A csodálatos Pókember

Bakancslistához adom
The Amazing Spider-Man
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasztikus akciófilm, 136 perc, 2012

Értékelés:

510 szavazatból
Szerinted?

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze.
Bemutató dátuma: 2012. július 12. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
JamEEs márc. 01. 11:37:20 Előzmény darkbull
Garfield köröket ver Tobira?Ezt te sem gondoltad komolyan..
10/10
tacsuska 2020 dec. 25. - 04:14:40 10/10 Előzmény Lurkersheik
Ez a film inkább gyerekek számára készült és még nem az a "a mai romlottabb világban
játszódik". Amikor a fiam megkérdezi,hogy most akkor megnézzük-e..A lényeg csak annyi,
ne rontsuk el azt a kevés még "tisztán maradt dolgot" a mai kemény világban! Az USA sem
gyárt "régi igazi amerikai filmet"! Már korántsem olyan naivak, szeptember 11.-e nagyon
megváltoztatta..mindegy. Nem politizálok, de a filmeken is látszik azóta, hogy változnak!
10/10
tacsuska 2020 dec. 22. - 23:57:26 10/10 Előzmény k11zoltan
Akkor nézd azt! ..egyébként egy jó tanács:
"Ha jót nem tudsz mondani, inkább meg sem szólalj!"
1/10
Lurkersheik 2020 okt. 10. - 13:48:19 1/10
Most láttam először ezt a filmet.
A Pókember 1-3 és a Marvel alkotások után, ez tényleg egy nagyon gyenge eresztés.
Annyira erőltetettek a jelentek, hogy fáj nézni.
SPOILER
Mikor kirabolják a kisboltot a srác elkullog és Ben bácsi pont arra sétál, akit lelő a rabló, ekkor visszasétál Parker, de senki más, csak ő, az utca másik végéről.
Annyira illogikus volt az egész szituáció, hogy fájt nézni.
A dialógusoknak nincs egy megfelelő hangulata, mintha muszájból kellene beszélni a karaktereknek pedig nem is akarnak semmit mondani.
Nem valóságot várok, de kb mint az Acélermbernél, túl sok mindent akartak belezsúfolni másfél órába, így csak hirtelen történtek az események és semmi se lett igazán átfűzve.
pl.: Nézi a ruhákat a neten,
a következő jelenetben már a fullos pókszerkóban ugrál. Wut?
Humor nincs benne.
ZS kategória, mint egy Freddy vs Jason.
Nálam ez 0 pont.
10/10
GLaDOS 2020 máj. 17. - 12:08:05 10/10
Egyszerűen imádom
2/10
sexykex 2019 dec. 13. - 20:09:59 2/10
Azt hittem a legújabb pókembert néztem meg majdnem – ne mondjátok, hogy nincs újabb és nem készül még újabb valahol – de egyrészt ez egy ótvar régi szemét, másrészt egy kicsit elpilledtem az izgalomtól, úgyhogy ráböktem. Dicsérjük hát az Urat, aki megteremtette az emberi hülyeséget: mindent elhisz Nagymamát; hogyan maradjunk ötévesek ötvenévesen Pistikét; a habzsoljuk a Hollywoodi szemetet és a popcornt Benőkét és a szerelem gyakran okoz fájdalmat, Ivettkét. Ámen!
2/10
kékibéla 2019 szept. 09. - 23:49:23 2/10
Az eredeti jó közepes. Ez egy akkora rakás szar, mint a port.hu szerkesztőségének a munkája.
darkbull 2019 febr. 19. - 18:45:34
Sajnos valóban gyenge volt, igaz nem is vártam mást, mert nagyon lehúzták régen is, azért nem is láttam eddig. Tegnap volt a tv-ben, jobb híján megnéztem, ma adják a 2. részét, az állítólag jobb, adok annak is egy esélyt. Sajnálom, hogy csak ennyit hoztak ki belőle, mert a színészek alapján köröket kellett volna vernie az első trilógiára, annak a leggyengébb pontja a Tobi volt, Andrew Garfield köröket vert rá. Csak az a fránya forgatókönyv...
Mindegy is, harmadik nekifutásra sikerült Pókembernek is egy rendes filmet adni, megérdemelte.
1/10
huanmigel 2018 júl. 28. - 14:56:55 1/10
Ettől gyengébb szuperhős filmet rég láttam.
5/10
Sárkányírtó 2017 szept. 24. - 23:53:35 5/10
Az még hogy alapvetõen nagyon elb*szták az egy dolog. De hogy ugyan azokat a hibákat követték el, mint az elsõ trilógiánál az valami hihetetlenül nagy dilettantizmusra utal. Hollywood-ban csak teljesen kretének dolgoznak?

Különösen fáj ez annak fényében, hogy a Pókember az egyik legjobb szuperhõsös alapanyag. Eredendõen a képregény akcióból, humorból, némi romantikából áll. Csak kéne egy ember, aki tudja hogy kéne filmre vinni. De nem, ezek második nekifutásra is teljesen elcs*szik.
4/10
terranova56 2017 szept. 02. - 15:15:55 4/10
Kb 40 perce nézem és még nem történt semmi, most reklám van, de nem számítok többre, keresek mást
1/10
AnnaMaria67 2017 aug. 10. - 17:16:00 1/10
Csak annyit tudok mondani, hogy szomorú vagyok. Azt hiszem ez elég.
UKMaris 2017 márc. 31. - 21:21:48
és megjött a szinkron:-))
21 percnél:-)))
St3vEn 2017 márc. 31. - 21:11:07
Az igen angol szinkronnal megy, felirat sincs ?
delfinoraptor 2015 okt. 01. - 19:21:28
Amikor a zuhanó repülõn a faszi még vet egy pillantást a laptopra, hogy megnéze van-e adatátvitel, meg a plutóniummal a raktérben száguldó kamiont nem tudja senki sem megelõzni, sem megállítani, és még csak nyolc perce megy a film, akkor kikapcsolom. Borzalom.
6/10
pb69 2015 ápr. 19. - 01:27:18 6/10
Az eredeti Pókember filmet jól sikerültnek tartom, ami alapján nem éreztem indokoltnak egy reboot-ot. A folytatás viszont gyenge lett, a zárórész se hozta, amit az elsõ, így a teljes trilógia alapján már nem volt halva született ötlet az újraírás. Látva ezt a filmet viszont azt kell mondjam, hogy egyelõre nem érte meg.

Nyilván nehéz elvonatkoztatni az elõdtõl, talán nem is annyira érdemes. Itt sok dolog (szinte minden) másképp van, ami önmagában nem lenne gond. Fõképp akkor nem, ha sikerült volna kiküszöbölni a régebbi verzió hibáit, de sajnos nem jött össze. Mellette meg sikerült elcseszni pár jó dolgot.

SPOILER!
Az önmagában kevéssé izgat, hogy Peter-t hol csípi meg a pók, de a körülmények eléggé gyerekesek. Belóg az épületbe (ahol egy 17 éves csaj dolgozik és felel egy csoport körbevezetéséért...), aztán betör egy titkos laborba és epilepsziásan látványos parádé közben a nyakába szakad egy rakat pók...
A patronokból lövöldözött háló se különösebben nyeri el a tetszésem. Ha már falra mászni tud, akkor igazán lehetne a hálóvetés is képesség. Az is vicces, hogy a srác csak úgy berendel több doboznyi csodapatront. Azt se értem, hogy a keze-lába eleinte hozzáragad mindenhez, késõbb meg nem.

Peter karaktere nem lett túl jó és Garfield se illik a szerepbe. Egyszerûen hiteltelen az, hogy ez az amúgy tipikus bájgúnár srác olyan kirekesztett és népszerûtlen vagy akkora stréber zseni lenne. Tobey ebben anno nagyon jó volt, õ remekül hozta ezt a figurát. Ha már új színész és reboot, akkor kár volt megint ez az esetlen és bizonytalan geek vonalat erõltetni, pláne ezzel a színésszel.

A Pókemberré válás folyamatát és a hõsiesség lényegét pláne nem tálalták jól. Ezek voltak az eredeti film legerõsebb és legemlékezetesebb pontjai. Itt az a metrós jelenetsor egyenesen bántóan tré. A motiváció is elcsúszott, a hõsiességbõl inkább hõsködés lett. Az egész karakter felépítése (hétköznapi emberbõl hõs) elnagyolt és csapkodó.
Ben halála a 2 centes kakaóvásárlással megint csak komolytalan. Peter persze veszettül keresi az elkövetõt, majd ez a szál elsikkad és már nem is érdekli. Eleve a pókemberséggel járó nehézségek és felelõsség kérdésköre egyáltalán nem jelenik meg. A rejtõzködés se játszik már, mert hamar felfedi magát és folyton leveszi a maszkot. Pedig ez esszenciálisan hozzátartozott a karakterhez.

Az emberi kapcsolatok terén is vannak gondok. Most a szerelmi szál totálisan más (még csak nincs is MJ), de legalább ez nem múlja alul az elõdöt. Kár, hogy felül se. Pedig itt aztán lett volna min javítani, de most is bugyutára, összecsapottra és giccsesre sikeredett. Ugyan másképp volt ilyen, de ilyen volt. A párbeszédek itt is abszurdak és kínosak.
A rokonaival való viszonyát meg kifejezetten elszúrták. Anno elhittem, hogy ez egy összetartó család, ahol erõs a kötelék a nevelõk felé. Itt Peter mindkettejükkel rideg, sõt sokszor bunkó. Ben bá' a helyzethez nem illõ bullshit monológokkal jön elõ, May néni (akin valahogy nem fog az idõ...) meg egy hóbortos õrült benyomását kelti. Egyáltalán nem érzek köztük semmi mélyebb érzelmet vagy kötõdést.

A fõgonoszról pár szót. Az egy dolog, hogy elég hülyén néz ki, de úgy is viselkedik. Megint koppintani akarták a tudathasadásos tudóst, aki benéz vmilyen kísérletet. Nem értem, hogy ha a hiányzó karomat akarom pótolni, akkor miért jó nekem agresszív óriásgyíkká változni.
Még csak nem is egy egyszeri melléfogás (lásd Züld Manó vagy Dr. Oc), újra és újra be kellett lõnie magát, miközben nem lett jobb a helyzete. De ha már a kezem nem nõ vissza rendesen és látványosan bebuktam a nagy ötletemmel, akkor legalább változtassak gyíkká másokat is.

Tán az egyetlen pozitív hozadék Peter szüleinek sorsa és az ez irányú kutakodás. Ebben a filmben persze sehova nem vezetett ez a szál, de legalább van benne potenciál a késõbbiekre nézve. Meg az a könyvtáros zenehallgatós rész epic volt, de a darus se volt rossz.
Az már kevésbé tetszett, hogy a sérült lábbal csak vergõdõ fõhõs a nagy fináléra hirtelen újra a csúcson volt. Meg a csaj apjának is minek ígérget (amúgy logikátlan hülyeséget), ha aztán úgyse tartja be.
1/10
Steelman 2014 szept. 03. - 20:11:06 1/10
Csodálkozom, hogy készítettek belõle folytatást.
1/10
Steelman 2014 szept. 03. - 20:10:06 1/10
Az elõzõ sorozat jobban tetszett, ennél a filmnél igazából sok mindent gyerekesnek és giccsesnek találtam.
A fõszereplõ választás meg már-már egyenesen siralmas...
AvatáR Gil Maerth 2014 máj. 17. - 09:19:43
egy csomó mindent amit egy hardcore pókemberes tudott, egyszerûen felülírtak:
1, Parker szerelmét
2, a csípés helyét a kézen
3, a jelmondatát !
4, még May néni is fiatalabb lõn és fekete hajú.

:)
Mondjuk az egész az ultimate-világon alapul.
Ott pedig minden fiatalosabban megy.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu