A csempész

Bakancslistához adom
The Mule
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi-dráma, thriller, 116 perc, 2018

Értékelés:

68 szavazatból
Szerinted?

Earl (Clint Eastwood) nincs jó passzban. Elmúlt 80, nincs pénze, magányos és csődeljárás folyik ellene. Egészen természetes, hogy amikor valaki munkát ajánl neki, vállalja. Hiszen csak vezetnie kell – csak éppen az egyik mexikói kartell használja drogfutárnak. De teljesíti a feladatát, és mert gyors, pontos, ráadásul minden gyanún felül áll, újabb és újabb fuvarokat bíznak rá. Az üzlet egyre jobban megy…
Csakhogy a kábítószer-elleni osztály zsarujának, Colin Batesnek (Bradley Cooper) feltűnik, hogy új szállító került a rendszerbe, és a nyomába ered.
A csempész viszont szeretné rendbe hozni az életét, mielőtt a zsaruk vagy a kartell emberei utolérnék.

A 2009-es hatalmas siker, a Gran Torino óta ez első alkalom, hogy a legendás Eastwood egyszerre rendez és játszik: ráadásul új thrillerében fantasztikus szereplőgárda segíti.
Bemutató dátuma: 2019. január 10. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
vivien77 ápr. 14. 09:10:48 10/10
Teljesen életszerű történet,mély érzésekkel,nagyszerű rendezés és színészi alakítás!Most sem csalódtam az öregben!:)
kmera ápr. 12. 09:48:38
Klintísztvúd mekkora laza arc még mindig :-D

Egyébként kellően nagy seggfejet játszik ahhoz, hogy egy ponton túl nem is neki szurkolsz :-)
SASflo ápr. 11. 11:11:31
Az év legjobb filmjét nem bírták szinkronizálni, csak a varázslós faszt. szopós csoda geci Maryvel buziságokat lehet a vámírós szeméttel együtt.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10/10
bojleros ápr. 10. 09:40:02 10/10
Nagyon öreg öreg már az öreg,de azért még tud filmet csinálni Light-os volt de végig valamiért oda ragasztott a képernyő elé NÁLAM 8/10
10/10
Moncsa001 ápr. 06. 12:22:10 10/10
Minden pillanatát imádtam. Csak pár hónapja, hogy tudok Clint Eastwood rendezői munkásságáról, és hogy még egyáltalán él. Egy fórumon olvasgattam pár hónapja, nem tudtam milyen filmet nézzek, és ott ajánlották a Sully csoda a Hudson folyón, ez volt az első filmje, amit már annak tudatában néztem meg, hogy ő rendezte. Aztán kiderült, hogy már több filmjét láttam, amiről nem tudtam( azután, amerikai mesterlövész, elcserélt életek) és mindegyik tetszett. Aztán kb 2 hónapja megnéztem a millió dolláros baby-t. Tegnap pedig a csempészt, és a Gran torinot, ma pedig a párizsi vonatot. Mindenféle várakozás nélkül ülök le megnézni a filmjeit, és teljesen újdonságként frissitőleg hatnak rám. Ezen a filmjén, és a Gran toinon is azon kaptam magam, hogy mosolygok, Imádom az öreget :)
k11zoltan ápr. 04. 21:25:30
Kicsit unalmas volt.
Nem rossz film, de egyáltalán nem is jó.
Túl hosszú.
análIntruder2.5 márc. 28. 02:00:01
A hozzászólás moderálva lett.
8/10
ibanezjedi márc. 28. 00:12:57 8/10
Hm. Vegyes érzelmeim vannak. A tényálláson, hogy Eastwood a kedvencem, nem változtatott a film.
Egy csendes estére remek kikapcsolódást nyújtott. Lehet valakinek vontatott ez a stílus, én ezt a fajta mesélést tudom szeretni. Azonban az előttem szólók között sok helytálló kritika van.
A sok "rossz arcú" karakter közé Bradley Cooper "adonisz" megjelenése nagyon kilógott. Nem is értem. Akárcsak a feleséget. Az a választás sem sült el a legjobban.

Összességében a film abszolút tetszett, de a vége olyan hiányérzetet hagyott, hogy jajj. 2-3 féle módon lehetett volna folytatni, ahol elvarrták. Ordít a vége, hogy ne legyen még vége. Nagy kár érte... :(
10/10
Szili08 márc. 10. 16:24:36 10/10
Fantasztikus film! Mindenkinek ajánlom
7/10
tesz-vesz febr. 03. 20:31:42 7/10 Előzmény duffrose
igen, jobb lett volna a nyomozós mondatoddal

de a lánya a temetés után, meg akkor enyhült meg amikor a nyammogó mama meghalt.szerintem ez hihető volt


7/10
offtopic
tesz-vesz febr. 03. 20:30:01 7/10
A hozzászólás moderálva lett.
4/10
gizmoboy febr. 03. 17:53:13 4/10
Életem egyik legunalmasabb, legvontatottabb filmje volt. Csodálkozom, hogy senki nem ment ki a teremből. 2 óra alatt kb. 2 évet öregedtem :D A legvégén legalább volt egy poén, ezért adok neki 4 pontot 3 helyett :))
duffrose febr. 03. 16:28:25 Előzmény tesz-vesz
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
duffrose febr. 03. 16:26:42 Előzmény tesz-vesz
Nagyjából egyetértek.


Nekem az is tetszett volna, ha kicsit jobban kidolgozzák, ahogy a nyomozó "csalódik" az öregben. Viszont ahogy a lánya meg a család többi tagja egy csapásra befogadta az nekem olyan okozat nélküli volt.


De összességében, nagyon tud az öreg!
7/10
offtopic
tesz-vesz febr. 03. 14:36:23 7/10 Előzmény Morten
nekem se tetszik a vége, de mi volt a logikátlan? mármint szerinted?
7/10
tesz-vesz febr. 03. 14:34:26 7/10 Előzmény zuluzulu
itt a porton most már ez divat, hogy minden krimire ráírják, hogy misztikus. a Keresésre is ezt írták. nem tudják a jelentését. az Angyalszív az misztikus, az X-akták az misztikus, a Falu az misztikus , a pocsék Anyám! misztikus, úgy érzem ki kéne már rúgni valakit onnan.

a misztikus az emberi elme számára megmagyarázhatatlannak látszó (dolog, jelenség, hely)
7/10
tesz-vesz febr. 03. 14:23:16 7/10 Előzmény funfun
"más kérdés, a drogszállítás és az emberi tartás mennyire férhet össze. De a film árnyaltabb az ilyen egyszerű kérdéseknél"

nem nevezném árnyaltságnak, hogy kell neki a pénz. a film egyértelműen azt mondja hogy belefér a drogszállítás, de ha lebukunk akkor van csak gáz. de emberi tartással bűnösnek mondhatjuk magunkat, de csak akkor ha lebukunk. szóval az üzenet elég káros. ettől nem lesz jobb a társadalom morális állapota
7/10
tesz-vesz febr. 03. 14:19:37 7/10 Előzmény duffrose
igen és amikor már rosszabbak lesznek a körülmények, akkor meg már nem tudjuk, nem mutatják miért vállalja el a többi fuvart. az unoka iskoláztatására, oké, és a többi?
7/10
tesz-vesz febr. 03. 14:18:20 7/10
Nagyon jó film, magyar felirattal, eredeti szöveggel. jó volt benne az a 2-3 poén, de a vége hatalmas csalódás.

végig emeli a feszültséget, kiélezi a konfliktust , de elmaradt az összetűzés, a párbaj, pedig valami akció a végének jót tett volna. nagyon kellett volna bele, áldozatokkal, tulajdonképpen mindegy is, ki hal meg, a kartelltagok, vagy Bradley vagy Clint, de a dráma nélkülözhetetlen lett volna, hogy komolyan vegyünk a filmet. ahogy a Gran torino végén is van áldozat, hogy hatással legyen a nézőre. itt nincs áldozat, elmarad a katarzis is, az érzés, hogy feláldozza az életét, hogy a feleségével legyen, már mindjárt el is múlik, pedig ettől hős a hős (kicsit sok volt a szájcupoggás a nőnél, kizökkentő színészi játék volt), valahogy nem illik a képbe, hogy a nagyon gonosz kartelltag, aki szigorúbb az előzőnél is, aki kinyír mindenkit, fontosabbnak tartja annak a feleségének a temetését, akit korábban elég durván megfenyegetett, mint a több milliót érő árut. pedig elég primtitíven adta elő magát. nem nézek ki belőle ekkora empátiát. ez nagyon nem illett ide.
akkor őt kellett volna legalább kinyíratni, legalább ezt kellett volna mutatni, hisz mondta neki a főnöke, hogy az ő felelőssége mostantól.

és ugyanúgy mehetett volna clint a börtönbe kertészkedni.
szóval elmarad a végéről a konfliktus, a katarzis, a felgyülemlett feszültséget egy akcióval kellett volna levezetni a végén. hatalmas csalódás


duffrose jan. 24. 07:10:41
Üdv mindenkinek!

Szerintem nagyon jó film volt.
Nagyon tetszett Earl karaktere. Talán az egyetlen zavaró tényező az volt, hogy valamiért kicsit motiválatlan volt. De tény, egy 90 éves tata nem akar minden helyzetben nagyívű színpadiasságal jelen lenni.
Nagyon emberi léptékűek voltak a karakterek, ez kifejezetten kellemes volt. Nem volt a nyomozó sem a könnyes szemű idealista.

8,5-9/10
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás