Film

A vörös ügynök

/Red Joan/
angol életrajzi dráma, thriller, 101 perc, 2019 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • f

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

PORT.hu:
A festői angol faluban élő idős hölgy, Joan ajtajában egy nap megjelennek a belügyminisztérium munkatársa, és hazaárulással vádolják meg az asszonyt. A kihallgatása során Joan visszaemlékszik egyetemi éveire a harmincas évek Cambridge-ében: viharos szerelmeinél csak az atombomba kifejlesztésében való részvétele volt izgalmasabb.Több mint egy fél évszázaddal ezután, napjainkban derül csak ki, hogy a titkos egyetemi laboratóriumból valaki információt juttatott el a Szovjetunió kémeinek: vajon olyan ártatlan-e a szelíd nyugdíjas könyvtárosnő, mint amilyennek tűnik?
A film megtörtént események nyomán készült.

Bemutató dátuma: 2019. május 2. (Forgalmazó: Cirko Film)

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 5/10 május 09. 16:23:09
május 09. 16:23:09
Judy Dench csak hívónév, kevés szerep jut neki, jórészt csak múltba révedés.
A film átlagos kémtörténet, szerelmi szállal, de sok zavaró elemmel. Túl erőltetett, hogy a tudós fiatal nőt rendre titkárnőnek nézik, akinek viccesen azt mondják, biztos a teafőzés felelőse, vagy meg akarják mutatni neki a szárítógépet. Főleg az amerikai útnál nehezen hihető, hogy a vendéglátók nincsenek tisztában, kik is jönnek. De még ha így is lenne, a kísérő professzor azonnal elmondhatta volna, ki is a jelen lévő nő. És amikor ezt megelőzően az amerikaiak jártak Londonban, már a bemutatásnál elhangozhatott volna, hogy nem "tea lady", hanem kolléga. Ugyanilyen zavaró, mikor az egyik "elvtárs" a legtermészetesebb módon közli a lánnyal, hogy egy másik férfival vannak együtt már évek óta. Nehezen tudom elhinni, hogy a 40-es évek Angliájában ennyire természetesen zajlott volna a coming-out, és azt egy naiv lány ennyire természetesen fogadta volna. (Spoiler: azért később zsarolásra csak fel tudta használni a képet, ami szintén fura, hogy hagyták magukat kompromittáló helyzetben lefotózni.) Ezek a ami korfelfogásnak megfelelő elemek erőltetettek. Mint a filmnek több egyéb eleme is. 5 pont.
szavazat: 1/10 május 07. 20:58:09
május 07. 20:58:09
Vontatott, cselekmény alig, érdektelen, helyenként beazonosíthatatlan figurák, az öregasszony pedig tudóshoz képest indokolatlanul kopottas. Nem lehet azonosulni a szereplőkkel. Csak azért nem mentem ki, hogy ne zavarjam a mögöttem és mellettem ülőket.
szavazat: 5/10 május 05. 21:55:09
május 05. 21:55:09
Nagyon kevés. Nincs eleje, nincs vége. Nem értettem a végén, hogy ezt most miért? Egy film, ami nem halad semerre, csakúgy van.
szavazat: 6/10 május 04. 16:20:39
május 04. 16:20:39
Tucatfilm. Drámai akar lenni, de nem jön össze. A főhős motivációja nekem nem volt túl hihető.
március 24. 00:55:59
március 24. 00:55:59
A hozzászólás moderálva lett.