A Mandák ház lelkésze

Bakancslistához adom
The Pastor of Mandák House
magyar dokumentumfilm, 70 perc, 2019

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Bolba Márta a 8. kerület evangélikus lelkésze, szegények támogatója, a társadalmi egyenlőség mélységes híve. A Mandák Ház Józsefváros szegényebb negyedében található, de a lelkésznő gyülekezetébe a kerület gazdagabb részében, a Palotanegyedben található templom is hozzátartozik. Márta a hivatalban és az utcán véleményt formál, egyházában a szociálisan érzékeny elveket képviseli. Az általa vezetett közösség éppen ezért társadalmilag sokrétű. Szerdai vacsoráin a helyi lakók, környékbeli nincstelenek, menekültek, civil szervezetek képviselői egyaránt részt vesznek, kortól, vallási és politikai hovatartozástól függetlenül.

Takács Mária rendező (Meleg férfiak, hideg diktatúrák, Eltitkolt évek) dokumentumfilmje egy társadalompolitikai kérdésekben is állást foglaló, háromgyerekes lelkésznő egy évét mutatja be, aki nem enged a humanista alapértékekből.

(A magyarországi forgalmazó később ad korhatár-besorolást.)

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Kocsegar 2019 jún. 10. - 17:14:17 9/10
Elgondolkodtató, inspiráló, mindenképpen érdemes megnézni. Jó, hogy készülnek ilyen filmek manapság, amelyek erkölcsi dilemmákról, társadalmi felelősségvállalásról, az egyház szerepéről, az értelmiség felelősségéről, közösségépítésről szólnak.