A kóser csók

Bakancslistához adom
Kiss me kosher / Kiss Me Before It Blows Up
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-izraeli vígjáték, 106 perc, 2020

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Amikor két izraeli nő beleszeret egy német nőbe, illetve egy palesztin férfiba, káosz üti fel a fejét. Maria Németországból Tel Avivba utazik, és amikor megérkezik szerelme, Shira lakásába, egy, a lánykérést illető aprócska ballépés mitikus méreteket öltő romantikus utazássá terebélyesedik. Találkozásukat követően mindkettőjük családja a közös, ám eltérően megélt történelmi múlt és a kétségbeejtő közös jövő kilátásai között kezd vergődni, és közben a másik szerelmespár is szembesül egy olyan töréssel, amelyet csak a romantika hidalhat át. És akkor megérkezik Shira könyörtelen, független, komisz nagyanyja, Berta, hogy a végsőkig próbára tegye a szeretet és a konfliktuskezelés határait. Hogy alakul a szerelmesek sorsa, akik nem illenek össze, de mégis összetartoznak?

Stáblista:

Szereplők

Shira Shalev
Maria Müller
Berta Posnansky
Petra Müller
Hans Müller
Ora Shalev
Ibrahim Hamati
Liam Shalev
Ella Shalev

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Zsuzsi68 2021 dec. 31. - 13:10:28 8/10
Én nagyon élveztem. A Zsi-fin online kezdtem izraeli filmeket nézni (járvány pozitív hozadéka, nekem korábban kimaradtak az életemből) és tetszik a másféleségük, a sajátságos humor, az olvasztótégely, a bátorság, ahogy hozzányúlnak témákhoz.
7/10
zamadam 2021 aug. 28. - 22:24:12 7/10 Előzmény itsme1
Osztom a véleményed.
6/10
itsme1 2021 ápr. 15. - 07:53:08 6/10
A témaválasztás remek, de úgy érzem, ebből többet is ki lehetett volna hozni. A vígjátékba bújtatott komoly kulturális feszültség ábrázolása a dramaturgia rovására ment. Viszont jók a karakterek, a valósághű helyszínek, és élvezhető a sztori.