A Mikulás angyala

Bakancslistához adom
The Santa Squad
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai romantikus dráma, családi film, 91 perc, 2020

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Allie a munkanélküli tanár, elvállalja, hogy segít a Karácsonyi Akciócsoportnak, így segítségére siet egy gazdag özvegynek, hogy ő és lányai újra felfedezzék a karácsonyi varázslatot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
port_boy 2022 dec. 09. - 16:36:46 Előzmény Rojita
Írhatnál minden filmről, meg se kéne néznünk. :))
4/10
Rojita 2021 dec. 22. - 20:15:45 4/10
Sztereotip karácsonyi történet, kiszámítható végkifejlettel: félárva, elhanyagolt, gazdag, de boldogtalan gyerekeken próbál segíteni egy karácsonyi, alkalmi munkára jelentkezett, munkanélküli tanárnő.
Nagyon gyenge forgatókönyv, képtelen, erőltetett konfliktusokkal.
Valószínűleg pénzük se volt sok az alkotóknak, ezért hagytak ki kb. féltucat szereplőt. (Egy többszintes családi otthonhoz, ahol apuka nem szűkölködik, - különösen, ahol két gyerek is szinte mindig otthon van, elengedhetetlen az állandó személyzet jelenléte. Legalább vkinek kellene a konyhát felügyelnie. )
- (A történet megkövetelt két idős, magányos embert. Őket a közeli Idősek Otthonából kölcsönözték, de költségtakarékosságból az Otthonban csak ez a két ember élt, - a többieket elutaztatták.)
-(Láthatóan nem vártak a hó lehullására. Minden mű volt. Különösen látszott ez a "hóember" építésekor.)
Nem látok sűrűn kanadai filmet, így nem ismerem az ottani színészeket. De mindenki tökéletesen hozta a karakterét és jóképűek is voltak. Megjegyeztem az egyik hetvenen túli, otthonlakó színésznőt (Joyne Eastwood)-ot, nem volt sok jelenete, de valószínűleg egy népszerű komika lehet hazájában.
A szőke, hosszú-hajú főszereplőnőnek (Rebecca Dalton) nagyon erős volt a sminkje, túl nagyok voltak a fekete műszempillái is. Biztos, hogy léteznek rövidebbek is ebből a kellékből. (Végülis, egy állástalan tanárnőt kellett megjelenítenie.) Megjelenését tekintve, nekem jobban tetszett a gonosz barátnőt alakító színésznő.
Ma már nagy-mennyiségű karácsonyi film érhető el (akár a yt-on is), ezért ezt a filmet nem ajánlom megnézni, (különösen felnőttnek).
A film élvezetén a szinkron is rontott. A főszereplő Dalton és különösen a barátnő magyar hangja egy emelt, mesterkélten előkelősködő, kellemetlen, női hang.