda Peet) épp az ellenkezője, mindig ösztönösen dönt, többnyire rosszul és éppen ezt élvezi.

c8

Underworld - A vérfarkasok lázadása

A vámpírok és a farkasemberek egyaránt az éjszaka teremtményei. Évszázadokkal korábban a farkasemberek a sötét világ arisztokratáinak szolgálatában álltak.

Programok, amiket ne hagyj ki!

Marilyn Monroe, Csehov és ’56-os dráma a belváros szívében

A Monroe-gyilkossággal, ’56-os szerelemmel és két mulatságos egyfelvonásos Csehov darabbal indítja első évadát a Tesla Teátrum. Az új színház előadásaiban többek között Beleznay Endre, Zöld Csaba, Tímár Éva, Szalay Kriszta és Cserna Antal is feltűnik Vas-Zoltán Iván rendezéseiben. A Kazinczy utcai színház idén ősszel kezdi meg repertoárszerű működését az egykori transzformátorház épületének legfelső szintjén, sajátos, szobaszínházi formában.

Bukta Imre - Mezőszemerei ikertornyok

Szentendre, Kovács Margit Kerámiamúzeum szeptember 24.ig
Bukta Imre (1952) a magyar kortárs képzőművészet egyik legendás alakja. Pályáján autodidakta művészként indult az 1970-es években. Művészetét négy évtizede folyamatos elismerés övezi, három alkalommal képviselte Magyarországot a Velencei Biennálén, számos európai és amerikai művészeti központban volt már kiállítása.
Bukta Imre baromfiudvara a Kovács Margit Múzeumba költözitt az Art Capital idejére.

Mozart: Don Giovanni (zenekari koncert)

MÜPA-Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 19:00
A Don Giovanni, a Hamlet és a tenger - Flaubert hitte, hogy Isten ennél a három dolognál tökéletesebbet nem alkotott. A Don Juan történetét feldolgozó kétfelvonásos Mozart-opera 1787-es bemutatója óta markában tartja a közönséget. Tragédia és komédia, zenei mélylélektan, időtlen történet tele pajzánsággal, játékkal és drámával, élővé csiszolt karakterekkel.

L1danceFest 2017

szeptember 21-27.
2017. szeptember 21-27 között 16. alkalommal szervezi az L1 Egyesületaz L1danceFest nemzetközi kortárs tánc-színházi előadások fesztiválját Budapesten, amely az utóbbi években kiemelkedő szakmai eseménnvé vált.

ketrec

Molnár Piroska dalban mondja el

Molnár Piroska gazdag életpályája nemcsak jelentős prózai alakításokat tartalmaz, hanem emlékezetes zenés szerepek sorát is. Ezek dalaiból hallhatunk egy csokorra valót a Rózsavölgyi Szalonban október 6-tól látható színházi esten.

Tudunk önnek újat mondani a Scaláról?

Világhírű zeneszerzők, karmesterek, énekesek és zenészek sora koptatta a Scala színpadát, és nem kevésbé prominens személyek ültek a nézőtéren is. Vajon akad az alábbiak között újdonság az ön számára?