A madarász fia

Bakancslistához adom
Fågelfångarens son
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott svéd filmdráma, 104 perc, 2019

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az 1800-as évek végén a Feröer-szigetek zord, sziklás területén madárfogásból próbál megélni Esmar feleségével, Johannával és két lányával. Bérelt gazdaságuk forog kockán, mivel a helyi törvények előírják, hogy ha nincs fiuk, aki örökölné a terület bérleti jogát, akkor kitelepítik őket. Amikor a bérleti idő lejártakor Johanna megszüli harmadik lányukat, a család kétségbeesik. Livia, egy barátjuk, a helyi fogadós azt sugallja nekik, hogy Johannának egyetlen esélye van fiúutód világra hozására: ha valaki mástól esik teherbe, nem a férjétől. Bár elsőre elképzelhetetlennek tartják a javaslatot, nem marad más választásuk. Esmar meglepő döntést hoz: Livia szeretőjét, a francia kapitányt választja ki az új utód apjának, habár döntésének valódi következményeivel egyikük sem lehet tisztában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2021 ápr. 06. - 09:58:43 5/10
Hihetetlen történet. Elindulhattunk volna onnan, hogy ott és abban az időben a nőknek nincs joguk, csak a férfi az ember. Felesleges lenne, mert napjainkban a muzulmán világban, és a Föld túlnyomó részén ez mind a mai napig így van. Csendben jegyezném meg, hogy Magyarországon tízből nyolc házaspár fiút szeretne elsőszülöttnek, mert kell az örökös, a családi név hordozója a legfontosabb az életben. A lányok aranyos és szükséges kis koloncok mindössze. Ha engem kérdeznének azt mondanám baromság, de nem lep meg, hiszen a Földet túlnyomó részben barmok lakják és barmok irányítják.
Én a filmbeli esetre is tudtam volna egyszerűbb megoldást, de nem kérdezett senki. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tetszett ez a mozi, de aki kedveli a kosztümös filmeket, szereti a szinte érintetlen zord tájat és legalább enyhén szentimentális vagy nagyon családbarát, az nyugodtan megnézheti. Nem fog túl nagyot csalódni.
8/10
Katalin93 2021 febr. 15. - 19:08:44 8/10
Jó film, végig lekötött. Az eleje is izgalmasan indul és a végéig kitartott. A tájak is valóban szépek, érdemes megnézni.
6/10
itsme1 2021 jan. 31. - 19:03:55 6/10
Kedves történet, csodás tájak, ezzel együtt nem fogott meg eléggé.