A hentes, a kurva és a félszemű

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 105 perc, 2018

Értékelés:

95 szavazatból
Szerinted?

A jómódú HENTES kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett FÉLSZEMŰ csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten K*RVA volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje.
Bemutató dátuma: 2018. január 25. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Szereplők

Kodelka Ferenc
Léderer Gusztáv
Kaszala ezrdes
fekete öltönyös
perverz férfi

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Zahire 2020 szept. 08. - 19:16:15
Huhhh ! Ez nagyon gyenge eresztés volt ! Nagyon hosszú, nagyon vontatott, és a történet jól ki lett tekerve. Valós események alapján.Hmm. Mik ezek a valós események ? Létezett Léder Gusztáv, Fekete Mária - valójában Lédererné, Kodelka. És Kodelkát meggyilkolták és feldarabolták. Kb.ennyi ami valós a filmben. De : nem 1918-ban járunk - már csak azért sem mert Léderer szemét nem lőhetik ki a kommunisták, hiszen azok csak 1919-ben kerültek hatalomra. A kommunista Oroszországgal pedig már nem harcoltunk - hanem 1925-ben.Léderer nem volt elcsapott csendőr, és nem volt félszemű, hanem Csepel csendőrfőkapitánya volt, a felesége pedig Pozsonyban pénztáros és nem főállású qurva.Kodelka nem 70 ezer, hanem 70 millió koronát ajánlott, de nem Léderernéért, bár udvarolt neki, hanem egy dollár-korona beváltásért, amiből jutalékot várt /természetesen nem akartak Lédererék semmiféle dollárt beváltani, ez csak a csali volt /.A gyilkosság nem egy lepusztult helyen történt, hanem Budapesten a Tölgyfa utcában, és nem egy baltával vagy taglóval verték fejbe Kodelkát qurás közben, hanem álmában fejbe lőtték, majd feldarabolták, majd Csepelre vitték , ahol egy részét a Dunában dobták, a másik részét Lédererék lakásának padlásán találták meg. A végeredmény : Kodelka feje nem lett meg, Léderert felakasztották , Lédererné másodfokon 20 évet kapott, de nem 1946-ban szabadult, hanem jó magaviselete miatt, 15 év után, azaz 1941-ben. A többi stimmel. Tényleg, miért nem lehet egy ilyen hírhedt bűntényt úgy megfilmesíteni, ahogyan az a nyomozati anyagból feketén-fehéren kiderül ?
6/10
Tiberio 2020 aug. 01. - 14:11:21 6/10
Folyt.: A képminőség, ahogy a csatorna leadta, elmaradt a várttól. Moziban - feltételezem - nagy élmény lehetett maga a kép.
3/10
Nótárius 2020 aug. 01. - 12:13:41 3/10
Valahogy úgy voltam ezzel a filmmel, mint anno ifjúkoromban, amikor mintegy a "tilos-függöny" mögé kíváncsiskodva, első alkalmakként olyasmivel találkoztam, ami ugyan érdekelt, de aztán eliszonyodva, mégis határozottan az volt az érzésem, hogy az tényleg nem való nekem.
Évtizedek múltán, immár kialakult ízléssel és értékrenddel, az ifjúságos rácsodálkozáson és a viszolygtató egyszerűségű megközelítésen jócskán felülemelkedve, egészen más szenior-szempontjaim alapján is ugyanez a következtetésem: nem való nekem az efféle, szinte minden szereplőt érintően, mindvégig emberség-deficites, pszichopata kiüresedettségű, erőszak-játszmásan is öncélú, ugyanakkor számomra még erőszakolt drámaiságában is erőtlen hatású filmes tobzódás.
Edmond Dantes 2020 júl. 31. - 15:47:00
Köszönöm, férfihangnak tűnt, ezek szt Hitler egyik kedvenc énekesnője adta elő.
Edmond Dantes 2020 júl. 31. - 13:46:22
Jó 30 évvel a témát feldolgozó kisfilmje után játékfilmet kanyarított Szász János a húszas évek egyik hírhedt bűnügyéből. Úgy látszik, nem tudta eldönteni, igazi játék- vagy nem igazi dokufilmet akar, mert ez valahol a kettő közé csípődött be. A nyitó és záró felirat, a képi világ azt sugallja: valós események valós feldolgozását látjuk-láttuk. Pedig nem. Pedig elég lett volna nagyjából azt és úgy megcsinálni, ahogyan történt, az is elég "noir" lett volna. Így viszont kaptunk egy horrorisztikus elemekkel felturbózott, valós tényeket nyomokban tartalmazó non-fictiont. Legjobban a film nyitó és záró zenéje tetszett, amiknek ugyan köze nincs a történéshez, viszont híresek és szépek.
Az elején: https://www.youtube.com/watch?v=570GMKGryIk (nem tudom, ki énekli a filmbeli felvételen)
A végén:https://www.youtube.com/watch?v=PLFVGwGQcB0 (nem tudom,ki játssza a filmbeli felvételen)
7/10
Ktesibios 2020 júl. 28. - 14:44:41 7/10
Nem értek egyet a fanyalgókkal. Persze tiszteletben tartom az ízlések különbözőségét, de ezt a filmet a mozikat elárasztó amcsi filmekhez viszonyítani nagy szamárság. Ebből a filmből nem hiányzik a pénz, vagyis nem látszik rajta. Kicsit olyan szokásos magyar film, gyengécske forgatókönyv, de jó játék, jó képek, szimbólumok, jó rendezés és végre jó zene is. Én jobban ragaszkodtam volna az eredeti történethez és a helyszínekhez, de megértem, ha Szász János nem bírt ellenállni a remekül megjelenített, nyomasztó vidéknek. Mondjuk, aki kikapcsolódásra vágyik, ne ezt nézze...
6/10
Tiberio 2020 júl. 28. - 02:18:37 6/10
A csapnivaló cím után pozitív csalódás volt a film. Kodelka figurája érdekes volt.

Hát igen, a régi iskola, amikor még biztos kezű szakik kellettek az állat leöléséhez, akik szakmájuk művészei voltak! Bezzeg a német ipari ölés, az már nem zsenánt egy ilyen régi vágású embernek! Amikor a céhes kisipari letaglózást és felkoncolást felváltja a tömeges feldolgozás, Kodelka lelépne, de mivel neki még sors adatott, a "régi iskola" vérmocskos falai közt sorsa beteljesül. Az élet nagyüzemi feldolgozásának beköszöntével ilyen míves ölés többé nem lehetséges. A modern vágóhídon a marhák észre sem veszik, hogy épp leölik őket.


Rebbeka 2020 júl. 27. - 22:52:46
Nagyon gagyi! Még a Viszkis is jobb volt, pedig az is szörnyű volt. Ahogy látom képtelenek vissza adni a magyar filmekben azt a drámát, izgalmat ami a megtörtént esetekben egy újság hírben is jobban megtalálható. Pocsék forgatókönyv, pocsék rendezés es pocsékul játszó színészek akikben nem volt semmi életszerű. Az egész filmet a dugásra a meztelenségre építették. Én sajnálom, hogy erre pocsékoltam az időm, de amit tudtam erről az ügyről azt hittem, hogy egy jól felépített filmet csináltak belőle, hát tévedtem.
Midnight67 2020 júl. 26. - 20:13:38
" Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát"
Magyarország egy nagy, mocskos mészárszék. Legalábbis az utóbbi évek filmes munkái kedvtelve mutatják be eme szívderítő helyszínt. A testről és lélekről "szerelme története" is hol máshol játszódna, mint ahol lenyúzott marhák és vér színesítik a képet. A Fehér Isten c. filmben is látható ilyen jelenet.
Ezek szerint nálunk nincs jobb helyszín forgatáshoz egy mészárszéknél, vagy az egész iparunk csakis ebből áll. Gondolhatják az esetleges külföldi nézők. Már ha ezek után egyáltalán kedvet kapnának újabb magyar filmek megtekintéséhez...
Nekem mindenesetre nem hozta meg a kedvem ehhez a filmhez, köszönöm, de nem kívánok vágóhidakon folyó munkálatokat látni egy játékfilmben, kissé lehangol..:(
6/10
bakoszsolt 2020 máj. 26. - 15:25:10 6/10 Előzmény Billy Walsh
egyet kell értenem, sajnos
4/10
Billy Walsh 2020 máj. 21. - 11:48:53 4/10
Minden magyar filmes betegséget magán hordoz ez a film. Kezdve a gyenge forgatókönyvvel, a csapongó operatőri munka minőségével, a gyalázatos hangkeveréssel és a gagyi, hamis világot eredményező rendezéssel. Látszik, hogy kevés pénzből dolgoztak, de azt a keveset is kár volt elpazarolni a végeredményt látva.
5/10
Warthog82 2019 dec. 16. - 08:03:43 5/10
Sajnos süt a filmről az olcsóság.Nekem ismerve a sztorit nagy csalódás.Miért egy faluban játszódik mikor ez a fővárosban történt? Biztos hogy a 20-as évek villanyoszlopai pont úgy néztek ki mint a maiak? Biztos hogy a hentes alkalmazza és többször eltűri hogy őt lezsírszalonnázza a csendőr akinek még ő tartozik pénzel? Kb.3 helyszínen játszódik.Számomra mint a helyszín mint a történet megjelenítése hiteltelen.Ha nincs rá pénz,egy alapból jó sztorit ne lőjjünk már el.Lehet hogy más 10x jobb filmet csinált volna ebből az anyagból.
10/10
joeung 2019 nov. 19. - 18:19:45 10/10
szuper!Dorka is)
Csenge(ttyû) 2019 nov. 16. - 22:47:44
Puff köcsög, 6 perc 40 mp-ig bírtam .. ez vmi csudálatos egy alkotás. :D Ha nem lett volna az az izgi szexjelenet az elején, már valószínű hamarabb kikapcsolom. Nem is pontoznám...talán egyszer visszatérek rá, de az szerintem nem most lesz. A Schindler listáját értettem miért volt fekete-fehér, de ez mégis miért?
luci87 2019 nov. 12. - 08:55:13
Azért jó bevállalós Gryllus Dorka..:) Nem semmi jelenetei voltak, főleg az elején, de a végén is...Érdekes, én az Ízig vérig sorozaton kívül vagy kuxrva, vagy roma nő szerepekben láttam...:)
Szerintem ütős film volt,de gyenge idegzetűeknek, prűdeknek,és 18 éven aluliaknak nem ajánlom!
6/10
Gollam24 2019 okt. 30. - 17:23:41 6/10
Értem én, hogy az I. vh. után nehéz volt az élet, hogy életben kellett maradni valahogy, meg vannak vágyaink az életben stb., de attól még nem ölünk embert.
Muszáj tartanunk magunkat bizonyos erkölcsi normákhoz életünk során, mert ha ezeken túllépünk, akkor egész emberi mivoltunk kérdőjeleződik meg ezáltal.
Talán a film is ezt boncolgatja a maga sutácska módján.
Nem tetszett igazán, nem egy katartikus mű, egyetlen pozitívuma, hogy fekete-fehér film.

6/10.
offtopic
luci87 2019 okt. 30. - 05:25:15 Előzmény csopy01
Koszi,hogy segitettel volna,most olvastam a valaszt.De mar megtalaltam,letoltottem.
csopy01 2019 okt. 22. - 20:19:44 Előzmény luci87
keress meg itt: szebasztian07@gmail.com és küldöm a film ,,elérhetőségeit" (itt nem tudom posztként elküldeni)
8/10
doricki23 2019 okt. 22. - 17:44:26 8/10
Nagyon tetszett. Szász János nagyon jó filmet rendezett. Lehet ki van színezve a sztori, de jó a történetvezetés, érthető, jók a karakterek. Gratulálok, végig lekötött.
luci87 2019 okt. 22. - 17:13:13 Előzmény csopy01
Hol találhato,megirod?
Összes hozzászólás