A legfehérebb nap

Bakancslistához adom
Hvítur, Hvítur Dagur / White White Day
16 éven aluliak számára nem ajánlott izlandi-dán dráma, 109 perc, 2019

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Ingimundur a világtól elzárt izlandi kisváros szélén, lélegzetelállítóan szép hegyek és fjordok között építi házát. A feleségét gyászoló férfi nemrég vonult vissza rendőri szolgálatától. Ingimundurban egyre erősebb a gyanú, hogy feleségének, aki autóbalesetben hunyt el, halála előtt viszonya volt valakivel a városból. Napról napra megszállottabban nyomoz, hogy megtudja az igazságot, és egyre inkább veszélybe sodorja saját jó hírét és lelki épségét. A gyász, a bosszú és a feltétel nélküli szeretet érzései viaskodnak a férfiban, akinek kezd kicsúszni a lába alól a talaj…

A cannesi-i Kritikusok Hete program válogatásában mutatkozott be, itt el is nyerte a Louis Roederer Foundation Rising Star díját.
Bemutató dátuma: 2019. október 31. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
htamas112 2019 nov. 16. - 19:08:11 1/10 Előzmény Surabaya
Ízlések és pofonok. Neked tetszhet attól még. Nekem viszont elvette egy időre a kedvemet a mozitól...
Surabaya 2019 nov. 16. - 08:24:40 Előzmény htamas112
Köszi, hogy hozzászóltál, amiket írtál, meggyőzőtt, és már biztos, hogy megnézem!
9/10
tk70 2019 nov. 14. - 00:29:44 9/10
Mit tehet az ember, ha a felesége halála után jön rá, hogy párja titkos viszonyt folytatott? Hogy lehet ezt feldolgozni, ha már nem kérdezheti meg a miértet a szeretett személytől? Hogyan vonhatja felelősségre a szeretőt félinformációk birtokában? Újra kell-e értelmeznie házasságuk utolsó éveit? Ezt a tipródást örökíti meg a film. Az egyetlen, akinek fogalma van a férfi tehetetlen vergődéséről, az unoka. Kettejük bensőséges viszonyát csak azért értheti meg igazán, aki maga is unoka vagy nagyapa.
(Tarr Bélán edződött filmrajongóknak ez a 109 perc úgy múlik el, mint egy pillanat. :D )
1/10
htamas112 2019 nov. 12. - 23:51:37 1/10
Én nem tudom, mi alapján kapott ez a "film" 7,8-as átlagot, de mielőtt valaki abba a hibába esne, mint én, hogy a viszonylag jó pontozás alapján beülne megnézni, az gyorsan felejtse el!
Ilyen semmirevaló filmet a Kölcsönlakás c. trágya óta nem láttam. A filmből egy jó 40-50 perc azzal megy el, hogy nem történik semmi, és ezt szó szerint kell érteni (sötétség, hosszasan bámul a kamera egy szereplő arcába, vagy a semmibe, eközben szó nem hangzik el). Alapvetően elég kellemetlen, hogy a filmben nem értesz semmit, mert egy érthetetlen motyogás az egész, de ezt tudjuk be a nyelvnek. A "cselekmény" (ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni) amolyan kincs ami nincs, össze-vissza ugrálunk az időben és az eseményekben.
Nem tudom azt sem, tanúságnak mint szántak, de nekem a végére az jött le, hogy bármilyen büntetendő cselekményt, szemétséget, igencsak bántó szót egy boccsal el lehet intézni. Lásd rendőri túlkapás (a főszereplő úr, aki rendőr, bekattan), ami után szólnak a kollégák, hogy a főnökség berendelte, illetve fel is függesztik. A kulcs leadása helyett a kollégáival összeverekszik, bezárja őket, majd 1-2 nap múlva visszajön és kinyitja a zárkát. Majd minden megy tovább, mintha mi se történt volna...
10/0
Az erre szánt pénzből inkább kajálj meg, vagy alkoholizálj, bármelyikkel jobban jársz...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu