Ad Astra – Út a csillagokba

Bakancslistához adom
Ad Astra
16 éven aluliak számára nem ajánlott brazil-amerikai dráma, kalandfilm, misztikus film, 124 perc, 2019

Értékelés:

276 szavazatból
Szerinted?

Roy McBride műszaki tiszt elindul, hogy átszelje a galaxist, és kiderítse az igazságot apjáról, aki húsz éve tűnt el, miközben idegen életformák után kutatott az űrben. Ugyan sokáig halottnak hitték, egy új bizonyíték arra utalhat, hogy Clifford McBride még mindig él, és egy elhagyott erőműben bujkál egy távoli bolygón – és hogy potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra...
Bemutató dátuma: 2019. szeptember 19. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Roy McBride
Clifford McBride
Colonel Pruitt
Helen Lantos
General Rivas
Chip Garnes
Sergeant Peter Bello
Lorraine Deavers
Adjutent General Amelia Vogel
Donald Stanford
Willy Levant
Eve McBride

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Patafizikus okt. 11. 10:57:59 1/10
Húsz perc után feladtam. Ez nézhetetlen ZS kategóriás bóvli. Az első 20 perc csak B.P. arcéléről szól, akkora blődségekkel, mint pld. az űrállomás, ahol a technikus oxigén palack nélkül, de ejtőernyővel(!) a hátán megy ki az űrbe, ahonnan lezuhan Földre, miközben a rögzítő kábel (amit az elején becsatolt) mintha nem is létezne.
Pittnek pedig talán ez a leggyengébb alakítása ( legalábbis addig, míg idegekkel bírtam nézni).
1/10
8/10
mihalab szept. 13. 00:02:03 8/10
Aki űrkalandot vár, az valóban csalódni fog, ez egy sci-fibe bújtatott családi dráma. Nagyon érzékenyen, sokoldalúan mutatja be a gyászt, a veszteség feldolgozását.
Kicsit én is feleslegesnek éreztem a sci-fi körítést, működött volna a történet akkor is, ha a szereplők hétköznapi emberek. De jó volt a film, működött.
4/10
Pendrago aug. 14. 11:11:15 4/10
A film, amiből megtudhatjuk, hogy Brd hozzáöregedett Tomy Lee-hez. A zene és a képi világ segített abban, hogy egyszer megnézhessen ezt a filmet. Többször nem érdemes.
8/10
TiBera júl. 30. 09:18:03 8/10 Előzmény babolatt
Nem emlékszem pontosan filmre...De nekem annyi átjött,hogy az ember mindig többre vágyakozik,ergo nem látja a fától az erdőt.A film nagyon lebecsült,pedig többről szól... (mint például te ostoba hozzászólásod.)Nem kötekedésből,azt hiszem az EQ-d most vagy jelenleg nincs valami magas szinten,talán majd egyszer.
5/10
babolatt júl. 24. 22:59:51 5/10
Apa elhagyja anyut és a fiát, de olyan alaposan, hogy húsz évig halottnak hiszik.
A fiú, akinek apa az isten, nem tudja ezt feldolgozni, de azt gondolja, ha mindent apa után csinál, apa büszke lesz rá.
Húsz év után kiderül, hogy apa életben van, letelepedett jó messzire, így a fiú útra kel.
A találkozás nem egészen az, amire várt, mert kiderül, hogy apa jól el van, és igazából nem is érdekelte soha se anya, se a fiú lelki élete, hogyanléte.
A fiú megbocsát, de apa a nagy közös összeborulás előtt egy balesetben valóban elhalálozik.
A fiú a haza felé tartó úton rádöbben, valamit kezdenie kéne magával, felhívja az ex-csaját, és eldönti, hogy mostantól nem lesz lelki sérült, elhagyatott, magányos kiégett kisfiú, aki az apja után vágyakozik.

Ez így teljesen világos.
Átjött.

Azt az egyet nem értettem egész végig a film alatt, hogy miért kellett mindehhez apunak űrhajósnak lennie? Miért nem lehetett mondjuk egyszerű kamionsofőr? Vagy rendőr? Vagy olajfúró? Vagy halász? Mi indokolja, hogy a fenti történet konkrétan az űrben játszódjon? (Vagy csak valaki akart csinálni egy filmet az arcevő majmokról, és ez jutott eszébe körítésnek?)
:D :D Vajon a film Brad Pitt, vagy a néző kálváriája? (Tudjuk, szegény többszörösen elvált-elhagyott-magányos-alkoholista, és már azért jóval túl van a szívtipró fénykorán.)
Nekem közepes, a zenéje miatt néztem meg, de a vége felé kicsit eluntam.
3/10
sexykex júl. 18. 08:56:19 3/10
Azt hittem elaludtam, de nem. Ebben a filmben tényleg nem történik semmi. Illetve, ami mégis történik, az mellékszál, mellékösvény, nyugodtan el is lehetett volna hagyni. Talán valami díjra spekuláltak a készítők és amikor rájöttek, hogy azt úgysem fognak kapni, akkor belecsempésztek egy kevés akciót, hiszen nagyon nagy szükségük lett hirtelen a nézőkre. Sajnos nekem csak a film címe tetszett, a többi felejthető.
2/10
Márton112 júl. 18. 01:31:27 2/10
Rettenetes nagy ostobaság ez a filmszerű valami.
2/10
pcujsag2 júl. 16. 00:31:16 2/10
A mondanivalója pozitív. Ha találnál is egy másik helyet az univerzumban, nem biztos, hogy nekünk megfelel. Élhetetlen, komor, sötét világ lenne. Ezt az egy bolygót kell megóvnunk és benne saját magunkat embereket, fehéreket is igen. Mert lehet nincs több hely számunkra az egész mindenségben

A mondnivalóját leszámítva semmitmondó, vontatott, klisékkel teli, unalmas film volt.
6/10
nefefe júl. 12. 22:14:02 6/10
Lassú, sok minden nem történik benne, egyszer meg lehet nézni.
chagaal júl. 12. 21:50:30
Ez mostanra a sokadik ilyen, azaz drámai nyűglődés az űrben. Mind tele "munkahelyi balesettel".
A gyerekek, ha megnézik, akkor biztosan nem akarnak űrhajósok lenni:-)
1/10
Surfeek jún. 29. 13:09:10 1/10
3 dologra jöttem rá.
1: Én öregszem.
2: Brad Pitt is öregszik.
3: Ez a film még viccnek is rossz....
6/10
itsme1 jún. 09. 08:15:19 6/10
Minden űrös scifibe bele lehet kötni, de ebbe nagyon. Teljesen elterelte a figyelmemet a cselekményről a sok tudománytalan képtelenség és logikai baki.
kékRS máj. 15. 19:31:41 Előzmény Anna Dé
nézzé pornót !!! :)
9/10
Hamsterdog máj. 11. 12:32:19 9/10
Jó kis film volt! Aki a hétköznapi életben nem tud mit kezdeni a saját/mások érzéseievel, annak ez a film nem fog tetszeni, mert érzelmeket erősen tartalmaz.
Alapjáraton nem annyira vagyok oda az űrben játszódó filmekért, de ez valahogy mégis nagyon jó volt. Cselekmény, történet, látvány minden a helyén volt.
8/10
Kakukk76 ápr. 20. 23:31:52 8/10
Szerintem ez a film is Joseph Conrad: A sötétség mélyén című kisregényét dolgozta fel, ahogy az Apokalipszis most! is, csak ez a közeljövő űrutazására vetítette ki, nem a Belga Kongóra és nem Vietnámba. Sokan számon kérik, hogy gyenge a mondanivalója, de nem kell minden filmnek lafonteni tanulsággal bírnia (a hangya jó, a tücsök meg semmirekellő), a Napfény című scifiben sem kell leesnie valamilyen rendkívüli tantusznak, elmesélt egy érdekes és néhány szempontból megrendítő sorsú történetet és megmutatott egy lehetséges jövőképet közben, ami távolról sem olyab idealizált (se műszakilag, se társadalmilag), mint a Star Trek. Nekem még erősen eszembe jutna erről William C. Dietz: A testőr című scifi regénye is, ami a gyengécskének tűnő cím ellenére jó könyvet takar. Meg persze kicsit az Expanse sorozat is (a könyvet nem volt szerencsém olvasni). Nekem 8/10.
7/10
FrippRóbert ápr. 20. 14:51:50 7/10
Gyönyörű kivitel, nagyon szép képek, emiatt értékelem nagyra! Brad Pitt alakítása kitűnő, mint mindig, de a mondanivaló kicsit közhely. Ebből a történetből többet ki lehetett volna hozni, ezért 7 csillag a 10-ből.
8/10
Mydgard ápr. 05. 19:52:41 8/10
Szerintem ez egy teljesen jó film, nem tudom miért van ennyire lefikázva. Mostanában volt pár hasonló, ez is illeszkedik a sorba.
3/10
dexterzjee febr. 23. 15:50:16 3/10
Szerintem ez egy hihetetlenül kritikán aluli film... jó indulattal tudok egy hármast adni. Borzasztó, vontatott és dög unalom.
2/10
Makkos Bandi febr. 21. 15:41:37 2/10
triviális lózungokkal és közhelyekkel telerakott banális történet. Felesleges semmitmondó szemfényvesztés 2/10 ([][])
4/10
Mozila febr. 08. 00:33:23 4/10
Az előzőekben mindent leírtak a film semmi voltáról,és h egyedül Pitt emelkedik ki a semmiből,...viszont a hozzászólások,...na azok nagyon jók,azok egy kicsit felvidítottak! :) A film talán 5 csillagos,de az ár-érték arány a nullához közelít!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu