A holtak nem halnak meg

Bakancslistához adom
The Dead Don't Die
svéd-amerikai horror-vígjáték, fantasy, 105 perc, 2019

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Centerville álmos kisvárosában valami nincs rendben. A holdkorong túl nagynak és közelinek tűnik, a nappali órák kiszámíthatatlanná válnak, az állatok kezdenek szokatlanul viselkedni. A híradások rémisztőek, a tudósok aggódnak, de senki sem sejti, hogy hamarosan milyen különös és veszedelmes csapás sújtja Centerville-t: a holtak kikelnek sírjukból, hogy felfalják az élőket, és a városka lakóinak harcba kell szállniuk a túlélésért. Három rendőr (Bill Murray,Adam Driver és Chloë Sevigny) és egy szamurájkard-forgató skót temetkezési vállalkozó (Tilda Swinton) a frontvonalban találják magukat, és egyesíteniük kell erejüket, hogy legyőzzék az élőhalottakat. Jim Jarmusch zombi vígjátékának impozáns szereplő gárdájában feltűnik Rosie Perez, Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Bálint Eszter,Selena Gomez, Iggy Pop, Tom Waits, a Wu-Tang Clan-vezér RZA és Sturgill Simpson, a film címadó dalának előadója is
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
firpo jún. 16. 20:41:47
Én leszek itt az első? Ne csináljátok már....akkor átcuccolok, átmásolom ide a máshová írt dolgaimat.

Jim Jarmusch hosszú idő után végre csinált egy jó, szórakoztató filmet(zombis). A film alapkoncepciója szerintem az volt, hogy az ilyen filmekre jellemző összes klisét Jim megrágja, majd teljesen kifordítva köpje ki a lábunk(szemünk) elé...szinte minden karakter az ellenkezőjét csinálja, mint amire számítanánk....hatalmas lett. :)) A poénok persze a rendezőre jellemzően elvontak, nem másznak a képünkbe, ezért valaki talán észre sem fogja venni őket, de még ők is gazdagabbak lesznek majd, csak legfeljebb egy "sima" zombis filmélménnyel.
A főbb szerepekben Bill Murray, Steve Buscemi, Adam Driver, Caleb Landry Jones, és az erősen "megkopott" Danny Glover...mekkora nevek, kihagyhatatlan darab.

Az öreg Tildát(iázvéédó Swintont) persze megint kihagytam a felsorolásból, ezért rögtön bocsánatot is kérek tőle, és családjától....a Swintonoktól, nehogy valami bajt hozzanak a fejemre....vagy a családoméra, mert kinézem belőlük, aki ennyi átváltozásra képes, mint Tilda a filmekben, az bármire képes lehet...és persze a családja is! :))
Itt sincs ez másképp, mert Tilda a "kissé" flúgos, viccesen furcsa temetkezési vállalkozó szerepében a frászt hozza az emberre: szinte végig faarccal, érzelemmentesen beszél, a szabályokat kényszeresen betartja(még a kacskaringós járdát is felszegett fejjel, karótnyelve követi a rendőrőrsre menet), egészen addig, míg a film vége felé bele nem ül egy Smart-ba zombikat gázolni :)), melyet a nemkevésbé hibbant kétméteres rendőr ismerősétől csaklizott el....na ott egy pillanatra elgyengül és elveszíti az önuralmát a maga mértéktartó módján, nagyon élvezi ezt a kis kalandot :)...tényleg hatalmas lett, mármint nem a Smart, az nem... :))
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu