Film

Alien: Covenant

magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 123 perc, 2017 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

217 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes - egyetlen lakója a szintetikus David (Michael Fassbender), a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

Bemutató dátuma: 2017. május 18. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


november 2. 02:39
...a következő mi lesz? Indiana Jones egyik kristálykoponyájából a Jurassic Parkban kivonják a DNS-t, amiből kielemzik, hogy Jézus valójában egy Teremtő volt, aki a Földön kikotyvasztotta az embereket, de a Múmia megirigyelte a tudását és elpusztította, ezért a többi Teremtő (=Isten) bosszút akart állni az emberiségen, de végül egy David nevű embergyűlölő robot őket is kiirtotta, és létrehozta az Alieneket, miközben egy messzi-messzi galaxisban Palpatine feketeruhás, napszemüveges négerek és Mangalorok keresztezésével létrehozza a Predatorokat, hogy megállítsák az Alieneket, akik addigra már gondolatátvitellel szaporodnak? Chris Pratt benne lesz?

november 2. 02:37
-10 pont, amiért a Take me home, country road-ot egyedül egy Tennessee nevű, kalapos-szakállas redneck-űrhajós ismeri fel, aki (nyilván) John Denver rajongó. Sablonkarakter-kártya kihúzva. *SPOILER* A film egyébként, már elnézést, egy rakás sz. Telepes űrhajó, váratlan baleset, segélykérés, leszállás a gyanús bolygóra... sablon sablon hátán. A gombahajú csajt az első perctől rühelltem, de a többi karakter se nyújtott semmit. Unalmasak, jelentéktelenek, felejthetőek. Davidet és Waltert megjegyeztem, mert a film felétől legalább kiderült, hogy ők a főszereplők, és még csináltak is valamit. Bár az erotikus jeleneteket nem tudtam hova tenni... miért smárolta le David a saját iker-androidját? És utána miért próbálta meg megerőszakolni a gombahajú csajt? Miért kell feltétlenül minden filmbe egy gonosz, aki szexuálisan zaklatja a női főszereplőt, mielőtt legyőzik?
Ezek valóban nem voltak se katonák, se semmik, csak szerelmespárok, akiket szépen felzabáltak.
Az első fél óra rém unalmas volt, gombacsaj hisztijén kívül semmi esemény. Aztán jöttek a kis fekete gombák, amik már spórával fertőznek meg ...

november 2. 02:04
Asszem nem vagyok elég sci-fi beállítottságú. A régi Alien filmeknél eszembe sem jutott azon elmélkedni, hogy ezek vajon mikor és hogyan fejlődtek ki. Csak támadtak és para volt és kész, hajrá Ripley. Aztán jött az AVP, ahol már több ezer éves háború és vadászat zajlott a két idegen faj között, amibe belekeverték az embereket is. Aztán jött a Prometheus, ami harmadszorra se tudott annyira lekötni, hogy megjegyezzem, ki kit teremtett meg akart elpusztítani. Esküszöm úgy emlékeztem, hogy a fekete lét a Teremtők fejlesztették ki, hogy elpusztítsák az embereket, de az véletlenül rájuk szabadult, mindmeghaltak, aztán jött a Prom. legénysége, egy bácsi beszívta a fekete cuccot, megdugta a nénit, akiben kifejlődött egy polipszörny, aki belebújt az utolsó Teremtőbe, és bumm, így lett az Alien. Itt meg már David pusztította el a Teremtőket és ő fejlesztette ki az Alienek különböző formáit... én feladom, elvesztettem a fonalat. :D

Összes hozzászólás