LEGFONTOSABBAK

Streaming

11 kihagyhatatlan film Helen McCrory-tól

A Skyfall, Roadkill, a Kvíz, a Birmingham bandája, valamint Három Harry Potter-film is megtekinthető a Netflixen és az HBO GO-n az 52 évesen elhunyt színésznő főszereplésével.

Live Hétfőre készülj!

Megtaláltam a legkacifántosabb képet az internetről, ami megmutatja, hogy hogyan kapcsolódnak a dolgok egymással össze a világháló berkeiben, szédítő, én mondom! Ebből ugyan nem látszik, de következtetni lehet rá, hogy ezen a hétfőn is oda lesz téve a programok sokasága, némelyek ismerősek lesznek, mások meg vadonatújak. Én kiváncsi vagyok, mit mond a Pista, meg az a szexis dolog is izgi.

Trailer

Itt az első kínai Marvel hős!

Tény, hogy a főhős a Marvel „szülötte”, de az első előzetest nézve nehéz elhinni, hogy a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája az MCU szerves része lenne – pedig azt ígérték.

Tévé

Filmajánlónk hétfő esti lazításhoz

Összegyűjtöttük a tévécsatornák kínálatából a legjobbakat.

Oscar-díj

A 10 legviccesebb reakció azoktól, akik bukták az Oscart

Samuel L. Jacksonból kicsúszott egy káromkodás, amikor megtudta, hogy nem ő nyert. Bill Murray majdnem sírva fakadt, miután Sean Penn elcsaklizta előle az aranyszobrot.

Stream

10 érdekesség, amit lehet, hogy nem is tudtál az 1967-es Casino Royale-ról

Ez volt az a híres-hírhedt Bond-paródia, ami akkor készült el, amikor még alig voltak Bond-filmek.

Gyász

Meghalt Helen McCrory – így emlékeznek rá a kollégái

Helen Mirren, J.K. Rowling, Cillian Murphy és a szintén színész férj, Damian Lewis is meleg szavakkal búcsúzott el az 52 évesen, rákban elhunyt brit színésznőtől.

Most a TV-ben Teljes tv műsor

online kedd

Tévéajánló

Cinemax 2

Good Will Hunting

Will Hunting még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sohasem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót.

VIASAT3

A kaptár

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő - azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer - szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon.

HBO

Álom doktor

A ragyogás nem múlik el. A kisfiú, aki túlélte mindazt, amit apja művelt vele és családjával a magányos Szépkilátás Hotelben, felnőtt – de viseli az egykori traumák nyomát. Miután nagy nehezen kiverekszi magát az alkoholizmusból, egy hospice-házban talál munkát.

TV2

Halálos iramban 7.

A Halálos iramban 7 több mint egy évvel az után veszi fel a cselekmény fonalát, hogy a kegyelmet kapott Dom (Vin Diesel) és Brian (Paul Walker) visszatértek az Államokba. A törvény helyes oldalán kezdenek új életet, mégsem számíthatnak boldog családi életre.

VIASAT3

Brooklyn mélyén

Eddie-nek, Salnak és Tangónak sosem kellett volna találkozniuk, de a sors ugyanarra a bűnügy helyszínére viszi őket. Eddie húsz évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt.

SuperTV2

Az Álmosvölgy legendája

amerikai horror, 1999

A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával.

CIKKEK

Mozi

Mikor kapjuk vissza Mads Mikkelsent?

A zseniális dán színésznek két pazar filmje is lassan egy éve várja, hogy bemutathassák, és Az igazság bajnokai című bosszúmese új előzetese arra emlékeztet, milyen jó lenne már látni őket.

Streaming Hernádi Judit és Bodrogi Gyulai filmjei a Filmión

A napokban volt Hernádi Judit és Bodrogi Gyula születésnapja. A Filmio kínálatából ajánlunk tőlük filmeket.

Magazin A Tévémaci legózott és még a világűrt is megjárta

1963. április 15-én mutatkozott be a képernyőn a Tévémaci. Alakján többször is változtattak, végül a nyolcvanas évek macija annyira a kultúránk, sokak gyerekkorának részévé vált, hogy a 2012-es maciváltás szabályos népharagot keltett.

Portré Ron Perlman, a szörnyen jó karakterszínész

Minden, amit tudni akartál a szülinapos Pokolfajzatról.

Filmes érdekességek 12 dolog, amit nem tudtál a Boratról

Némelyik majdnem olyan vicces, mint maga a film!

Filmes érdekességek A hét legkínosabb pillanat a Bridget Jones naplójából

2001. április 13-án mutatták be az angol és az amerikai mozik minden szinglifilmek alfáját és omegáját – azaz kereken húszéves a Helen Fielding regényéből készült adaptáció. Ennek örömére kigyűjtöttük a filmből a legkínosabb jeleneteket.

Kritika Ismerd meg a botrányt, amibe a legnagyobbak buktak bele!

Amerika legnagyobb felvételi botrányáról (amiben olyan sztárok voltak érintettek, mint Felicity Huffman és Lori Loughlin) Chris Smith, a Tiger King producere és a FYRE – A legnagyobb buli, amit meg sem rendeztek rendezője készített mindent feltáró dokumentumfilmet a Netflixre. Kritika.

Kritika Jakuzafőnökből háztartásbeli férj – A leghibbantabb dolog jelenleg a Netflixen

Szó szerint erről van itt szó, a Halhatatlan Sárkány névre hallgató rettegett jakuzafőnökből egyik napról a másikra háztartásbeli férj lesz, és véresen komolyan veszi a dolgot.

Stream

Válassz ma estére a születésnapos Emma Thompson filmjei közül!

A héten ünnepelte 62. születésnapját a kétszeres Oscar-díjas színésznő, akit láthatunk angyalként, cinikus politikusként, lánglelkű ügyvédként, Anglia miniszterelnökeként és egy kosztümös dráma főszereplőjeként.

Magazin

Így ne csináljunk II. világháborús filmet!

A háborús filmeknél csak a háborús filmek esetleges hibáinak megvitatását szeretjük jobban, mert a legtöbbünkben ott él egy kis fotelgenerális, aki mindent tud a fegyverekről és a taktikáról.

Filmes érdekességek

10 érdekesség, amit lehet, hogy nem is tudtál a Halálsoronról

Tom Hanks már A remény rabjaiban is benne lehetett volna, de ő akkor a Forrest Gumpot választotta. Egy ideig Shaquille O’Neal is esélyes volt John Coffey szerepére, amit végül Michael Clarke Duncan kapott meg – Bruce Willisnek köszönhetően.

Magazin 18+

A 13 legdurvább horror, amiket soha többé nem akarsz újranézni

Az ördögűző, Cannibal Holocaust, Az emberi százlábú, A szomszéd lány – fekete öves horrorrajongó legyen a talpán, akinek nem lesznek rémálmai a listánkban felsorolt, híres-hírhedt kultfilmektől!

Stream / Kritika

Gettóban lovagol Idris Elba és a Stranger Things sztárja

A filmekben a cowboyok csak fehérek lehetnek, pedig léteztek, és léteznek most is afro-amerikai lovasok. Egy részük Philadelphia városában él. Róluk szól a Netflix új filmje.

ketrec

Filmek Törőcsik Mari emlékére

Ingyenesen megtekinthető szerda éjfélig a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a Filmión az Édes Anna, a Teketória és a Szamárköhögés Törőcsik Mari felejthetetlen alakításaival. A háromszoros Kossuth-díjas színművésznő április 16-án hunyt el életének 85. évében.

A Cadaver odaver

30 éve mondogatjuk, mert hát húú, hogy nézett ki az a játék. Nagyjából ennyi maradt meg róla sokak emlékezetében, a miénkben is. De tényleg jó játék volt?

Marvel Magyarország Közel sem baráti kiruccanás

Egy helyen valamennyi rejtett utalás és meglepetés a Sólyom és a Tél Katonájából.

S Döntöttem, képregényt adok ki, ráadásul Magyarországon!

A kiadókat megszólító interjúsorozat második része.

Minden napra 1 film Egy vadnyugati klasszikus: Délidő

Minden westernrajongónak kötelező mű, de aki nem rajong a műfajért, annak is emlékezetes élmény lehet.

benyakzoltan Interjú a vámpírral - 45 éve a könyvespolcon

Bizony, Anne Rice regénye 1976-ban került a boltokba.

Ez a 10 jel megmutatja, ha érzelmileg elérhetetlen emberrel van dolgod

Te mindent megteszel, mégsem működik a kapcsolat? Lehet, hogy ez áll a háttérben.

8 alapanyag, amit a legtöbben rosszul készítenek elő. Te is köztük vagy?

A zöldségeket összevágni, szeletelni és úgy általában előkészíteni többnyire nem nagy dolog, akár a kuktára is rábízhatjuk – gondoltuk eddig.

A történelem legdurvább bosszúsztorijai

Égő madarak, levágott fejek, kitépett szívek és keresztre feszített kalózok – a bosszú nem ismer határokat, ezt bizonyítják az alábbi horrorisztikus történetek.