Egy falatnyi levegő

Bakancslistához adom
A Mouthful of Air
amerikai filmdráma, 105 perc, 2021

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ildikó Nóra 2022 febr. 12. - 16:18:40 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, vhogy jobbra számítottam, lassú volt és rövid. A téma szomorú és egyben érdekes, több mindent be lehetett volna mutatni ezzel kapcsolatban, túl sok minden nem derült ki a fiatal anyáról. A főszereplőknek jól állt a szerep és jól is játszottak. A vége furcsa volt, nyilván kiderült a rajzos ábrázolásból, hogy mi történt, de nem így kellett volna bemutatni, lezárni a filmet.
3/10
Gaddemon 2022 febr. 06. - 16:34:18 3/10
Szerintem ez egy nagyon rosszul sikerült film lett. A (szülés utáni) depresszió témája nagyon izgalmas és rengeteget ki lehetett volna hozni belőle, de csak a felszínt kapargatták. A színészi játéktól nem ájultam el, Seyfriedtől jobbat vártam, pláne, mert bevallottan küzd(ött) ő is hasonlóval. Végeredményben csak önmagát kellett volna hitelesebben alakítani.

SPOILER

Voltak benne totál értelmetlen dolgok. Pl. nyilvánvaló, hogy a nő már egy gyerekkel se bír, de persze rögtön összehoznak egy másodikat. Védekezés?? Szóba se jön az abortusz, holott már egyszer meg akarta magát ölni. Tök jó ötlet még egy gyerek, biztos kettővel sokkal könnyebb lesz, mint eggyel... Az antidepresszánst nem szedi, mert "nincs kedve", a férj rövid összeszólalkozás után csak rábólint erre is. Számtalanszor egyedül hagyja a nőt a két gyerekkel is, mikor az láthatóan nem beszámítható. Az állandó rajzos figura megjelenése bugyuta volt, untam is. A (bipoláris?) apa szerepét se tudtam teljesen értelmezni, a festéskor eléggé furán fogta a csajt, nem tudom, volt-e esetleg szexuális zaklatás kisebb korában. Nem derült ki. Csalódtam.