Film

A préri urai /Hell or High Water/

amerikai krimi-dráma, 102 perc, 2016


Értékelés:

90 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Texasban olykor elmosódik a határ a becsületes emberek és a törvényen kívüliek között. Toby, az elvált apa jobb életet szeretne a fiának, az indulatos Tanner viszont most szabadult a börtönből. A két testvér összefog, hogy megmentsék a családi gazdaságot, amire egy lejáró követelés miatt a bank rá akarja tenni a kezét. Toby és Tanner sajátos és veszélyes módját választják a pénzszerzésnek, rablásokból akarják megszerezni a hiányzó pénzt. Hamarosan nyomukba ered egy könyörtelen Texas Ranger.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) - Legjobb film jelölés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Taylor Sheridan
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb vágás jelölés: Jake Roberts
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Jeff Bridges

Vélemény:


október 22. 02:03
Szépen összerakott film, a kegyetlen vadnyugati hangulat abszolút átjön, és még a bankrablásos alapötlet sem hat elcsépelt klisének, ami leginkább talán annak köszönhető, hogy jelen korunkban játszódik a film. A történet közepén van egy kis leülés, de a vége nagyon jó lett. A záró keménykedés meg különösen tetszett.

SPOILER
Kissé félrevezető, hogy a válságot követően a bedőlt jelzáloghitelek romjain játszódik a film, hiszen a csávó simán csak jelzáloghitelt vett fel, hogy otthon tudja ápolni az annyát. A bakrablásokat is azért kezdte el, mert sejtette (tudta?), hogy olaj lehet (van) a földje alatt és nem akarta elveszíteni a jelzáloghitel vissza nem fizetése következtében. Általános bankellenes hangulat inkább csak a mellékszereplők megnyilvánulásaiban volt, a főszereplőnek alapvetően nem a bosszú volt a célja, a végén tudatosan ugyanabba a bankba csatornázta a pénzeit és a fiai pénzalapját is azzal a bankkal kezeltette, amit előtte kirabolt.
Összességében szerintem kevés a logikátlanság, szépen megkreált összefüggések vannak benne.

június 19. 00:10
clas greve :DDDDD nulla pont :DDD

június 18. 23:55
Jó volt ez a film, SPOILER
de olyan a világon nincs, hogy ne legyen személyleírás, valakiről, akit féltucatnyian láttak kajálni, egy étteremben, és ne tudják rábizonyítani az ügyet halott bátya után. Ráadásul ez a szerencsétlen beállt csicskának, saját kifizetett örökségét átengedve, ex feleségének, és soha nem nevelt kölyke alá ? Biztos megvolt a maga elkövetett bűne, ami után úgy érezte vezekelnie kell, de azt lehetett volna úgy is, hogy a babérokat maga aratja le, s közben megdobja őket némi lóvéval. A gyereknek vesz a kitermelt olaj után egy kocsit, az meg még az anyját is otthagyná miatta.

Összes hozzászólás