A Greyhound csatahajó

Bakancslistához adom
Greyhound
BA - 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai háborús filmdráma, 2020

Az Atlanti-óceánnál nem volt véresebb csatatér. A 2. világháború idején német tengeralattjárók tizedelték az utasszállítókat és a segítségükre siető hadihajókat. Krause kapitány (Tom Hanks) azonban nem ijed meg. De fél.
Félti a rábízott flottát, amelynek a biztonságáért felel. 1942-ben, röviddel az Egyesült Államok hadba lépése után a kapitány első háborús feladatára indul: egy 37 hajóból álló konvojt kell átvezetnie a kegyetlen háború legkegyetlenebb hadszinterén.
Ráadásul a németek nem az egyetlen ellenség: az időjárás, a tengerészek közötti ellentétek és a kapitányt gyötrő kétségek is mind kétségessé teszik, hogy sikerül végrehajtaniuk a feladatot. Pedig itt csak két lehetőség van: siker vagy halál…

A nagysikerű angol tengerészregény alapján maga Tom Hanks izgalmas forgatókönyvet, és a főszerep mellett, producere is a különlegesen intenzív és látványos filmnek, amelyet egy valódi hadihajó fedélzetén forgattak.
Bemutató dátuma: 2020. június 18. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

adeept márc. 21. 12:11:59
"A 2. világháború idején német tengeralattjárók tizedelték az utasszállítókat" - na ez dühítően hangulatkeltő, hatásdvadász és hazug. Mi haszna van egy tengeralattjárónak, ha utasszállítót süllyeszt el? Csapatszállítót, az igen, teherhajót hadianyaggal a fedélzetén az igen! Amúgy ki a faxom akart volna a háború poklában civilként áthajókázni az Atlanti-óceánon? Ja! az Euórpai (had)színtérre- bocs ezt elfelejtettem...