A művészet templomai: Botticelli és a Mediciek

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2020

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Salvador Dalítól Andy Warholig, David LaChapelle-től Jeff Koonsig vagy Lady Gagáig egyetlen művész sem tudta kivonni magát Botticelli és munkássága bűvköréből.

Szépség, alkotókedv, Isten adta tehetség… Lorenzo de’ Medici – a Tündöklő – reneszánsz Firenzéjében a művészetek és a kultúra virágzása egybeesett az élet sötét oldalának térhódításával: hatalmi harcok dúltak, mindennaposak voltak az intrikák és gáttalan az embertelen kegyetlenség.
Egy művész kitűnt társai közül abban, hogy mindenki másnál jobban volt képes visszaadni egy örökre emlékezetes korszak vívmányait és árnyoldalait: Sandro Botticelli (1445–1510). A Medici család védnöksége alatti szárnypróbálgatásaitól kezdve Botticelli úgy állította be magát, mint az idealizált Szépség megalkotóját, ami A Tavasz allegóriája és a Venus születése festményein érhető leginkább tetten.
Bemutató dátuma: 2021. november 18. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
riccco 2021 dec. 02. - 12:41:28 10/10
Fantasztikus, magas színvonalú, remek látványvilággal kiegészítve. Jók a történelmi utalások is. A Vénusz és a Primavera a legerősebb rész a filmben, de ez nem meglepő, őket nagyon odatette Botticelli is anno. :)
10/10
Katona78 2021 nov. 18. - 23:31:18 10/10
Jól felépített, szerkesztett dokumentumfilm. A képek címére és feltalálhatóságára- több idő kellett volna, mert így nehezen követhető. De ez a legkevesebb, - talán a legjobb " A művészet templomai" sorozatok közül.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu