1989 - A fordulat éve

Bakancslistához adom
Wendezeit
16 éven aluliak számára nem ajánlott német romantikus dráma, thriller, 130 perc, 2019

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A Berlin Fal 30. évfordulójára készült izgalmas pszicho-thriller, a rendszerváltás idején, 1989-ben, a fordulat évében, nagy szereposztással. Saskia Starke kettős ügynök, aki egyszerre dolgozik a CIA-nek és a kelet-német Stasi-nak. Miután a fal 1989-ben leomlik, Saskia nagyon alaposan kidolgozott és felépített kettős identitása pillanatok alatt széthullik. A kettősügynök Saskia Stakre nehéz helyzetbe kerül, amikor Kelet-Németország napról-napra omlik össze. Mindezidáig a Stasi tikos szolgálat embereként élte példás életét. Nyugat-Berlinben él, férje Richard, egy német-amerikai állampolgár, akivel két gyerekük van. Saskia az amerikai nagykövetségen dolgozik a CIA-nek. A Stasi kettős ügynökeként az ellenség oroszlánbarlangjában kell helyt állnia. Aztán egyszer csak egyik pillanatról a máikra olyasmi történik, amire senki sem számít: a berlini fal leomlik. Saskia hazugásgokra épülő élete fordulóponthoz ér, és gyorsan kezd darabjaira hullani. Saskia szándéka egyértelmű: nyugaton akar továbbra is élni, a gyerekét és a férjét semmiért sem áldozná fel. De vajon képes lesz-e Stasi múltját elrejteni, amikor a legendás CIA ügynök, Jeremy Redman színre lép? És ha igaz az, hogy egy kelet-német menekült, Stasi ügynökök kiléte után kutakodik és napvilágra akarja hozni, aminek a következményei katasztrofálisak lehetnének…

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
vargama okt. 31. 15:34:42
Mindvégig izgalmas, remek film. Egy női kettős ügynök a történelmi változások szorításában hogyan oldja meg az életét. Remek a forgatókönyv, remek a főszereplő alakítása, neki szurkolunk. Nem értem, hogy kerülhetett Petra Schmidt-Schaller neve a stáblista végére. 9/10
Edmond Dantes okt. 04. 09:09:09
Ez is egy olyan film, ahol nehez eldonteni, kinek, minek "szurkoljon" a nezo. A keszitok nagyjabol Saskia mellett tettek le a voksot. A kettos ugynokos torteneteknel neha nehez megfejteni, most eppen melyik oldalon ki van, ki kit leplez le vagy eppen ment meg. Elvezetes, kis reszben dokumentarista, de nem non-fiction darab, amit a film vegi nagy csavar meg inkabb feldob. Az ismertetovel ellentetben Jeremy Redman nem "szinre lep", hanem elejetol fogva ott van es teszi a sajat (CIA-s) dolgat. Hogy milyen sikerrel, az az utolso percben derul ki.
8/10
bandikaaforum okt. 03. 23:54:14 8/10
Teljesen nezheto film, nem olyan porgosmint a hollywoodi kemfilmek, de hasonloan feszult.
Sot, a stilusa nagyon hasonlit azokra, neha elfelejtettem h nemet film, nem amerikai.

Javasolt kategoria.
riverside61 okt. 03. 22:37:14
Volt valaha régen egy NDK krimi talán "A nyomok a hetedik mennyországba vezetnek" :) Emlékeim szerint ennél még az is izgalmasabb volt. :)
olahmiki1959 okt. 03. 09:56:59 Előzmény fourdogs
Oké, ezt megbeszéltük!...:)
fourdogs okt. 03. 08:47:36 Előzmény olahmiki1959
Oké, és akkor nyomsz egy kis recenziót, mert én felvételről fogom megnézni (vagy sem). Kösz.
olahmiki1959 okt. 02. 06:18:09
A főszereplő színésznő a stáblista utolsó előtti helyén szerepel, a legfőbb ellenfelét, Jeremy Redman-t alakító színész neve pedig egyáltalán nem.
Most írjam azt, hogy gratulálok a Portnak?
Nem írom.
De a filmet attól még megnézem, mert jónak ígérkezik...:)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu