A Francia Kiadás

Bakancslistához adom
The French Dispatch
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-amerikai romantikus vígjáték , 108 perc, 2021

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

A szeretett kansasi születésű szerkesztő, Arthur Howitzer, Jr. halálának alkalmából A Francia Kiadás (egy széles körben terjesztett francia székhelyű amerikai magazin) szerkesztősége összegyűlik, hogy nekrológot írjon. A Howitzerhez kötődő emlékekből négy történet elevenedik meg: útinapló a Bicikliző Riportertől a város kétes hírű kerületeiről; “A betonremek”, egy pszichopata festőbűnözőről és az őt őrző nőről, egyben múzsájáról, továbbá rámenős műkereskedőkről; “Egy kiáltvány módosításai”, egy diáklázadás csúcspontján, a barikádok árnyékában esett szerelem és halál krónikája; és “A rendőrkapitány privát étkezője”, egy feszültséggel teli elbeszélés kábítószerről, gyermekrablásról és az étkezés művészetéről.

Az Oscar-díjra jelölt, elismert filmes, Wes Anderson elméjének legújabb szüleményében, A FRANCIA KIADÁS-ban egy 20. századi, kitalált francia városban publikált amerikai magazin utolsó kiadásából elevenedik meg egy csokorra való történet. Feltűnik benne Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray és Owen Wilson is.
Bemutató dátuma: 2021. október 28. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
radu laci jún. 07. 21:30:31 9/10
nagyon aprólékos kidolgozott kis szatíra nem csak entellektüel fazonoknak és persze "hímnem-nőnem"-nek egyaránt (...ha már ugye francia kiadás:GODARD) nekem a diáklázadás rész tetszett a legjobban Frances McDormand és a kis algíri bukósisakos csajjal (...ha ez számít valamit), de Benicio Del Toro és Adrien Brody páros epizód is zseniális. mindenképp újra nézem nagyszerű film
10/10
Kutasi Kovács Zoltán máj. 24. 21:15:42 10/10
Akik ismerik a rendező filmjeit, azok pontosan tudják, hogy mire kell számítani.
Akik nem ismerik a rendező filmjeit, azoknak javasolnám, hogy kezdjék a film előzetesével. Ott minden el fog dőlni.
Fotósoknak amúgy kötelező!
7/10
rajdi márc. 27. 23:59:55 7/10
Nekem szórakoztató volt, nem tudtam hogy mire számítsak, csak úgy "megnéződött" Pont hogy így jártam a legjobban, mert bár olyan mintha nem lenne konkrét története a filmnek, de pont hogy nem is akart több lenni. Van benne humor, de mivel nem tömeghumor, így lehet akinek nem jön át, unalmasnak fogja tartani. Tuti megfogom még egyszer nézni, de így elsőre is jár a keksz!
10/10
ligetiz51 márc. 07. 22:16:45 10/10
Wes Anderson legösszetettebb, eddigi leg-leg-leg filmje (nagyon részletesen és hosszan kellene elemezni ezt a leg-leg-leg mibenlétét, remélem más megteszi). Szerintem zseniális.
vuvuvu jan. 20. 14:31:54 Előzmény kareshu@citromail.hu
Ne nézz Wes Anderson filmeket. Nem neked valók.
10/10
zuluzulu 2021 nov. 10. - 09:21:27 10/10
Nem a legjobb filmje, de a sok lepontozás miatt kénytelen voltam felhúzni. :)
2/10
kareshu@citromail.hu 2021 nov. 07. - 22:55:30 2/10
Megnéztem moziban. (Négyen voltunk.) Csak egy kérdés dübörög az ember fejében. MI AZ ISTEN EZ?!... Szépen kérem, ne nézzétek meg. Én még ilyen zavaros katyvaszt nem láttam. Remélem, nulla dollár bevétele lesz ebből az őrült rendezőjének! Max két pont a furi látványelemekért, de hát azért tényleg.. Az elején még reménykedsz, hogy na alakul majd ez, de á egyre rosszabb.
8/10
matezinho 2021 nov. 02. - 21:55:16 8/10
Időnként nehéz volt követni a történetet, de ez nem is volt olyan fontos. A hangulat, a látvány, a szereplők hozták a rendezőtől megszokott mesevilágot, én végig szórakoztatónak találtam. A kedvencem a festős epizód volt.
3/10
kn99 2021 nov. 02. - 17:27:54 3/10
Szerintem rémes film. Elsősorban a mozi weboldalán "comedy"-ként volt feltüntetve, hát ez minden volt, csak nem komédia. A barátom a 108 percből 90-et simán átaludt, annyira nem volt követhető figyelemfenntartó, még ha a műfaj besorolásánál vétett baki mellett el is tekintünk, hiszen a komoly filmeket is kedveljük. Nem tudom, hogy ennek a filmnek melyik generáció a célközönsége, személy szerint nem gondolom, hogy bárki is élvezettel, érdeklődéssel végig tudná nézni.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu