7500

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott német-osztrák thriller, 92 perc, 2019

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
cinemad febr. 02. 01:35:18 4/10
Roppant mód felidegesített ez a film. Az pedig meglepett, hogy csak pozitív hozzászólás van... A film jól indul, tetszik ahogy az elején más perspektívából a pilótafülkéből követhetjük végig azt, amit az utastérben számtalanszor átélünk, amikor beszállunk, felszálláshoz készülünk, repülünk. Aztán a támadás is jó volt, utána viszont olyan mélyzuhanásba került a film, hogy csak na. Írjuk a javára, hogy működött a feszültségkeltés, mert a kanapéból dühösen felpattanva értetlenkedtem a látottakon, de aztán egyre inkább idegesítőbe váltott már át, amit hősünk művelt.

Egyetlen dolgot kellett volna csinálnia, kikapcsolni a kamerát a legelején (elégedetten csettintettem is, amikor végre pár másodperce meg is tette ezt amit az elejétől vártam, de aztán minek kapcsolta rögtön vissza???), és nem reagálni semmilyen kívülről érkező kommunikációra. Pláne nem elkezdeni cseverészni a túszejtőkkel. Mert ezen a ponton vált zsarolhatóvá. Gyakorlatilag a saját feleségét is ő ölette meg. Ha egyáltalán nem reagál amikor az első tússzal fenyegették, akkor jó eséllyel, nem visznek oda újabbat a kamera elé megkéselni, mert érzékelik, hogy nincs hatása, vagy gondolhatják, hogy nem is látja őket. Adta alájuk a lovat, hogy igen itt vagyok, látom mit csináltok, rohadtul felzaklat, könyörgök, hogy ne csináljátok. Ergó működik a zsarolás. Helyette, ha kikapcsolja a kamerát, akkor nem tudja mi történik, nem befolyásolja, tudja csinálni a dolgát sokkal nyugodtabban, mint ha bámulja, ahogy gyilkolásznak mögötte. Főleg úgy, hogy semmit nem tehet. Ha kinyitja az ajtót, mindenki meghal. Irdatlan nagy hülyeség volt elkezdeni kommunikálni a túszejtőkkel. Egyetlen jó dolga volt, amikor az utasokhoz beszélt, és buzdította őket, hogy álljanak ellen. De számos más idiótaságot is csinált, de a többségére mondjuk, hogy persze könnyű a kanapéból osztani az észt, senki nem reagálna a helyzetében jobban, amikor sokkos állapotban meg kell kötözni például valakit. Bár mi a bánatért nem üti addig a fejét a bent lévő terroristának, amíg az nem válik lapossá? Előadják a leggagyibb thrillerek legidegesítőbb jelenetét. Leütjük a gyilkost, aztán hagyjuk, had térjen magához és támadjon meg újra.

