Amazon: Ügyvéd

Bakancslistához adom
She-Hulk: Attorney at Law
amerikai vígjátéksorozat, akciófilm-sorozat, 2022

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Jennifer Walters ügyvédnő átlagos, unalmas életet élt, amíg nem találkozott a már Hulkként élő unokabátyjával, Bruce Bannerrel, és közösen autóbalesetet nem szenvedtek. A baleset miatt Jennifer és Bruce vére véletlenül összekeveredik, aminek nem várt eredménye, hogy Jennifer is nagyerejű zöld óriásnővé válik Amazon néven. Ő azonban nem vágyik a szuperhősködésre és inkább maradna a tárgyalóteremben, ahol ezután különleges képességű egyének jogi eseteit viszi, de Amazonként a munkája és a magánélete is sok olyan új váratlanságot hoz, ahol időnként a szupererő is elkél.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
kybuck jan. 18. 17:51:08
Most már úgy néz ki ezt a sorit sem folytatják, és nem is hibáztatok érte senkit: https://www.gsplus.hu/masvilag/a-shehulk-foszereploje-elarulta-hogy-lesze-2-evad-351769.html
Jobb lenne ezt a szuperhősgúnyát is inkább újra gombolni.
kybuck 2023 okt. 06. - 08:38:40
Ambivalens érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban: szórakoztató, de megvannak a maga hibái. Kezdjük mindjárt a főszereplővel: nem tudom, hogy Tatiana Maslany a való életben is ilyen kimosott levelezőlap e, vagy csak a karaktere miatt lett ilyen, de szinte rossz volt ránézni; hozzá képest Amazon tényleg sokkal menőbb, vele csak az a baj, hogy az animált karaktere rettentően bénára sikerült, az animációja leugrik a filmről! Ennél talán még az is jobb lett volna, ha keresnek egy női testépítőt és befestik zöldre, ahogy anno nagyon-nagyon régen Lou Ferrigno alakította Hulkot – persze akkor még nem volt CGI. Mellesleg nem emlékszem, hogy a képregényben Hulkhoz hasonlóan alakulgatott volna oda-vissza, a fentiek miatt az sem lenne baj, ha mint a képregényben maradna végig Amazon. A cselekménnyel pedig az a baj, hogy mindenféle béna, ciki, gyakran szekunder szégyent okozó jópofizás történik benne, a végén aztán

Jen be is ugrik a Marvelhez meg "Kevinhez", hogy mi az istent kavarnak már a sorijával! (Ami azért vicces volt.)

Ezzel együtt is sokat lehet röhögni, például a csoportterápiás epizódon, vagy Ugróbéka megleckéztetésén. Szeretem Amazon karakterét, épp ezért szerintem ennél azért tisztességesebb megjelenítést és történetet érdemelne; az irány nem rossz, nem baj, ha nincs mindig világuralomra törő gonosz, elfér a könnyedebb hangvétel is, de bőven van csiszolni való ehhez az évadhoz képest.
9/10
IWantSunshine 2023 máj. 08. - 03:03:31 9/10
Szerintem ha nem vesszük komolyan (nem is annak van szánva) akkor jó és poénos (legalább is angol eredetiben, magyar fordítás nem tudom hogy sikerült). Nekem bejön, jókat nevettem rajta.
2/10
The Cortez 2022 nov. 24. - 21:30:09 2/10
Szuperhősös tárgyalótermi sitcom széria a Marveltől. Az első részben az eredettörténet összecsapott, a mentorsztori – melyben az igazi Hulk képzi az unokatesóját, vagyis a főszereplőcsajt – pedig nevetséges. Az utóbbiban pörgetik túl először a girl powert: kiderül, hogy minden olyan skill, amiért Hulknak éveket kellett szopnia, az az unokahúgának vérprofi módon, rögtön egy csapásra megy, ráadásként megmagyarázzák, azért tudja kiválóan uralni a dühét, mert a csúnya, gonosz férfiak világában ezt már rég meg kellett tanulnia.
Főhősnőnk egyébként természetesen egy 30-as szingli, kinek balfaszabbnál balfaszabb figurákkal kell szenvednie a randipiacon, tehát befigyel egy kis Bridget Jones-naplója feeling. A csaj ráadásként egy ribanc legjobb barátnővel felvértezett ribanc, aki még Daredevillel is megbaszatja magát. Az évad közepe tájékán elindul egy izgalmasabbnak tűnő háttérszál, amiből végül nem meglepő módon, egy férfiellenesen sztereotip mondanivalót hoznak ki.
Van sok utalás, több cameo, pár stáblistás jelenet, számtalan reflektálás a kommentekre-trollokra (egyszer megemlítik a MeToo-t) és millió bárgyú, humortalan poén. A CGI rossz, a címszereplő konkrétan végig szarul néz ki női Hulkként. Komolyabb zúzásokra senki ne számítson, mivel She-Hulk itt csak azt a bizonyos 4. falat zúzza szét folyton (a kamerába pofázik, kifigurázza a sitcom sorozatok kliséit stb), amelyet a fináléra brutális mértékben túltolnak: önironikusan poénkodnak a Marvel Studios-szal, Kevin Feige-vel, a stúdió atyaúristenével, a ”drága vizualitással”, valamint elemzik műveik érdemeit + hibáit.
A sorozat pozitívumai a Hihetetlen Hulk néhány szálának némileg korrekt továbbvitele, az utsó epizód elején a classic Hulk-filmek megidézése, továbbá a már említett, méltán népszerű netflixes Daredevil széria Daredeviljének szerepeltetése, ki egy viccesebb, de összességében működőképes oldalát mutatja meg, igaz jóval gyengébb jelmezt s röhejesen méltatatlan akciókat kapott, emellett a szezon lezárásában őt is sikerült kínosra venni.
1/10
Atis88 2022 nov. 19. - 21:01:35 1/10
Ez a sorozat a marvel legalja! A sok erőltetett femináci/férfigyűlölet, elcseszett karakterek, ellentmondásos gondolatmenetek, na és a korábbi hősök maradéktalan lenézése teszik igazán utálatossá... Csak azért 1 pont, mert nincs lejjebb.
3/10
TheOldMan 2022 nov. 08. - 14:45:52 3/10
Azt ki találta ki, hogy egy szuperhősös sorozatban, arra leszek kíváncsi, hogy a hisztis pixa mikor, kit utál, mikor jön meg neki, nincs normális pasi ( tényleg? minden nő ezt toporzékolja ), semmi sem jó, jujj,de......3/10! A nők tönkre vágták a Marvelt !!
7/10
AlexWolf 2022 szept. 02. - 10:17:13 7/10
Lehetne jobb is. Történetében eddig sok kivetni valót nem találtam. De a 4. fal áttörését nem kéne ennyire erőltetni. Deadpoolban vicces volt és beleillett az őrült történetbe, de itt baromi zavaró, főleg ilyen mennyiségben. Néha túltoltják a trendiseget. Cserébe nem Netflix, szóval nem mindenki is meleg, egyelőre.
Szerintem nézhető, ha a hülyeségeit nem szívjuk mellre.