Film

A számolás joga /Hidden Figures/

feliratos, amerikai dráma, 127 perc, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

123 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet... amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék.
A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glennt feljuttatni az űrbe... és azután haza is hozni.

Bemutató dátuma: 2017. január 19. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Katherine Johnson
Dorothy Vaughn
Mary Jackson
Al Harrison
Vivian Michael
Paul Stafford
Jim Johnson

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


november 11. 17:40
Jó film. Bár én hiányoltam még egy kis NASA témát. Nem hiszem, hogy sikerült megtalálni az egyensúlyt az önéletrajz és az űrkutatás/utazás között. De ezzel együtt is egy korhű művet kreáltak. 7/10.

szeptember 27. 12:20
Lángeszet ??? Hogy mit ?

augusztus 8. 01:09
A rasszista így szokta kezdeni nem, nem, nem nem vagyok az de... majd egy elegáns klaviatúra lejtéssel el kezd fekázni.
Mert ő nem az, mert neki biztos van jó cigánya és jó zsidaja, de... és már itt is vagyunk csak kicsit sugalmazok mert nem kedvelem, mert gyűlölöm, mert taszít és még hosszasan sorolhatnám a rasszista eszköztárát. Igaz, szót sem érdemelne az akinek nem mondjuk ki a nevét és én is inkább A számolás joga című filmmel foglalkoznék.
Az ember talán arra van programozva, hogy heroikus küzdelmet folytasson. Országokat fedez fel meghódítja a világűrt és még sok minden másra is képes.
Igen , sok minden másra, háborúra, ölésre a természet irtására szóval fura egy szerzet.
Jelen esetben azt az arcát láthatjuk ami előre vitte az emberiséget, a tudásvágy a gondolkodás joga és lehetősége az emberi agy zsenialitása. Ezen a ponton nekem és remélem sokunknak teljesen mindegy milyen a bőre színe, turbánt hord vagy pajeszt, és melyik rasszhoz tartozik.
Ami távol van tőlünk és kényelmetlen az valahogy kihull az idő rostáján az agyunkból. Már nem tulajdonítunk neki nagy jelentőséget, történeti fogalmakká merevü...

Összes hozzászólás