Film

A legkúlabb nap

/Der geilste Tag/
magyarul beszélő, német filmdráma, 113 perc, 2016 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny
  • eny
  • eny

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

  Egy dolog közös a fura és túlzottan is ambiciózus zongorista Andiban és a laza és könnyelmű Bennóban: mindkettőt halálos betegséggel diagnosztizáltak. Mivel úgy látszik, nem sok idejük van hátra, Benno meggyőzi Andit, hogy szökjenek meg a hospice-ből, hogy egy kalandos út során átéljék életük legjobb napját. Ügyesen pénzt szereznek az útra, nekivágnak Afrikának. A hipochonder Andinak az utazás kezdete totális rémálom, míg Benno titokban arra készül, hogy végre az életben szembenézzen múltjával. Számos vidám és szomorú pillanatot élnek meg, hogy elérjék eredeti céljukat, hogy átéljék A legkúlabb napot.

  Bemutató dátuma: 2016. május 26. (Forgalmazó: Big Bang Media)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:


  Vélemény:


  2016. december 27. 15:22
  Mivel irtam kritikát a hasonlo ( váratlan szépség cimű alkotáshoz ) is az "elődjéhez is " szerettem volna.

  Mivel érintettként én úgy látom, hogy ez is egy kemény film.
  Kemény film a második esélyről, hogy kapsz-e hogy visszakaphatod a lányod, vagy visszakaphatod az életed, vagy megéri e kimászni és egy-két élvezetes napért jó kérdés.

  Egy biztos, orvosi szempontból a film nem volt alátámasztva mert Andi tüdőbeteg karaktere gyógyszerek nélkül nem igy lett volna. Sajnos megtapasztaltuk idén.
  De végülis megbocsátható ez a tévedés szép afrikai tájakért, mindenért. Remélem, hogy soha nem kell megtudnia, hogy mennyire más az élet és az amit leirt a forgatokönyvbe a tüdőbetegségről, hogy rájöjjön.

  Az én olvasatomban a film arról szól a film, hogy a film szereplője fel probálja dolgozni az élete tragédiáját. Nekem az egész afrikai dolog a kislány ahogy játszik a homokban olyan mint a menyország, ahol már játszik örökre, és a nő aki nem nő fel és mást választ. Ők maradnak ott.

  Nekem nem segitett feldolgozni, amin átmentem/tünk pedig láttam régebben és mostanában is. Kiráz a hideg a magyar hangjátol Florian David ...

  2016. október 23. 22:48
  Az egyetlen pozitívum a filmben Dél-Afrika szép tájai.

  2016. szeptember 30. 16:12
  Tetszett, én ezt egy jó filmnek mondhatom. Nem kerestem, és, nem is találtam, semmi kivetnivalót benne.
  Talán, ha ilyennel szórakoztatnák a betegeket a kórházakban, kicsit kényelmesebben, felszabadultabban, érezhetnék magukat.

  Összes hozzászólás