LEGFONTOSABBAK

Streaming

A férfi, aki 600 gyilkosságot vallott be, és a lány, aki öngyilkosságra buzdította a barátját

A Netflix és az HBO GO kínálatában számos kiváló bűnügyi dokumentumfilmet és -sorozatot találunk. Ezekből ajánlunk néhányat.

Gyász Elhunyt Sas József humorista

A Jászai Mari-díjas művész, egykori színházigazgató, a Sas kabaré ikonikus alakja 82 éves volt. Koronavírus-fertőzés miatt vesztette életét.

Netflix / Kritika

Igazi kapudrog a Netflix meditációs sorozata

A streamelős óriás meditációs kisokossal kedveskedett azoknak, akik elhatározták, hogy stresszmentesítéssel és befelé figyeléssel akarják indítani az új évet. De vajon meg lehet tanulni meditálni egy 20 perces epizódokból álló szériából? Kritika a Headspace – Útmutató a meditációhoz című ismeretterjesztő sorozatról.

HBO GO / Kritika

Vadember – Ilyen egy maori banda fehér verőemberének élete

A csodaszép Új-Zélandon nemcsak vidám hobbitok és pufók rendezők élnek, hanem a társadalom peremére sodródott őslakos maori fiatalok is. És van olyan, akinek jobb híján egy maori banda nyújt biztonságot és követendő példát.

Filmes érdekességek

A 10 legbénább filmes baki

Tévedni emberi dolog – tartja a jól ismert mondás. A filmeket pedig emberek készítik, így nem csoda, hogy még a legnagyobb odafigyeléssel készült szuperprodukciókba is jut időnként egy-két ostoba tévedés. Összeszedtük a legviccesebbeket.

Évforduló / Filmes érdekességek

12 dolog, amit nem tudtál az Aki legyőzte Al Caponét című filmről

1899-ben ezen a napon, január 17-én született a világ egyik leghírhedtebb bűnözője – aki többek közt az olyan filmeknek köszönheti ismertségét, mint Brian De Palma 1987-es műve, amiről összeszedtünk nektek egy tucatnyi érdekességet.

Most a TV-ben Teljes tv műsor

programok hétfőre

Tévéajánló

Cinemax 2

Good Will Hunting

Will Hunting még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sohasem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót.

VIASAT3

Közelebb

Aki szerelmes, jól is hazudik. Mindenki másképp, de becsapja szerelmét, élet- vagy házastársát. Az őszinteség csak idegenek között lehetséges. Két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland.

SuperTV2

A lány a vonaton

amerikai thriller, 2016

Rachel (Emily Blunt) minden áldott nap felül a vonatra, hogy bemenjen a városba, és minden áldott nap kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje (Justin Theraux) az új feleségével (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik.

HBO

Komfortos mennyország

A tizennégy éves Susie egy napon nem érkezik haza az iskolából. Ahogy telik-múlik az idő a Salmon család aggódni kezd a legidősebb lányuk miatt, aki nem szokott kimaradni ilyen sokáig. Kétségbeesve keresni kezdik, de nem találják.

Filmcafe

Trainspotting

Mark és haverjai képtelenek beilleszkedni a társadalomba, nem mintha a gazdaságilag lepusztulóban lévő Edinburgh-ben sok lehetőségük lenne erre. Csupa vesztes figura, akik parttalanul sodródnak ide-oda.

HBO 2

Star Wars: Skywalker kora

A három trilógiából álló Skywalker saga befejező részében az Ellenállás ismét harcba száll az Első Renddel, és végéhez ér a Jedi és a Sith rend közötti ősi konfliktus. Luke Skywalker áldozata árán az Ellenállás megmenekült az Első Rendtől.

CIKKEK

Tévéajánló

Igazi jó, takaró alá begubózós filmeket válogattunk vasárnapra

Már délelőttre is van ajánlatunk, de igazából délután indul be a jó filmek dömpingje.

Trailer Nézd meg Tom Holland újabb komoly alakítását!

A Pókember-filmek ifjú színésze a Mindig az ördöggel című sötét thriller után hamarosan egy bűnfilmbe oltott felnövekvéstörténetben lesz látható, amit a Bosszúállók: Végjáték direktorai rendeztek.

Filmes érdekességek Ha valaki látni vágyná Donald Trumpot, íme néhány reklám és cameo!

Éveken keresztül használta a közösségi médiát, korábban pedig a tévét és a mozit saját maga népszerűsítésére.

Filmes érdekességek Mellékszereplők, akik ellopták a show-t

Van olyan, hogy Jack Nicholson vagy Leonardo DiCaprio a film főszereplője, de mégsem őt szoktuk felemlegetni a mű kapcsán. Íme 9 olyan mellékszereplő, aki csak pár percet kapott, de abból a legtöbbet hozta ki!

Tévé Gyilkos sztárok a Columbóban

A sorozat 13 évada alatt komoly színészsztárok is kést vagy egyéb gyilkos szerszámot ragadtak. És volt, akit a hadnagy futni is hagyott!

Netflix / Kritika Napéjegyenlőség – Túl lassú az eltűntekről szóló dán sorozat, hogy igazán para legyen, pedig…

Ott volt minden elem egy izgalmas és hátborzongató sorozathoz. De a dán Netflix-széria készítői túl kényelmesre vették a figurát.

Online programajánló

Vasárnapozó

Újra vasárnap van. Ha szombaton hógolyóztál, akkor itt az idő a pihenésre. Hogy senki ne unatkozzon, ajánlunk pár programot. Jó szórakozást, tartalmas időtöltést!

Gyerek

Családi filmek vasárnapra

A vasárnapi tévés retróparti keretében megnézhetjük a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének legjobb filmjeit – például a teljes Nicsak, ki beszél!-trilógiát, közvetlenül egymás után. De azt is megtudhatjuk, milyen jó, amikor ringat a víz...

Filmajánló

Kaland, romantika, intrika – Ezek a kedvenc Mikszáth-adaptációink

174 éve született Mikszáth Kálmán író, újságíró, országgyűlési képviselő. Műveivel nem csak az irodalomórákon találkozhatunk, Jókai Mór és Móricz Zsigmond mellett az ő regényeit adaptálták a legtöbbször idehaza.

ketrec

Toplistázás: 2020 legjobb filmjei

A listaszezon zárásaként a Filmvilág Podcast is megtartotta szokásos, ünnepélyes évértékelőjét. Három 10-es listával és néhány meglepetéssel készültünk, de szóba került újra az aktuális mozihelyzet is. 2020 nem a mozi fénykoraként fog bevonulni a (film)történelembe.

Így néztünk TV-t régen

A hazai televíziózás 1954 december 16.-án vette kezdetét az első próbaadással, amit a 4 km-re található ORION gyárban tudtak fogni.

Smoking Barrels Könyvkritika: Frank Schwieger: Odin és bandája

Kevés jobb dolog történt ebben az évben a gyerekkönyvkiadásban, mint ennek a kötetnek a megjelenése.

Vízió az emberségről - A Vízió képregénykritika

Mi tesz valakit emberré? Létezik-e, és ha igen, kijátszható-e az eleve elrendelés? A Vízió a Marvel szerzőibb hangvételű alkotásainak egyik csúcsteljesítménye.

Recorder A lúdbőröztető zeneszerző idén sokat fog riogatni minket

Danny Elfman tavaly 36 év után először adott ki új szólódalt, ebben az évben pedig minden hónap 11. napján be fog mutatni egy-egy friss szerzeményt. A januárit már meg is lehet hallgatni, és az is kiderül, mi a 11-es szám jelentősége.

Mai Manó Ház Blog Virtuális kiállításon látható a tavalyi év egyik legfontosabb fotótárlata

Nemrég hozta nyilvánosságra a Punkt.hu 2020 legfontosabb hazai fotókiállításainak rangsorát.

CineArt Blog Íme 2020 legjobb filmjei

Az év eseményei során megtörni látszott a mozi és a streaming közti határ.

Ezért annyira fontos, hogy az apák is meséljenek a gyereknek

Mesélni általában az anyukák szoktak, de miért kéne ennek így maradnia? Az apáknak is jár némi közösen töltött idő a fantázia birodalmában.

Ha a gyerek öklendezik vagy a földhöz veri magát: hogyan kezeljem az extrém hisztit?

„Már inkább megadom, amit kér, csak ne tegyen kárt magában.” Ha pedig ezt tudja, miért ne élne vele?

Luxusvonaton inasnak lenni rabszolgamunka volt, mégis minden fekete erre vágyott

Száz éven át szolgáltak Amerikában a fekete vonatinasok, akiknek a szakszervezete letette a polgárjogi mozgalom alapjait.