2067 - Időhurok

Bakancslistához adom
2067
16 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál sci-fi, 114 perc, 2020

Értékelés:

55 szavazatból
Szerinted?

2067-re a Földet szinte teljesen elpusztította az éghajlatváltozás és az emberiség kénytelen szintetikus oxigénen élni, az általa okozott betegség azonban megbetegíti a világ lakosságának nagy részét. A gyógyulás egyetlen reménye a jövő üzenetének formájában jelenik meg: "Küldje Ethan Whyte-t". Ethan, egy földalatti alagút dolgozója hirtelen egy teljesen új, ismeretlen veszéllyel teli világba kerül, miközben az emberi faj megmentéséért kell küzdenie.
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Szereplők

Richard Whyte
Ethan Whyte
Jude Mathers
fiatal Ethan Whyte
Regina Jackson
Xanthe Whyte
fiatal Jude Mathers
Selene Whyte

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nefefe 2023 dec. 24. - 17:21:20 8/10
Az apokaliptikus világvégét sokféleképpen lefestették már – itt most egy újabb verziót láthatunk, más megközelítésben és nem véglegesen. Van egy szép története a filmnek, érthető a megközelítés, világosak a célok – mindkét oldalon. Azt kell mondanom, mostanában ez volt az egyik legjobb sci-fi, amit láttam. Talán azért mert ezt nem fertőzte meg az amerikai megközelítés és megvalósítás… Talán azért is friss ez a film, mert a rendezőt – akinek ez az első filmje – nem fertőzték meg a sztereotípiák, szokások és más, eddig már látott dolgok. Nem egy lendületes film, sokszor épp ellenkezőleg, lassú, de legalább van idő a dolgok megértéséhez. A műfaj kedvelőinek mindenképpen érdemes megnézni.
6/10
3,14159 2023 máj. 19. - 20:00:35 6/10
A sok szuperhősös szuperprodukció között jó látni egy független, aránylag egyedi filmet.
Sok helyen elég vontatott, rosszul van megvágva, valahogy az egész felépítése kicsit langyos...
lehetett volna sokkal jobb film is.
5/10
Jhonika82 2023 jan. 27. - 14:36:12 5/10
Elég nyakatekert egy film, tele logikai hibákkal. Közepesnél kicsit rosszabb színészekkel.Egyszer meg lehet nézni, a látvány valamelyest elfogadható, de egy jó sci fi enélkül is megvan. Mondjuk jó sci fi kevés van manapság.
8/10
Port-A-sy 2022 jún. 21. - 15:39:30 8/10
Műfajához elmegy egynek, de nem egy nagy film..mást vártam.
4/10
Ocsisonka 2022 máj. 29. - 09:30:25 4/10
Hát eléggé katyvaszra, zavarodottra sikerült ez a film, vagy én nem értettem meg, bár szerintem a rendező is belegabalyodott a történetbe. Nem értem, ha egyszer a főhőst a jövőben lelötték, hogyan tudott ismét viszamenni, vagy ha a múltat meg nem történtté tette (eltűnt saját csontváza), akkor a társa öngyilkossága miért nem változott meg? Hihetetlen, hogy egy mázsa növénnyel a világot meg lehetett menteni, az már nem is számított, hogy volt e magja, vagy gyökere, és az a kisnövényzet hogy tudta az egész bolygót megmenteni? Nem tudom. Ráadásul borzasztó szerenccsétlen volt a főszereplő kiválasztása. A film üzenete világos. Ha tönkretesszük a Földet, és elpusztul a növényzet, nem lesz levegő, hiszen azok biztosítják az oxigén nagy részét, tehát vigyázzunk bolygónkra. Na, de miért kell ezt ilyen nyakatekerten a tudtunkra adni?
1/10
Pixelek 2022 márc. 24. - 01:26:53 1/10
Nem tudom, kinek készült ez a film. Végig reménykedtem, hogy értelmet nyer a történet, de hiába. Inkább kikapcsoltam az agyam és sodródtam a filmmel. Felejtős. Amatőr film, amatőr színészekkel....
10/10
Filmcriticsbyme 2022 febr. 26. - 12:58:32 10/10 Előzmény Brierley
A filmben említik, hogy a Föld csak akkor kezd el újra élni, ha az emberiség már kihalt. Ez meg is történt, ezért vannak a jövőben növények..
6/10
Hokunda 2022 jan. 05. - 00:53:46 6/10
Érdekes film volt. Láttam már ennél siralmasabb sci-fit is. Szépen meg volt rajzolva, volt története és még a színészek játéka is értékelhető volt. Megér egy hatost.
Ami az igényes filmek kedvelőit illeti, nos a történet gyenge és nehezen követhető. A tempó nem akciódús. Sok benne a drámázás. Nincs tanulság. A végén azon izgultam, hogy kibírom-e ébren a záró 25 percet. Közben azon gondolkodtam, hogy ha félbehagyom, akkor fogom-e folytatni. :)
Így utólag belegondolva nem is tudom, miről szólt a film. Egy senkiről, aki megmenti az emberiséget? Hát de nem ő menti meg. A hitről, ami megmentette (ja nem) az emberiséget? Egy első időutazós pszichedelikus élményről? Az időgépről, amit mindenki istenít, mint most a kvantum számítógépet? A főnökök öncélú nyerészkedéséről?
Végül arra jutottam, hogy a film arról szól, hogy még egy senki is abba hagyja a sírást a film végére és a csomagküldő szolgálat menti meg az emberiséget a kihalástól.
2/10
Mumtaz 2021 dec. 25. - 00:30:53 2/10 Előzmény 4anyreg
Fene vigye. Még értem is a filmet. Részben. Nagyon sok a semmiből bekötött szál. Tökre olyan, mintha leforgattak volna egy 4 és fél órás filmet, majd abból ollóztak volna össze valami... Nem is tudom, mit. :D


