Álom doktor

Bakancslistához adom
Doctor Sleep
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 151 perc, 2019

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

A ragyogás nem múlik el. A kisfiú, aki túlélte mindazt, amit apja művelt vele és családjával a magányos Szépkilátás Hotelben, felnőtt – de viseli az egykori traumák nyomát. Miután nagy nehezen kiverekszi magát az alkoholizmusból, egy hospice-házban talál munkát, ahol halálukra váló ápoltjai Álom doktornak becézik.
Danny Torrance (Ewan McGregor) tudja magáról, hogy különleges erők laknak benne. És ezek akkor támadnak fel, amikor találkozik egy lánnyal, aki az övéhez hasonló képességgel rendelkezik, csak sokkal erősebbel.
És a régi szellemek és a régi félelmek visszatérnek. A ragyogás erősebb, mint valaha…

Stephen King végre megírta kultikus regénye, A ragyogás folytatását, amely még szerinte is „túl félelmetes” lett.
A filmváltozat világsztárokat vet be, és szintén nem takarékoskodik a rémülettel.
Bemutató dátuma: 2019. november 7. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Attila9711 nov. 15. 22:49:37 10/10
Féltem, hogy a játékidő sok lesz, tévedtem. A karakterek nagyon jók, a színészi játékkal együtt, külön kiemelném a zenét/hangeffekteket, mégjobban elméjül a filmben az ember ezeknek köszönhetően. Talán a film tetőpontja és a hotelben játszódó jelenetsorok kicsit alulmaradtak a film többi részéhez képest, de ezt sem emelném ki annyira. Mindenképp érdemes beülni rá, ja és ne hasonlítsuk a Ragyogáshoz ezt a művet.
9/10
SKingrajongó1 nov. 08. 20:54:28 9/10
Nekem tetszett összességében. A film valójában csak a regény alapjait adja vissza, emiatt talán kicsit érthetetlen lesz azoknak, akik nem ismerik a regényt. Az viszont nem tetszik, hogy ennyire kötődik a Kubrick-féle Ragyogáshoz, sem a vége nem nyerte el a tetszésem

Dan meghal? Mégis miért?! Való igaz, Jack is ugyanígy halt meg A ragyogásban (regényben)


Mégis, amiért egyik kedvenc regényem filmadaptációjáról van szó, kap kilenc pontot.
8/10
szisan86 nov. 08. 14:15:48 8/10
Nekem tetszett nagyon, végig lekötött, valóban nem volt félelmetes, de èn kikapcsolódni mentem, nem félni. Szerintem jól megcsinálták. Részemről 7.5.
5/10
Slayer_HUN nov. 07. 22:47:58 5/10
Elképesztően unalmas, és a színészi játékok sem mentik meg. A hotel kb 15 percig szerepel benne, és semmi félelmetes nincs az egész filmben. Bánom, hogy elmentem rá a moziba, pedig az előzetes alapján azt hittem, hogy imádni fogom. Egy percét sem élveztem. Idén a legnagyobb csalódás. Ha csak a trailert nézi meg valaki, akkor sem marad le semmiről, más nem történik a 2,5 óra alatt.
szucsgyula okt. 07. 10:19:22
Várós!
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!