A gengszter, a zsaru és az ördög

Bakancslistához adom
The Gangster, The Cop, The Devil
16 éven aluliak számára nem ajánlott dél-koreai krimi, akciófilm, 109 perc, 2019

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

A bandavezér Tongszutól (Don Lee) rengetegen tartanak erőszakos fellépése miatt, ám egy esős éjszakán most őt támadják meg és hagyják magára súlyos sérüléseivel. Hiába harcolt meg a támadójával és került ki élve a balhéból, a hírnevén így is csorba esik. Az egyetlen módja, hogy visszaszerezze a méltóságát az, ha megtalálja a támadóját és bosszút áll rajta. A cél eléréséért bármire képes, még egy rendőrrel, Teszokkal (Gim Mu-yeol) is összeáll, aki szerint Tongszu támadója nem más, mint a „K”-ként ismert sorozatgyilkos (Kim Sung-kyu), akit már jó ideje ő maga is üldöz. Teszok „K” felkutatásával eddig azért nem járt sikerrel, mert a sorozatgyilkos nem hagy maga után nyomokat, így kénytelen együttműködni a hírhedt gengszterrel, a gyilkos egyetlen életben maradt áldozatával és egyben szemtanújával.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Kritikauktikus 2023 febr. 02. - 12:55:32 2/10
Gyenge film, gyenge szinkron. Köze nincs sem az akcióhoz, sem a thrillerhez. Vígjátéknak is gyenge lenne.
5/10
sexykex 2023 jan. 03. - 19:27:16 5/10
Az ázsiai emberek stílusa, hanghordozása, gesztikulációja, annyira más, annyira idegen, hogy ezáltal egy ázsiai film, csak kivételes esetekben tetszik. Itt is teljesen fura fazon volt a zsaru, szokatlan a rendőrőrs, nevetségesek a késekkel hadonászó öltönyös banditák. Ilyen sorozatgyilkossal se nagyon találkoztam eddig, aki nem gyűjt trófeát, nem válogatós és nincs szexuális indítéka. Még a gengszter volt a legelfogadhatóbb karakter.
9/10
Gajho Dhar 2021 júl. 29. - 23:30:47 9/10
10/9 Üdítő nézni a Hollywoodban gyártott akciófilmek után. Majdnem olyan jó, mint a Láttam az ördögöt. Sőt némelyik jelenete kifejezetten jól sikerült. A nyomozó főnöke nagyon rosszul játszott, a mi mércénkkel nézve abszolút hiteltelen. De a film jó, meg se fordult a fejemben, hogy ezért vagy azért félbehagyom.
7/10
nefefe 2021 ápr. 11. - 14:18:52 7/10
Az már első tíz percben lejött, hogy a keleti rendőri módszerek erősen eltérnek az európai módszerektől. Próbálna meg nálunk egy rendőr ilyeneket tenni! A zsaru harsány beszédmodora és viselkedése kritikán aluli - amire rásegít a rettenetes szinkron. A gengszter nyugodt stílusa volt számomra a leginkább életszerű és üdítően hatott a sok ordibálás közben. És a keleti étkezési szokásokat valahogy nem tudom megszokni, a hangos étkezést, az étkezés közbeni beszédet - európai szemmel, mint a disznók. Ha ezt a filmet egy európai vagy amerikai rendező hozta volna össze, akkor lehetett volna belőle igazán jó film - akár 9-es vagy 10-es. Mindezek ellenére nem volt rossz, de így csak erős közepes.
7/10
itsme1 2021 ápr. 10. - 16:37:22 7/10
Féltem, hogy nem fogom tudni megkülönböztetni a szereplőket, de tíz perc után sikerült memorizálnom a zsarut, ha másért nem, sajátos stílusáról: "He?" A gengszter könnyű eset, mert kiköpött Gesztesi. Az ördög pedig úgy néz ki, mintha csak George Harrison és Yoko Ono közös gyereke lenne a hatvanas évekből.
Eltekintve a kritikán aluli magyar szinkrontól, egész jó kis akciófilm.