Sok mindennel egyet értek a spoileredben. Egyedül csak annyi, hogy a csontváz mikor került oda. Kronológiailag valóban fura, de ez egy időhurok téma. Amiben azt már ne is feszegessük, hogy ha egyszer már megtörtént a hurok, akkor akár többször is megtörténhetett. Vagyis akár halomban is heverhetnének ott az Ethan hullák.
Az, hogy a haverja mikor lőtte le, azt Ethan említi is, hogy akkor, amikor visszamentek a portálon 2067-be. És ott feküdt 400 évig.


10/10
Prjsi Attila 2021 dec. 24. - 23:09:14 10/10
Teljesen jó film volt, én ajánlom :)
felica 2021 nov. 05. - 21:40:42 Előzmény Brierley

Ön valószínűleg a látványra koncentrált és nem értette meg a filmet. Az emberiség kihalt és a Föld regenerálódott. A srácot azért küldték a jövőbe, hogy megjavítsa az időkaput, hogy azáltal átjussanak a már egészséges Földre, de a srác ezt felülbírálta.


3/10
4anyreg 2021 szept. 04. - 16:34:53 3/10
Az író-rendező látta az Interstellart, hatással volt rá (nem csoda), és megcsinálta a saját verzióját low budgetben, klisésen érzelgősen, és nagyon gyengén. Imádom a low budget sci-fi-ket, mert általában a tartalomra mennek rá, na de ez itt... Nézhető egyszer, de sokat nem lehet tőle várni, sajnos.

SPOILER
A főhős az érkezése pillanatában megtalálja a saját csontvázát, pedig az kronológiailag még ott sem lehet, hiszen csak a végén kerülne oda a teste, és mire abból csontváz lesz, az még azért idő. Még azt em mondhatom, hogy többször próbálkoztak, és pl. 100 évvel előbb is érkezett egy alkalommal, mivel a jelenben az elmondások alapján nincs elég energia arra, hogy próbálkozzanak (persze, ettől még a haverja is átjön utána, de ez már csak hab a tortán...).
3/10
sorozatneked.hu 2021 jún. 28. - 19:27:36 3/10
3/10

Gyenge volt nagyon és értelmetlen is. Aki erre 10-est adott az vagy troll vagy még nem látott jó filmet.

Az előttem írók jól összefoglalták a gyenge részeit, nem ismétlem meg. :)
3/10
fate24 2021 jún. 27. - 15:20:27 3/10
Huh, srácok, ez borzasztóan gyenge.
A főszereplő teljes mellékvágány. De a női mellékszereplő is...
Mindenki sír, lökdösködik...


Megtalálja a csontvázát, majd azt mondja mellette: itt fogok meghalni. A kézi pc-ben nem jut eszébe elemet cserélni a film végéig... Bemennek egy ajtón, de annyi fény nincs, hogy körbenézzen, ezért magát világítja a sötét folyosón. Az utcák tele csontvázzal, de azon lepődik meg, hogy az épületben otthagyták a halottakat. A portálon átküld egy halom növényt, de még egy virágot is dobozban, amre rákarcolja a nevét
... erre kevesebb mint 30 perc elég volt. Az új világba két tucat gyereket és néhány felnőttet szántak. Minden bizonnyal ez a legjobb választás egy újrakezdéshez... a dzsungelben, ahol még a felnőtt főhős is mérgező bogyót eszik...


Hagyjuk, a 3 csillag is csak mert értékelhető minőségű volt a látvány...
5/10
Révész István 2021 jún. 03. - 00:30:36 5/10
Ha az emberiség, ebben a nagy materialista őrületében, a hülye Istentagadó technokrata társadalmával odáig pusztítja a Föld anyánkat, hogy kipusztul a növényzet, eltűnik az oxigén, akkor szerintem NEM kell megmenteni az emberiséget :( Akkor szerintem az Isten tényleg csinál egy nagy reset-et és megy mindenki a levesbe :)))
1/10
karesz76 2021 máj. 31. - 09:52:47 1/10
Szerintem ez egy rettentő gyenge film.
A film jó része egy erdőben egy kapu elött játszódik, a másik része meg egy sötét teremben. A többi forgatási helyszín sem volt érdekesebb.
Kb: az lehetet a cél, hogy hogy lehetne ezt minél olcsóbban leforgatni.
A főszereplőre rossz ránézni. Tudom a szépség másodlagos, de ez a gyerek inkább az Adams Family be lenne való.
Értelme sincs a filmnek, egyfelől van benne egy ku*va nagy logikai baki!
A gyereket azért küldik mert megjelenik a képernyőn, hogy őt küldjék (amúgy ő egy senki, azt sem tudják, hogy létezik) De a végén kiderül, hogy az üzenetet ő küldte. Na azt mégis hogy ?
A történet is elég gyenge, azt sem igazán értem, hogy hogy menti meg a földet.
Kétlem, hogy azzal meg lehet menteni, hogy egy markolóra való fát és bokrot visszaküldött. (azt sem azért mert jót akart tenni, hanem azért, hogy nehogy más átjöjjön)
Ja és ha a jelenbe nem voltak növények, akkor mégis mit ettek az emberek??? Fotó szintetizáltak?
mert növény nélkül állat sincs!
A legszebb jelenet az amikor a sötét alagútba mászik, és a lámpájával végig a saját fejét világítja meg, tök logikus, én is ha sötét helyen megyek akkor a szemembe világítok :D
10/10
WynNyback 2021 máj. 23. - 18:51:42 10/10
Jó volt! Ajánlom!
Brierley 2021 máj. 13. - 00:03:03
Látványra nem rossz, de a főszereplő sokszor elviselhetetlen, pedig jól játszik.
Elvileg a jövőben nincs levegő, akkor hogy lehet "ott" mégis annyi növény? :-)