A sokk hullámai - Az elmém naplója

Bakancslistához adom
Ondes de choc – Journal de ma tete
15 éven aluliak számára nem ajánlott svájci-francia filmdráma, 70 perc, 2018

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Benjamin Feller zűrös tinédzser. Tanárnője, Esther Fontanel (Fanny Ardant) arra kérte diákjait, hogy írjanak naplót életükről egy nekik tetsző irodalmi stílusban, így Benjamin papírra veti legsötétebb gondolatait, melyek a megmagyarázhatatlan tettét megelőző napokban merültek fel benne. A film a Berlinálé Panoráma szekciójában mutatkozott be. Fanny Ardant a 2000-es évek eleje óta vitathatatlanul legerősebb és leglenyűgözőbb alakítását nyújtja ebben a filmben.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Bali Judit 2021 máj. 08. - 00:47:21 Előzmény itsme1
Számomra rengeteg ilyen gondolatébresztő üzenetet hordozott. A művészet hatásáról...Hatásáról, ha a befogadó számára értelmezetlen vagy félreértelmezett lesz...ilyen értelemben pl. az elvonatkoztató gondolkodás képességéről is üzent (Tapasztalatom szerint ez egyre csekélyebb a diákok /és szüleik körében. Mindent szó szerint értenek, valóság és fikció között sem tudnak különbséget tenni, 100-ból 80-nak meggyőződése, hogy az író/költő, amit leír, az a valóság, és rásdásul ő tette. Azok után, hogy 4-8 évig másról sem hall, mint lírai alany, meg narrátor stb. Aztán számomra szól a kimondott tanári szó erejéről, és a tanár felelősségéről a tanulási-tanítási folyamatban. Milyen értelmezési tartományokat nyit meg, és miket hagy figyelmen kívül, amik esetleg viszont a diákban nyilnak meg...Kiterjedhet-e, ki kell-e terjednie egy pedagógus kompetenciájának arra, hogy felismerje, hogy egy diák produktuma a tehetséggyanú megnyilvánulása, vagy komoly menthális zavar kifejeződése.... S aztán, ha beüt a krach, meddig cipeljük, kell-e cipelnünk azt a bizonyos követ a nyakunkon vezeklésül...ez csak néhány dolog, amit elindított bennem ez a zseniális film. Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúltam.
6/10
itsme1 2020 nov. 15. - 10:34:47 6/10
Lebilincselt a film a jó színészi játék miatt, de az igazat megvallva, nem jött át az üzenete. Ha valaki érti, mi volt a film tanulsága, pár mondatban leírhatná ide, megköszönném.