Álom doktor

Bakancslistához adom
Doctor Sleep
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 151 perc, 2019

Értékelés:

93 szavazatból
Szerinted?

A ragyogás nem múlik el. A kisfiú, aki túlélte mindazt, amit apja művelt vele és családjával a magányos Szépkilátás Hotelben, felnőtt – de viseli az egykori traumák nyomát. Miután nagy nehezen kiverekszi magát az alkoholizmusból, egy hospice-házban talál munkát, ahol halálukra váló ápoltjai Álom doktornak becézik.
Danny Torrance (Ewan McGregor) tudja magáról, hogy különleges erők laknak benne. És ezek akkor támadnak fel, amikor találkozik egy lánnyal, aki az övéhez hasonló képességgel rendelkezik, csak sokkal erősebbel.
És a régi szellemek és a régi félelmek visszatérnek. A ragyogás erősebb, mint valaha…

Stephen King végre megírta kultikus regénye, A ragyogás folytatását, amely még szerinte is „túl félelmetes” lett.
A filmváltozat világsztárokat vet be, és szintén nem takarékoskodik a rémülettel.
Bemutató dátuma: 2019. november 7. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Kvcsdnl jún. 15. 09:28:58 1/10
7,2pontot kapott ezert adtam neki egy eselyt, de kar volt.. nem artana lehuzni, mert egy szar film.. 5pont lenne realis. Tipikusan az a folytatas ami az eredeti sikeres filmrol akar lehuzni meg 1bőrt (ragyogas) de gyenge es erolkodo. Nem kene annyira pontozni.. vagy ennyire leadtak a szintet az emberek new generation meg ilyenek?
4/10
beubhd máj. 07. 09:38:44 4/10
Irtó vontatott... Egyes kommentelőknek nem ártana elfogadni, hogy vannak ilyen és olyan vélemények is. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. 4/10
10/10
Spilotro máj. 03. 23:03:08 10/10
Hatalmas pozitív meglepetés. Méltó folytatása a Kubrick féle Ragyogásnak...
10/10
offtopic
tesz-vesz ápr. 12. 14:20:33 10/10 Előzmény DeathAdder
az nem baj , hogy összemosod különböző emberek véleményét, és egyként kezeled?
8/10
Hekaté ápr. 07. 07:53:45 8/10
Nagyon jó, de valami mintha hiányozna nekem a filmből. Nem tudom, mi az, csak olyan "nem teljes" -érzésem van. Pedig tényleg jó. Nagyon tetszik pl. az összekötés a régi résszel, amikor megy az úton, és az a belassítás, ami at első részre jellemző! Végig éberen tart, és feszült, de valahogy mégsem. Valahogy olyan, mintha egy amatőr akarná elkészíteni egy cukrászmester művét. Lehet, hogy minden benne van, és az íze is pazar, de valahogy mégsem sikerül igazán "szépre". És itt nem arra gondolok, hogy King a zseni, meg Kubrick, mert nem erről van szó részemről (nekem Tarantino és Scorsese a zseni), hanem csak egy érzésre, hogy minden adott, de mégsem áll össze. De még így is izzadságmentes 8 csillag!
DeathAdder ápr. 05. 20:45:41
Hát én ezt tényleg nem értem.... több mint 2 órás filmből semmit nem tudunk meg, egy nagy nulla a történet, nullák a diskurzusok, érdemi cselekmény nem történik. Látjuk hogy a sikátorszökevény lakókocsis banda szippantgatja kulacsból a párát, de semmi nem derül ki, hogy mit akarnak hozzátenni a cselekményhez, de legalább beraktak egy jó nőt, hogy lehessen rá recskázni, ha mást nem... amit meg az utolsó fél órában csináltak ahhoz tényleg vastag pofa kellett.

El vagytok ájulva ettől a filmtől, míg pl. a Jokerre szórjátok az egyeseket, ami nem kell hogy mindenkinek tetsszen, de az legalább egy nagyon komoly társadalmi dráma, ahol a karakter részletesen, és alapossággal meg van indokolva, fel van építve, meg van értetve a nézővel, hogy hogyan vállt azzá amivé, és hát igen velősen meg lehet indokolni, hogy mitől jó. Ezt még senki nem tudta megmondani, hogy mitől jó, csak annyit hogy méltó folytatása egy 40 éves filmnek úgyhogy 10/10.

Öregeknek biztos érdekes a Ragyogás film nosztalgiája kapcsán, ezek azok akik most a Magnumot is előszeretettel fogyasszák, miközben visszasírják a gyerekkorukat.

Tényleg nem értem, ha egy Harry Pottert bugyuta, értelmetlen, gyerekesnek tituláltok, amiben legalább vannak karakterek, van cselekmény, dramaturgia, párbeszéd, dráma akkor ez mégis mi?
10/10
offtopic
tesz-vesz márc. 29. 11:53:57 10/10 Előzmény Hellas 1903
de van a rendezőiben valami érdemleges?
8/10
Hellas 1903 márc. 28. 14:18:58 8/10 Előzmény tesz-vesz
Én is azt láttam , különben vedd meg a blu-rayt rajta van a rendezöi változat feliratosan !
10/10
Patafizikus márc. 27. 11:48:06 10/10
Most néztem meg. Hatalmas csalódás, de jó értelemben. Szerintem a legjobb King adaptáció, pedig rengeteget láttam belőlük. Remek színészek, nagyon hóél eltalált zene, jó történet, jó tempó, jó dialógusok. Jobb mint a Kubrick féle Ragyogás, pedig az is klasszikus alkotás. Az igazsághoz azonban hozzátartozik hogy szinte biztosan csak az tudja teljes egészében értékelni, aki látta a Ragyogást is és ezt a regényt is olvasta. 10/10
10/10
tesz-vesz márc. 22. 00:29:59 10/10
kár hogy Puzsérékat a pontozás után hallgattam: https://youtu.be/tB_yImowQHs
10/10
tesz-vesz márc. 21. 22:42:27 10/10 Előzmény SKingrajongó1
azért mert a komoly drámákban van értékvesztés. ne legyen cél a olyan könnyű és súlytalan. teljesen jó volt így a befejezés. tökéletes volt a befejezés, engem csak a néger lány irritált helyenként.
10/10
offtopic
tesz-vesz márc. 21. 21:47:20 10/10 Előzmény k11zoltan
és azt hol láttad? és abba mi van?
10/10
tesz-vesz márc. 21. 21:20:34 10/10
"Ez gyógyszer.
Az ital orvosság,
gyógyír minden bajra.
Teleírt tábla vagyunk
és ez, ez a szivacs.

A férfi gürcöl, pénzt keres, a sok éhes szájnak
mert ott a család, a feleség, a gyerek
falják az időnket, az időnket itt a földön.
Felfalnak minket.
Ebbe az ember belebetegszik
és ez, ez az orvosság.
Halljam kisfiam,
beveszed végre a gyógyszeredet?"
10/10
tesz-vesz márc. 21. 20:58:17 10/10
Gond nélkül elrepül ez a két és fél óra, mintha regényt olvastam volna.
Mielőtt az utolsó félóra helyszíne jött volna filmnézés közben, azt gondoltam egész jó kisfilmecske, milliószor jobb, mint akármelyik Marvel-film, kivéve a néger kiscsajt, meg a fehér anyját (miért nem lehetett fehér kislányt, vagy néger anyát választani? miért kell hergelni a dekadens korszellemmel?)
de az utolsó helyszín újra szinte zseniális lett, a csapos apával, a filmvégi zuhany jelenettel, kis magyarázattal, máris érthető lett a Ragyogás is, nagyon jól sikerült könyvfeldolgozás, de én elfogult vagyok Stephen Kinggel, ezért adok rá 10-est. Nagy Kubrick-Ragyogás rajongó vagyok, ahogy abban szenzációs volt a biciklis kisgyerek követése a kamerával, itt az volt nagyon szép képi megoldás, ahogy az energiavámpír berepül a kislány házába fejjel lefelé, ahogy a Borzalmak városában is fejjel lefelé jelenik meg Ralphynak a vámpír az ablakában, ha jól emlékszem (vagy Ralphy volt a vámpír?).
Kicsit hiányoltam, hogy a kislány nem mondja el, mit olvasott a főgonosz agyában, lehetett volna jobban belemerülni a mitológájukba, motivációjukba, meg hogy mik is ők tulajdonképpen, a könyvben mit írnak erről?
armedtel márc. 02. 18:51:43 Előzmény AdiRicka
jézus
Nem tudom, a Stanley Kubrick film vagy ez áll közelebb a regényhez"

ennek a regénynek nincs kubrick-változata, ez az első megfilmesítés

Valójában azért volt rá szükség, mert Kubrick filmjének hatalmas rajongótábora van "

ezért lett viszonylagos bukás a film... van egy szűk rajongótábora, ennyi. hatalmas nincs, az illúzió

Enélkül kb 5 ponton állna az IMDB-n"

pont a kubrick-rajongók nem szerették, sokkal inkább a többiek húzták fel, érdemes a véleményeknek utánanézni
5/10
AdiRicka márc. 01. 22:30:50 5/10
Jópárszor elaludtam rajta, rettentően unalmas volt. Nem tudom, a Stanley Kubrick film vagy ez áll közelebb a regényhez, de tény, hogy a Ragyogás zseniális, ez pedig felejthető. A Ragyogásban sok más dolog mellett az volt a zseniális, hogy magyarázat nélkül maradt, ettől volt valóban misztikus és félelmetes. Ebben a filmben mindent a végletekig profanizáltak, szánkba rágták az egészet és az összes misztikus eseményből szinte fizikai aktust gyártottak. Ez a párazabálás, amin az egész történet alapul rettentően fantáziátlan és gyerekes. Azt sem értem, hogy mi értelme volt ezt hozzákötni Stanley Kubrick filmjéhez. Szinte semmi köze hozzá, zabálhatnák a párát anélkül is, hogy 30 éve mi történt egy hotelban, nem lett volna rosszabb film, de jobb sem. Valójában azért volt rá szükség, mert Kubrick filmjének hatalmas rajongótábora van és az ő általa megalkotott zseniális képsorok beleégtek az emberek tudatába. Az összes ilyen emlékezetes képsort újra legyártották és berakták a trélerbe ezért, szerencsétlen rajongóknak muszáj megnézniük a filmet. Zseniális üzleti húzás. Enélkül kb 5 ponton állna az IMDB-n, szerintem annyit ér.
10/10
arjoci197 febr. 24. 19:25:41 10/10
Szerintem nagyon is nézhető jó horror...
10/10
wolfy83 febr. 22. 20:34:07 10/10
Akinek ez unalmas,az nézzen Marvelt
1/10
Kuvasz1 febr. 21. 12:50:09 1/10
Feléig bírtam.
k11zoltan febr. 19. 22:09:15
Egynek elmegy.
Bár én nem a 151 perces, hanem a 180 perces verziót láttam, ami túl hosszú.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu