Film

7 vérfagyasztó nap

/Entebbe/
angol krimi, 2018 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb
    • mb
    • f

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Egy vakmerő terroristatámadás a modernkori történelem legmerészebb, legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett. Négy végsőkig elszánt támadó (köztük Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A túszok ezzel belekeveredtek egy világpolitikai szerencsejátékba, miközben a rájuk vagy ellenük licitálók számára nem az ő megmentésük volt a legfontosabb szempont.
Az idő fogyott, a gépeltérítők fenyegetőztek, a békés megoldás egyre távolabb került. De volt, aki tudta, mit kell tennie. Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki, és a világ e távoli pontján megostromolta az aláaknázott repteret. Ha a lehetetlennek látszó művelet sikert arat, talán megakadályozható a vérontás. De a siker egy hajszálon múlik, és a forróságban minden ideg pattanásig feszül…

A Narcos című sorozat rendezője a pontos történelmi tények alapján készítette el a minden pillanatában vérfagyasztóan izgalmas, mégis igaz történet filmváltozatát.Bemutató dátuma: 2018. május 10. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

július 18. 14:35:01
július 18. 14:35:01

A film igazi erénye, hogy nagyon sok igazságot elmond Izraelről. Ez azonban 1-2 perces monológ csupán. A többi politika és történelem, túszdrámával fűszerezve. Sajnos egyik se érdekel igazán, mint ahogy a zsidók és az arabok sem. Az ilyen múltban élő vallásos buznyákok megérdemlik egymást. (A tánc tulajdonképpen hatalmasat dob a filmen. Az egyetlen dolog volt, amiben semmi kivetni valót sem találtam.)

június 18. 12:52:03
június 18. 12:52:03

nem lett volna rossz, ha nem cseszik szét azzal a teljesen oda nem illő, egyre dominánsabb és idegesítőbb táncos szállal. Nyilván Spielberg Münchenjéből jött az ötlet, hát ott se tetszett.

május 27. 10:47:09
május 27. 10:47:09

Én tegnap láttam moziban nem volt rossz film nem egy látványprodukció az tény, inkább jobban a dolgok személyes és meggyőződéssel teli jellegére mennek rá meg ugye a politikára jobban, de nekem ettől függetlenül tetszett a film mert amennyire lehetett félig meddig, képet kaptunk egy évtizedek óta dúló konfliktusról a zsidó és a nem zsidó népesség között, és arról hogy ez a konfliktus mennyire tud olyanokat is megmozgatni akiket szó szerint szakadéknyi távolság választ el ennek a konfliktusnak a helyétől, lásd ugye azt a két német forradalmárt akik mint vezéregyéniségek benne voltak ebben a dologban sok más résztvevő mellett. Szóval érdekes történet ez a korábbi filmes jellegeket nem láttam ebből a történetből, de nekem ez a film átjött eléggé és nem csalódtam benne szerencsére.

szavazat: 8/10 május 22. 23:17:48
május 22. 23:17:48

Elég érdekes.8/10

május 16. 20:36:04
május 16. 20:36:04

Ez a címadás... Előszőr csak annyi volt a film címe hogy "Entebbe", aztán az USA-ban kiegészítették azzal hogy "7 nap Entebbében", a magyar forgalmazó viszont úgy gondolta hogy Entebbe neve semmit nem mond a hazai nézőknek, ezért kitalálták ezt a Z-kategóriás gagyi címet.

Legyen az október hónap első keddje a kedvenc napod nálunk!
Legyen az október hónap első keddje a kedvenc napod nálunk!

Október 2-án KultúrKedd a port.hu oldalon.