A segítség

Bakancslistához adom
Help
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 98 perc, 2021

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Sarah (Jodie Comer) okos lány, de sosem sikerült beilleszkednie, sem az iskolában, sem a munka világában. Bár a családja szerint soha nem fog elérni semmit, ő váratlanul mégis rátalál hivatására: egy liverpooli bentlakásos otthon gondozója lesz. Sarah-nak különleges tehetsége van ahhoz, hogy kapcsolatot alakítson ki a lakókkal, köztük elsősorban a 47 éves Tonyval (Stephen Graham). Tony korai életkorban kezdődött Alzheimer-kórja miatt gondozásra szorul, mivel agyműködése lassan leépül. Betegsége zavartságot okoz és erőszakos kitörésekre sarkallja, amelyeket a személyzet többi tagja nem képes kezelni, de Sarah-val mégis elkezd valódi köteléket kialakítani. Aztán 2020 márciusában a koronavírus-járvány beköszöntével minden, amit Sarah addig elért betegénél, megkérdőjeleződik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex ápr. 06. 10:26:26 6/10
Az orvosok és a kormányok mindig mérlegelnek. Ha a Covid nem az időseket irtotta volna, sokkal nagyobb lett volna a félelem és a felindulás. Meglepett, hogy egy fejlett kapitalista ország idősotthonában nincs személyzet, orvos és védőfelszerelés. Az öregek ellátása ezek szerint csak nyűg mindenhol. (A film addig tetszett, amíg Sarah és Tony nyaralni nem ment. Csak az Alzheimer-kórral ne fenyegetnének állandóan. A Covid nem érdekel.)
10/10
ABanonym márc. 17. 22:32:11 10/10
Gyönyörű film, engem teljesen megérintett. Számomra ez sokkal többről szólt, mint a covid.
Szívfájdítóan szép jelenetek:
Például az a vers részlet a 16. perc környékén, annyira csodálatos, hogy megkönnyeztem, többször is meghallgattam.
Vagy amikor meséli a viccet a Hölgynek.
A konfliktusa a családjával.
Tony története és ahogy összekapcsolódnak...
Részletgazdagabb jeleneteket simán el tudtam volna képzelni, olyan kis rövidnek tűnt így az egész... de szép lezárása volt egyben a rideg valósággal.
A szinkron remekelt!
9/10
rocco1974 márc. 06. 09:13:11 9/10
A jelen helyzet drámáját mutatja be a film. Egy olyanná vált világot tár elénk, ahol sok élet alárendeltté válik a kormányok számára. Mint egyfajta legális sorozat gyilkosság zajlana, ami hátborzongató a maga valóságában. Kicsit nyújtott a történet, de a szinészi alakítás végig rendben volt a filmben.
6/10
itsme1 jan. 13. 07:37:37 6/10
Érdekes, hogy még javában tombol a járvány, miközben az első hullámról szóló filmre már úgy néztem, mint történelem. Az, hogy nem volt maszk, fertőtlenítő és védőruha még a briteknél sem, az meglepett, de legalább ebben felvettük a lépést a nyugattal. A színészi alakításokat tudnám még kiemelni a drámából, de összességében gyengének tartom az alaptörténetet. Húzzák, mint a rétestésztát, aztán amikor megérkezik az igazi konfliktus, vége is a filmnek.
9/10
Annamari61 2021 nov. 06. - 14:30:14 9/10
Tökéletesen ábrázolja a film az otthonokban élők kiszolgáltatottságát, a védőfelszerelések hiányát, a tanácstalanságot, hogyan marad magára a személyzet a betegekkel, a fertőzéssel világszerte, orvosi segítség nélkül. Hogyan kell helytállniuk egy váratlan, megoldhatatlan járványhelyzetben. Felmerül a kérdés, hogy valóban fontosnak tartják-e megmenteni az időseket, betegeket, vagy érvényesül-e egyéb prioritás.
A vírus bekerült az otthonokba, és pusztított, kegyetlenül. Szinte mindenhol, kivétel nélkül. Rettenetes volt hallani, olvasni, tudni. Megrázó történet.
7/10
pihes 2021 nov. 03. - 14:51:39 7/10
Számomra szörnyű volt látni, ahogy pusztított a vírus az otthon lakói között. Hálátlan egy munka.
Nincsenek jó szavak!

7/10

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu