Film

A régi város /Manchester by the Sea/

feliratos, amerikai filmdráma, 137 perc, 2016 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

105 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Nem mintha olyan nagyszerű élete volna eddig, de Lee (Casey Affleck) ragaszkodik hozzá. Amikor a bátyja halála után kiderül, hogy neki kell felelősséget vállalnia kamaszodó unokaöccséért, mégis kénytelen mindent feladni és visszaköltözni abba a kisvárosba, ahol felnőtt. És ahol túl sok emlék várja.
Régi nő, régi barátok, régi titkok. És a feladat: túllendülni a gyászon, és talán belekezdeni egy másik életbe - amit a bátyja, a rábízott kamaszsrác apja választott számára.

Bemutató dátuma: 2017. február 23. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Lee Chandler
Randi Chandler
Joe Chandler
a fiatal Patrick
Elise Chandler

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (2017) - Legjobb színész - drámai kategória: Casey Affleck
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb eredeti forgatókönyv: Kenneth Lonergan
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb férfi alakítás: Casey Affleck
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb film jelölés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb rendező jelölés: Kenneth Lonergan
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Lucas Hedges
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Michelle Williams

Vélemény:


november 15. 11:59
Bivaly erős dráma. A legjobb az egészben, hogy végre olyan színész kapta a díjat, aki meg is érdemelte. Casey Affleck hihetetlenül erős alakítást nyújt, nagyon megdobja a filmet. 9/10. Plussz Michelle Williams hidegrázós jelenete beégett a retinámba.

október 8. 18:05
Nyilván ízlés dolga, de nekem ez a film hatalmas csalódás volt. Pedig szeretem a drámai alkotásokat, az sem zavar, ha egy történet lassan csordogál. Lehet, hogy az előzetes elvárásaim voltak túl nagyok a sok áradozó véleményt hallva/ olvasva. Az is igaz, hogy a párommal együtt néztem meg, és neki viszont nagyon tetszett, többször is megkönnyezett egy-egy jelenetet.
Nagy jóindulattal:
5/10

július 23. 13:56
nem értelek..az emberi sorsoknak hol van köze a korhoz? bármely korú lehet valaki ahhoz a sorsának nincs köze (na persze ha eltúlozva nézzük lehet annyira szerencsétlen a sorsa h belehal)
rég terveztem végre megnéztem -jól hozza a megkeseredett életunt figurát Casey Affleck akit eddig nem sokra tartottam (csupán Ben Géza öcsikéjének)
szívbe markoló történet..akár valós is lehetne -tetszett bár a végét nagyon hosszúra nyújtották..plusz én másra számítottam

Összes hozzászólás