A végén pedig nem is lehetne letagadni, hogy ez egy wilkommenskultur-ban készült film. Már-már úgy csinálnak, hogy magát a terroristát kell sajnálni. Vicc, ki reagálna így az utolsó jelenetekben a pilóta helyében az őt ért előzmények után... Volt a filmben fantázia, vitathatalanul jól sikerült feszültséget generálni, de mire a végére értünk bennem csak az maradt, hogy idegesít az egész amit láttam.
9/10
Oliver05 jan. 15. 00:54:33 9/10
Teljesen rendben volt a film, izgalmas, tragikus jelenetekkel
9/10
Pt81 2023 dec. 11. - 22:06:18 9/10
Kifejezetten tetszett, párszereplős valóban drámai, tragikus történettel.
Jól érezhető az európai filmek stílusa. Puszta, zord realitás.
Kiváló szereplésekkel.
Nálam 10/9
KisCsonka 2023 nov. 24. - 16:30:06
Az ellenőrzés után, a reptéri mosdókban sőt még a gépen is vannak tükrök. Elég ha ez egyiket összetörték és már meg is volt a fegyver.
7/10
nefefe 2023 nov. 06. - 06:55:15 7/10
Sokféle gépeltérítős filmet láttam már, ez is egy volt a sok közül. Izgalmas volt, feszültséggel teli, noha az egész filmet egy stúdióban forgatták le. Maga a történet hihető, előfordulhat, bár néhány dolog azért szöget ütött a fejembe. ---- lehet spoileres --- az, hogy a reptereken szigorú az ellenőrzés (fémdetektor, átvilágítás, és mint láttuk, ruházatátvizsgálás, stb.) azt tudjuk. De ha ez így van, nem tűnt fel senkinek a kézipoggyászban az üvegkés? Akkor, amikor még egy fogkefét sem lehet a gépre vinni? Amikor megtörtént a gépeltérítési kísérlet, tényleg ennyi töketlen utas volt, akik nem tudtak mit kezdeni néhány kezdetleges késsel hadonászó ember ellen? Amit ugyan végül is megtettek a pilóta kérésére, de addig már két ember meghalt. A másodtiszt is elég béna volt, bár valamennyire érthető az ő stresszes helyzetében, ugyanakkor az adrenalinnak kissé jobban kellett volna működnie, és jobban kellet volna cselekednie illetve reagálnia a kialakult vezetőfülkei helyzetre. Arról nem is beszélve, hogy hasonló helyzetre biztos kapott kiképzést vagy instrukciót. Azt gondoltam, azt a megszerzett késnek látszó tárgyat használni is fogja valamire... A fiatal terrorista is korábban eldönthette volna, mit is akar valójában. Az sem tűnt fel neki, hogy etetik az üzemanyaggal kapcsolatban? Ha egy gép Párizsba indul, akkor hogy lehet kevés az üzemanyaga még Németország felett? Ezt nem igazán gondolta át. Szóval, szerintem elég sok volt a baki a történetben. Ennek ellenére elég mozgalmas volt, sok drámával – bár ennek nagy része nálam abban merült ki, illetve az idegesített, hogy mit kellett volna másképp tenni az adott helyzetben. Persze, ahogy mondani szokták, a fotelból könnyű okosnak lenni… Erős közepes, egyszer meg lehet nézni.
Belmont 2022 aug. 25. - 15:45:29
Tényleg furcsa, hogy milyen ismeretlen ez a film. Úgy álltam neki, hogy hót unalom lesz, de aztán jó kis légi klausztrofób dráma lett belőle.

Aki szokott repülőn utazni, annak talán még nyomasztóbb lesz.
9/10
darren 2022 márc. 20. - 02:46:27 9/10
Szerintem nagyon jól sikerült film. A hideg futkosott a hátamon, és végig az elsőtiszt helyébe képzeltem magam.

9/10
9/10
yaka 2021 máj. 12. - 18:29:11 9/10
Nagyon rendben van ez a film. Dráma. Amit a műfajnak hoznia kell, az hozza.
7/10
issti 2021 ápr. 29. - 07:14:52 7/10
Egy sima gépeltérítős film a pilóta szemszögéből. Inkább dráma, mint akciófilm, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni.
7/10
pihes 2021 ápr. 27. - 14:34:41 7/10
Repülő gyorstalpaló terroristáknak, részben. Izgalmas is volt, aztán annyira már nem.
Nem volt ez rossz!

7/10
8/10
tothxtamas 2021 ápr. 26. - 12:14:58 8/10
Nekem a magam részéről tetszett. Nem láttam benne bakit se, várható volt minden, ami történt, épp ezért nagy volt a feszültség.
felica 2021 ápr. 25. - 10:04:07 Előzmény Brother Wolf
Én tegnap néztem meg. Neked végül hogy tetszett? Nem ítélek előre az alapján, hogy német-osztrák, mert nagyon is feszült krimiket, thrillereket tudnak gyártani, sőt kifejezetten szeretem az európai filmeket, azok közül is a spanyolt, mert felüdülés a megszokott amerikai klisék mellett. Ez a film inkább egy színdarab, szeretem az egy helyszínes, pár szereplős filmeket, de annál elvárom, hogy legyen valami meglepő a végén. Itt elmaradt a katarzis. Az ötlet egyedi, ezért adok rá 6 pontot. A fiatalabbak, akik már pörgősebb témákhoz vannak szokva, szerintem kinyomnák a felénél, de döntse el mindenki maga mit adott neki ez a történet.
Brother Wolf 2021 ápr. 24. - 15:38:16
német-osztrák thriller?
hmm, a nyál összefut a számban.
Majdnem másfél évvel a bemutató után egyetlen egy hozzászólás sincs. Ezt mindenki értékelje ahogy akarja.
Én ma belevágok, hátha...