Film

A barátságos óriás /The BFG/

magyarul beszélő, amerikai-angol-kanadai családi film, 117 perc, 2016 6 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny

Értékelés:

73 szavazatból
Szerinted?

  A HABÓ (Mark Rylance) avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyű, és szeret egyedül lenni. Az "igazi" óriások, mint Vértunkoló (Bill Hader) és Húshabzsoló (Jemaine Clement) kétszer olyan nagyok és legalább kétszer olyan rémisztőek, mint ő. Embereket esznek, míg a HABÓ csak "orrborká"-t és "hopfüzsgő"-t.
  Egy napon a magányos óriás felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos óriástól, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak. Együtt ellátogatnak Álomországba, ahol a HABÓ megmutatja, milyen varázslatosak az álmok, amelyeket éjszakánként a gyermekek hálószobáiba fúj.
  A többi óriás azonban egyre nagyobb veszélyt jelent a kislányra és az egész világra, ezért a két jó barát Londonba megy, hogy figyelmeztesse a királynőt (Penelope Wilton). Csakhogy a királynő és a többi ember nem hisz az óriások létezésében - amíg nem találkoznak a HABÓ-val...

  Bemutató dátuma: 2016. augusztus 25. (Forgalmazó: Freeman Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:


  Vélemény:


  2017. december 26. 14:15
  A forgatókönyv Roald Dahl regénye alapján készült és egész pontosan.

  2017. december 26. 14:14
  Úgy van! :-)

  2017. december 26. 14:12
  Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriás. Nemtom miért hagyták ki a fönti szövegből az \"Azonáltal\"-t. Ja és nem fölkeresi, hanem Sofi meglátta HABÓt álomfújás közben, és elragadta.

  Összes hozzászólás