A Föld vészhelyzetben

Bakancslistához adom
Earth Emergency
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm, 50 perc, 2021

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Imádomezt 2022 aug. 08. - 20:10:57 10/10
Csodálatos film, annyira felzaklatott hogy mennyire rossz a helyzet. A milliárdos felső százezer kinyithatná a bukszát úgy sem viszi a sirba. Tenni kell meghal a föld!! 🙏🙏
UniverZoom 2022 máj. 01. - 04:43:00
Ez eléggé hozzá nem értő, szakmaiatlan alaphangot üt meg már rögtön a film elején, a felvezetőben:

„Ha azonnal cselekszünk, lelassíthatjuk, megállíthatjuk, sőt visszafordíthatjuk a klímaválságot, mielőtt túl késő.”

Sajnos egyáltalán nem lehet megállítani a klímaváltozást, visszafordítani meg pláne nem. Ha most varázsütésre minden légköri szennyezéssel leállnánk, akkor is 30-50 évig zajlana az elindított folyamat - illetve akkor kevesebb ideig, ha a leállás mellet valami borzalmasan nagy kapacitású szénmegkötési technológiát indítanánk világszinten. Egyikre sincs esély.

Csak alkalmazkodni tudunk az egyre jobban tönkretett bolygóhoz, a jómódú országok esetén több sikerrel.

Visszafordítani a klímaváltozást és hatásait már csak azért sincs lehetőség, hiszen a kihalt fajokat, a megváltozott ökoszisztémákat, a megzavart anyagciklusokat, az elolvadt jégmennyiséget már nem lehet "visszaállítani", csak egy új egyensúlyi állapotba hozni.

Az emberiség létszáma sokkal gyorsabban növekedett és technológia sokkal gyorsabban fejlődött, minthogy kialakulhatott volna egy olyan globális társadalmi tudatállapot és kultúra, mely az otthont adó bolygóval harmonikus együttélést eredményezett volna.