Amerikai pác

Bakancslistához adom
An American Pickle
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 88 perc, 2020

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

A film története szerint az Amerikába emigrált Herschel Greenbaum (Seth Rogen), aki mindig is jobb életet álmodott családjának, egy nap véletlenül belepottyan egy hordónyi ecetes uborkába, ami száz évig tartósítja őt. Így jut el 1920-ból 2020-ba, vele együtt pedig dédunokájához, Benhez. A 100 éves férfi megpróbál beilleszkedni a modern társadalomba és közben be akarja tartani feleségének tett ígéretét is.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
offtopic
pityu88 jan. 26. 22:02:58 5/10
Én alapvetően kedvelem Seth Rogen filmjeit úgy általában, vannak persze felejtős egyszer is nehezen nézhető filmjei, de akadnak jó kis vígjátékok is, persze akinek ez a féle humor bejön. Sajnos ez a film az előbbi kategória, eredeti szinkronnal is nyögve nyelős, Magyarral meg hát borzalom . Egyszer legyűrtem habár untam már az 5. Perctől pedig nincsenek nagy elvárásaim az ehhez hasonló filmektől. Talán egy gyenge ötöst megér vannak ettől sokkal jobb filmjei Sethnek, ez most nemsikerült.
1/10
nikato 2020 okt. 26. - 15:30:44 1/10
Borzalmas! A szinkronban az akcentust nagyon túltolták!!!!!!! Még akkor a 2 Greenbaumot ugyanaz a színész játszotta! Unalmas, vontatott. SPOILER:
SPOILER: A végén ugyanaz a frizura és borosta a dédapának is. Én arra számítottam majd keresnie kell a családját, nem erre, hogy egyből megtalálják és semmi sokk, hogy a felesége azt se tudta hova tűnt, a gyerekét nem látta soha, nem lehetett ott a születésénél. Az uborka lében elaluld, de nem volt lefagyasztva, azáltal, hogy ébredt fel, hogy levették a fedelét? Miért nem ébredt fel már egyből, vagy, hogy nem fulladt meg? SPOILER VÉGE
Brierley 2020 okt. 10. - 18:15:16
Megértem a pontszámot, már csak „a két” Rogen miatt is. Unalmas mozi; tudjuk kikről, kiknek szól.
Ha jól fogtam: a színész vallását próbálja népszerűsíteni.
Humor ide vagy oda: nem vígjáték.
Részemről.
2/10
szenbanyasz@gmail.com 2020 szept. 10. - 23:22:17 2/10
Hát ez valami egész döbbenetesen gyenge volt! A trailer alapján azt gondolod, hogy ez egy ilyen kicsit prosztóba hajló Seth Rogen-vígjáték lesz, ami arról szól, hogy a 100 éve bepácolt, a mai világot nem értő, de azért a jég hátán is megélő gógyis zsidó tata megtanítja a balfasz, lúzer ükunokáját élni. Ehelyett az van, hogy az ükfater és ükunoka valami teljesen bugyuta baromságon összevesznek, és onnantól kezdve egymást nyírják.

A legnagyobb baj a filmmel, hogy az alkotók egyszerűen nem dönttöték el, hogy most akkor ez vígjáték akar lenni vagy valami komolyabb dráma. Vígjátéknak nem elég vicces: egy-két, inkább ilyen ironikus kikacsintás van benne, viszont túl sok a történet továbbgördítésével töltött üresjárat a poénok között. Drámának viszont teljesen komolytalan: már ugye eleve az uborkapácos alapszitu, és az ordító logikai hibák a történetben (pl. kikukázott uborkát esővízzel (?!) pácol és ezért megőrülnek a brooklyni hipszterek???) - komolyan mondom, ennél még a Top secret forgatókönyve is realisztikusabb. Egyedül Seth Rogen kelet-európai akcentusa élvezhető valamennyire.
8/10
Drizari 2020 aug. 24. - 16:47:49 8/10
Amerikai film, amerikai író novellája alapján. Így nézve, egészen jó kis film, könnyed kikapcsolódásra. Mondandója elég komoly, de nem érdemes mélyreható elemzésébe fogni. De végeredményben igaz, ami igaz.
8/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu