Aline - A szerelem hangja

Bakancslistához adom
Aline
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai-francia filmdráma, 128 perc, 2020

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Az Aline – A szerelem hangja Céline Dion élettörténetét dolgozza fel egy fiktív személy, Aline Dieu karakterén keresztül. A film ugyanakkor a legendás énekes életútjának és karrierének állomásait érinti, s benne felhangzanak az olyan Céline Dion slágerek, mint a Let’s Talk About Love, az All By Myself, az I’m Alive vagy a My Heart Will Go On.

Aline Dieu tizennegyedik gyerekként születik egy kanadai zenerajongó családba. Csodálatos hangjával és tehetségével már kisgyerek elbűvöli a hallgatóságot. Hamarosan felfedezi egy producer, aki meg van róla győződve, hogy a világ leghíresebb énekesnőjévé teszi a tinédzsert. A producer-mentor, Guy-Claude azonban rövidesen sokkal többet jelent a tinilánynak. Ragaszkodása szerelemmé alakul, ami legyőz minden ellenállást. Aline Dieu eközben hatalmas világsztárrá válik, s már csak a szerelem beteljesülése hiányzik a tökéletes boldogságához.

A játékfilm Céline Dion karrier- és élettörténetének szabadon értelmezett feldolgozása. A film világpremierje 2021-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Valérie Lemercier (Jöttünk, láttunk, visszamennénk, Királyi kalamajka, Csajok Monte Carloban) francia komika nemcsak címszereplője, hanem író-rendezője is a filmnek. Partnere a kanadai színész, Sylvain Marcel (Egyik kopó, másik zsaru, Disznók törvénye). Céline Dion legnagyobb slágereit a filmben Victoria Sio francia énekesnő kelti életre.
Bemutató dátuma: 2021. november 18. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
sexykex nov. 06. 11:02:43 8/10
Na ezért nem vettem akkora házat, mint Aline: Elindulok a medencéhez és a borospincében kötök ki. Csak a takarításhoz fel kellene vennem egy egész KFT-t. És ugyan ki akarna egy kisebb falut meghívni a szülinapjára? Nekünk kettőnknek egyetlen testvére van, az is zümi. Még őt egyedül se akarjuk meghívni. De inkább pár szót a filmről: nincsenek drogok, alkohol és hatalmas partik csak némi fényűzés. Mégis van remek hang és színpadi alázat egy igazi nőtől.
1/10
Leslie67 ápr. 15. 19:28:41 1/10
Nulla értékű és borzasztóan gyenge ez a termék.
5/10
Atis88 márc. 31. 21:36:10 5/10
Sokszor unalmas volt, sokkal több kellett volna a dalaiból. Ráadásul nagyon gyorsan ugrottak az időben...
7/10
pihes márc. 30. 14:48:17 7/10
Részben valóságos a történet, másik oldala viszont kitalált. Inkább az életéről szólt, ezt értékeltem.
Igazán nem untam, volt benne élet!

7/10
10/10
Imádomezt jan. 15. 17:01:58 10/10
Tetszett imádom!