A Védelmező 3.

Bakancslistához adom
The Equalizer 3.
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, thriller, 103 perc, 2023

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Egy megállíthatatlan, legyőzhetetlen, az erőszak minden formájában otthonosan mozgó profi: Robert McCall (Denzel Washington). Már régóta nem a kormánynak dolgozik. A nyugdíjasok csendes életét éli, de folyamatosan gyötri a lelkiismeret-furdalás. Utólag úgy látja, hogy szörnyű dolgokat csinált, mert azt hitte, hogy a jó ügyet szolgálja.
Csak egy módot talált rá, hogy enyhítse a gyötrő bűntudatot: megvédi az ártatlanokat. Bárkitől. Bármi áron. Megvannak hozzá a módszerei.
Dél-Olaszországba költözött, és a helybeliek szeretettel fogadják – ő úgy érzi, végre hazaérkezett. De itt sincs béke: a kisváros, ami idilli lehetne, maga a pokol – a maffia fojtogatja. A védelmező itt érti meg, hogy számára nincs kiút: újra harcba kell szállnia azokért, akik gyengék, kiszolgáltatottak, ártatlanok.
Egyedül van a maffiával szemben. És ő az ilyen helyzetekben érzi igazán otthon magát.
Bemutató dátuma: 2023. augusztus 31. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
itsme1 szept. 28. 07:55:36 9/10
Pont azt kaptam, amit vártam. Kiderült az öregről, hogy stopperóra nélkül is képes hatástalanítani egy komplett bűnszervezetet. Ezúttal a talján banditák kötöttek bele, nem kellett volna.
Atrani "Altamonte" pedig továbbra is varázslatos.
10/10
Nonoci62 szept. 27. 20:53:53 10/10
Nagyon jó film, nem csalódtam ✌️
9/10
Okulare szept. 23. 06:51:34 9/10
Nekem nagyon tetszett! Örülök, hogy megnéztem. Tetszik, hogy láttam egy 58 évesnek kinéző 68 évest, aki nem egy 28 évesnek kitalált akciót hajt végre. Sokkal hihetőbb, mint Tom Cruise repcsik szárnyán vagy vonatokon ugrálós szerepei. Aztán tetszik, hogy nincsenek kütyük, számítógép trükkök, szuperbiztonságos rendszerekbe pár perc alatt betörős, ujjlenyomat feltöltős dolgok. A hihetőhöz egész közel jutottak ezzel a "onemanshow"-val. Persze azért nem hiszem, hogy a való életben ezt egy ember (legyen akár veterán CIA ügynök) így végigviszi. De a film hangulata magával ragad, így közben ezek a kérdések csak halványan merülnek fel. Aztán nagyon tetszett az olasz kisváros hangulata. Az emberek kedvessége. Ahogy más is írta, nekem is kedvem lenne odautazni és ott élni néhány hónapot. Az a sok lépcső kicsit visszatart. :-) Hát a "gonosz" az valóban felejthető. Tényleg barbár és viszonylag rövid ideig bírta. Nála még talán az első jelenteben lévő öreg is sokkal stílusosabb. Valóban, az akciókra kevés fókusz jut. De ettől függetlenül egy élvezhető, normális filmet sikerült összehozni, ami számomra nagyon szórkazotató volt.

5/10
fferlen73 szept. 20. 18:35:25 5/10
Olyan, mintha a filmet inkább prédikációnak szánták volna - csak véres előadásban. Nekem egy kicsit túlértékelt, talán ezt a 3. részt már nem kellett volna elkészíteni. Egyetértek pár korábbi hozzászólással, semmi újat nem hozott már a film. Számomra egy abszolút közepes.
10/10
Clementi szept. 16. 02:03:03 10/10
Szerintem a trilógia legjobb része, imádtam!
10/10
5/10
DoctorMorreau szept. 16. 01:28:11 5/10
Élvezhetetlen volt, annyira irreális.
A karakterek bugyuták
6/10
Ahoj poplacsek szept. 15. 21:12:48 6/10
Az öreg kopasz Denzel Washington még mindig jó, úgy is, mint itáliai Charles Bronson. A film viszont sablonos, ha láttál tíz ilyet, akkor mindet láttad.
Batman42 szept. 09. 17:34:41
Nekem is nagyon tetszett, simán van olyan , mint az egy, vagy a legjobb eddig! 10/10 nálam is!
10/10
nokedli80 szept. 09. 09:18:41 10/10
Nekem nagyon tetszett, többször nézős.
10/10
10/10
szabi_hun2 szept. 06. 14:56:35 10/10
Remake remake hátán, előzményfilmek, folytatások, egyedi ötlet szinte semmi. Ritkaság számba mennek azok a filmek, amikre érdemes időt szánni, na most A védelmező előző két része minden percet megért azoknak, akik kedvelik a földhöz ragadtabb akciókat. A harmadik részről is simán elmondható, hogy bizony nem a tipikus blockbuster sablont követi, hanem még folytatás ellenére is képes újat mutatni.
A bevezetés gyors, pörgős, közben picit rejtélyes is, és nem mellesleg a szokásosnál sokkal kegyetlenebb.
Nyilván egy ilyen kezdés után kell egy kis időt hagyni a körítésre, ami itt mintha egy teljesen más filmet kezdene el bemutatni egy idilli olasz városrészben egészen addig, míg elő nem kerülnek a rosszfiúk. A semmiből előtörő erőszak innentől a film végéig kitart, néha-néha megszakítja egy nyomozás, aminek inkább csak nosztalgia faktora van, mint különösebben más lényege Fanning kisasszony miatt, akivel Denzel ezelőtt játszott egy másik filmben. A főgonosz mondhatni egy szokványos szürke karakter, aki inkább a háttérben marad. Nem sokkal másabb, mint akármelyik másik maffia tag a történetben, nincs neki jellegzetesebb személyisége sem. Kezdtem úgy érezni, hogy direkt ilyen az ő szerepe, ezzel sem követték a szokványos hollywoodi receptet.
Folytatás ellenére egyedi, párszor kiszámíthatatlan, szóval nagyszerű befejezés volt. Nyilván lehetett volna hozzá dobni még pár dolgot, de nem létezik tökéletes lezárás - legalább is én még nem láttam.
7/10
blood.1 szept. 05. 18:37:12 7/10
Aránytalanság. Ezzel tudnám jellemezni. A film jelentős része életképszerűen mutatja be a klasszikus olasz kisvárosok mindennapjait. Ez elég jól működik, még kedvem is támadt leülni egy rozoga faszékre meginni egy presszót vagy elmenni az olasz mercatoba nézelődni. Kezdtem megfeledkezni róla, hogy mire is ültem be, amikor aztán az idillbe az olasz maffia próbál belerondítani. A történetnek ez a szála rövid, kidolgozatlan. Kicsit olyan érzésem volt, mintha a romantikus környezetbe kényszerűségből raktak volna be egy kis akciót, de nem is akciófilmet akartak volna készíteni. A leszámolások sűrítettek, rövidek, a nyomozás háttérbe szorul. A szőke nyomozó hölgy szerepe felesleges és indokolatlan. A bűnszervezet ostobább, mint valaha és a maffiavezérnél még a kisöccse is komolyabban vehető.

Hibái ellenére jól szórakoztam rajta, de csak mert meg lehet venni az olasz életérzéssel.
Balu64 szept. 04. 23:13:10
Lehetetlen, hogy egy hozzászólás sincs...