Film

Alita: A harc angyala

/Alita: Battle Angel/
amerikai-kanadai-argentin sci-fi akciófilm, kalandfilm, romantikus film, 122 perc, 2018 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny
  • eny
  • eny
  • mb
  • eny
  • mb

Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők hamarosan fenyegetést kezdenek jelenteni kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket barátai és szerettei védelmezésére fordíthat. Elhatározza, hogy fényt derít származására; Alita olyan útra indul, ami során megmérkőzik e sötét, romlott világ igazságtalanságaival, és azt is felfedezi, hogy egyetlen fiatal nő is képes változtatni a világon, amiben él.

A filmgyártás látnokai, James Cameron (Avatar) és Robert Rodriguez (Sin City – A bűn városa) forradalmi hősnőt alkottak az ALITA: A HARC ANGYALA címszereplőjével, akit Az útvesztő-filmekből is ismert Rosa Salazar játszik. Partnerei Oscar-díjasok: Christoph Waltz, Jennifer Connelly és Mahershala Ali.

Bemutató dátuma: 2019. február 14. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

2018 dec. 16. - 23:13:33
2018 dec. 16. - 23:13:33
Az előzetesekből ígéretesnek tűnik a film... de remélem nem valami genderkorcs valami lesz.