A gyászoló asszony átka

Bakancslistához adom
The Curse of La Llorona
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, misztikus thriller, 93 perc, 2019

Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?

PORT.hu:
La Llorona. A Gyászoló Asszony. Egy rémisztő, nem evilági lény, amely saját maga okozta szörnyű sorsát, menny és pokol között ragadt, és nem találja a helyét. Valamikor réges-régen, amikor élt, féltékenységi rohamában vízbe fojtotta a gyerekeit, azután, amikor rájött, mit tett, utánuk ugrott.
Azóta kísért a Földön, és halált hoznak a könnyei. Akik éjszaka meghallják a hangját, azok nem érik meg a reggelt. A Gyászoló Asszony a homályban bujkál, gyerekekre vadászik, és mindenre képes, hogy valamiképpen pótolja saját veszteségét. Büntetése az örök kín, bosszúja, hogy saját fájdalmát mások is kénytelenek átélni.
Ahogy telnek az évszázadok, egyre rafináltabb módszerekkel, egyre kegyetlenebb elszántsággal sanyargatja az élőket.
1970-ben érkezett Los Angelesbe: egy szociális munkás (Linda Cardellini) és saját két kis gyereke is kénytelen rájönni, hogy a legendák nem hazudnak.

James Wan, a Fűrész elindítója, a Démonok között- és az Annabelle-filmek valamint Az apáca alkotója a horror műfaj legsikeresebb művelője ismét megmutatja, mennyit tud a borzongatásról!
Bemutató dátuma: 2019. április 18. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Marton12 jan. 27. 20:16:35 6/10
Dögunalmas film. Egyszeri mozinak elment, de semmi több. Unalmas az egész, a vége volt amúgy inkább izgalmas. Nem ajánlom.
kriszta.g 2020 júl. 05. - 14:11:35
Ez is mint az Anabelle egy unalmas baromság.
topikutya 2020 jún. 28. - 22:01:24
illik a sorozat többi részéhez, egy vasalást megér
7/10
Ariel1105 2020 máj. 08. - 23:21:39 7/10
Pszichopata egy film ! 10/7,5
8-at nem kap mert a gonosz menyasszony feje elég jellegtelen. Mint egy horror mesében kb.
Zahire 2020 jan. 18. - 09:53:30
Gagyi, semmitmondó, logikátlan, össze-vissza történet, rossz forgatókönyv, rossz dramaturgia, ennél fogva rossz színészi játék.És milyen eszetlenség az, hogy az asszony úgy áll bosszút a férjén, hogy vízbefojta a közös gyerekeiket ?
5/10
Sharxxx 2019 aug. 19. - 20:21:00 5/10
Annyira semmilyen, hogy nem tudok véleményt alkotni róla... :) a szintet hozza, látványos, és jók a gyerekek (mármint a játékuk).
k11zoltan 2019 aug. 18. - 22:03:05
Közepes. Nem több.
4/10
bilamit 2019 aug. 18. - 09:39:29 4/10
Vége a filmnek.. és az első mondatom az volt, hogy (na jólvan, köszi) :DDD
6/10
TiBera 2019 aug. 05. - 09:12:05 6/10
Nem volt rossz! A "Gyászoló asszony átka" egy mexikói legenda,hasonlóan mint az Annabelle baba története,ezért nincs ijesztőbb sztorija.A gyászoló asszony meséje, akit sok helyen inkább síró asszonyként emlegetnek, egyes források szerint Mexikóból ered, és egy La Llorona, illetve más néven Maria nevű nő története, aki a folyóba fojtotta a saját gyermekeit, miután a férje több figyelmet szentelt nekik, mint a feleségének.
Egyből megbánta a bűnét, és belehalt a bánatba, ő is a vízbe vetette magát, a lelke pedig két világ között rekedt. Annabelle sokkal gagyibb .
7/10
jozsi86 2019 aug. 02. - 16:14:42 7/10
Egész jó. Végig izgalmas. Engem lekötött.
6/10
RTommy9 2019 aug. 02. - 14:56:20 6/10
Nem volt rossz, erre legalább rá lehet mondani, hogy horror, vannak benne ijesztő jelenetek, és simán nézhető kategória. 6,5/10.
1/10
Katalin93 2019 júl. 28. - 22:13:55 1/10
Nagyon gagyi. Szerintem igencsak távol áll a közepes kategóriától, inkább egy alsó kategóriás valami. A végén már azért drukkoltam, hogy meghaljanak mind.

Spoiler.
Többször is a mélypontra kerültem:
Mikor a pap visszaemlékezésében feltűnt Annabelle baba, hangosan felnevettem és elgondolkodtam, hogy ennyi elég volt. Végül folytattam.
Ezután a hülye kislány totál értelmetlenül 5 percig nyújtózkodott a babájáért. Érdekes módon csak abban a pár percben volt számára fontos a baba, előtte semmilyen gyengébb érzelmes nem mutatott iránta, de ha lett is volna, az asszonynak nem a baba kellett, így minden további nélkül visszakapta volna, ha túlélik. Ennek ellenére képes volt tönkretenni érte a vonalat, beengedni a gonoszt, hisz már az erőlködése alatt sejthető volt, hogy tönkre fogja tenni a vonalat. Ekkor kezdtem el én azért imádkozni, hogy meghaljon mindenki.
A sztori is elég kacifántos volt. Az asszony féltékenységi rohamában elborul, megöli a kölyköket, majd megbánja és más gyerekeket ragad el. Azért ezt még át lehetett volna gondolni és kicsit többet kihozni belőle: például megszállja az anyát, a gyerekeibe pedig a saját gyerekeinek a lelkét hozza vissza, hogy újra egy család lehessenek. Máris nézhetőbb lett volna.
A leszerelt papról meg ne is tegyünk említést, Zs kategóriás utáni az alakítása.
4/10
SmiThor 2019 júl. 25. - 21:25:45 4/10
***Spoiler alert!***
A nemrég megjelent Annabelle 3-nál jobban sikerült, de még így is csak alig közepes horror.
Egy anya féltékenységi rohamában megöli két gyerekét, majd bűntudatában vízbe öli magát, azóta gonosz lélekként járja a Földet és keresi a gyerekeit. Vagy valami ilyesmi.
A főszereplő a harcos-kemény családsegítős egyedülálló kihanemén anyuka Anna(mikor nem?), aki akaratán kívül szabadon engedi a gonoszt és ezzel egy nő gyerekeinek a halálát okozza. A nő ráküldi a gonoszt Anna gyerekeire és máris áll a bál.
Ez a sztori nagyon emlékeztet a Pokolba taszítva című közepes horrorra, ahol az átok sújtotta főszereplőt egy démon üldözi végig a filmen. Ott is megjelenik a démonszakértő férfi szereplő, hogy mindenféle módszerrel segítsen távol tartani a gonoszt. Itt egy kiugrott pap teszi ugyanezt.
A sztori a szokásos: jön a démon, tapizza és dobálja a főszereplőket pár ijesztőnek szánt jelenetben, nem hisz nekik senki aztán mégis. Senkinek nem lesz bibije attól, hogy a falnak vágták teljes erővel. Támad a démon persze mindig sikertelenül, hisz olyan nehéz elkapni pár gyereket egy semmiből előtűnő emberfeletti erejű lénynek. A voodoo pap porokkal űzi el a gonoszt, persze felbukkan a gyerekeit elvesztett anya a jól bevált negyvenötössel és beengedi a démont az utolsó nagy leszámoláshoz... aztán 2 perc múlva feltámad a lelkiismerete és mégis segít Anna-nak. Közben a démon is megváltozik és inkább simogatni kezdi áldozatát, amíg meg nem látja a tükörben, hogy aznap nem tett fel sminket és ettől megint begolyózik.
Megkapja jutalmát, egy keresztet a mellkasába ami valamiért teljesen jól működik a falon átmenő szellemek ellen is. Vége. Majdnem szó szerint, csak taxiba teszik a papot és vége, még azt se tudjuk meg, mi történt az anyával aki elvesztette a gyerekeit. 7 percnyi zene a végén, az összjáték 85 perc, nem csoda hogy kapkodtak.
Mit lehetne mondani? A tény, hogy jobb lett az Annabelle 3-nál elég szomorú. Így lehet egy nagyszerű sorozatot lehúzni a vérbe a minőség mellőzésével. Persze nem is adtam neki esélyt, mert már az elején tudni lehetett, hogy az anyaság erejét megmutató kliséhalmaz lesz. Egy pillanatra sem hisszük el, hogy a főszereplők bajba kerülhetnek. Amikor megjelenik a nő a pisztollyal, már szinte hallani a nézőtér rutinját: "mindjárt lelövik a férfit!" Úgy is lett. A mellékszereplők mindig feláldozhatók, a családtagok soha. Ezt tudva nincs semmiféle izgalom, semmi váratlan, csak várjuk hogy előugorjon a rém, ordibáljon, dobálózzon, karmoljon és végül engedelmesen bénázva kimúljon. Úgy tűnik nem merik többet előhúzni azt, amit az Annabelle 2-ben csináltak: a főszereplő annyi megpróbáltatás után mégis a gonosz áldozatául esik, sőt, szolgálja is, majd brutális halált hal, mindezt ügyesen összekötve a fő történeti szállal.
A jó horrorra még várni kell.
2/10
Gaddemon 2019 júl. 21. - 15:49:36 2/10
Átlagos gagyi horror nulla újítással, szánalmas színészi játékkal.
7/10
RigbyTheMad 2019 júl. 17. - 22:52:04 7/10
Nagyon jó volt. Ilyennek kell lennie egy horrornak. Jó , hogy egy másik horrort is egybe szőttek a történettel "Annabellel ". Ki lehet szűrni mi az alja horror és mi az amit érdemes megnézni. Ajánlom mindenkinek.
3/10
magdika079 2019 jún. 11. - 18:13:32 3/10
Egyszer nézhető film!Igazából többet vártam James Wan-tól még akkor is ha csak producere volt a filmnek!A ,,Gyászoló asszony" átkának is lehetett volna ijesztőbb a története!Itt csak annyi történt hogy egy anya megölte a gyerekeit és utána megőrült! Kész vége!Még a körübelüli dátumot se mondták meg!
Wicke 2019 jún. 08. - 22:32:44
Ma néztem meg, egyszer nézhetősre sikeredett. Sokkal ijesztőbb filmre számítottam, a történetet jobban is ki lehetett volna bontakoztatni. Az alkotónak a többi filmje sokkal jobban sikerült szerintem, azokat ajánlom megnézésre, ezt nem annyira. Alapötlet jó. 10/5 pont.
Rea1984 2019 jún. 02. - 19:21:21
Unalmas, összetákolt film. Nem jött át. Többre számítottunk. A felénél már fel akartuk adni a nézését, de úgy vagyok vele, ha már elkezdtük nézzük végig, hátha jobb és izgalmasabb lesz a film, de sajnos nem lett.
5/10
tonijani@gmail.hu 2019 máj. 30. - 18:04:22 5/10
Egyszer nézhető, semmi több.
A gyászoló asszonyt nem tudtam hova tenni... Minimális SPOILER! Mivel pikk-pakk megjelenik bárhol, bármikor, gondolom szellem. Viszont egy ajtón nem tud átmenni? be lehet zárni a fürdőbe? És akkor onnan meg hova tűnik????
Na mindegy, egynek elment, bár majdnem bealudtam rajta.
5/10
9/10
szabo_ 2019 máj. 07. - 20:08:57 9/10
Rosszabbra számítottam, de kellemesen csalódtam.Nagyon tetszett benne, hogy a démon megállításában nem csak a “kuruzsló” vett rész (sőt, szerintem háttérbe is szorult)hanem az anyuka és a gyerekek is.És tudom nem ez a film mondanivalója, de az is nagyon megfogott, ahogy megjelent benne az anyai szeretet.Mindent összevetve jó film, megéri megnézni.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu