Amitől félünk

Bakancslistához adom
Beau Is Afraid
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai-finn horror-vígjáték, 179 perc, 2023

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Beau élete folyamatos rettegés, csak a pszichiáter által felírt gyógyszerekkel képes kimenni az őrültekkel teli utcákra. Anyjának váratlan telefonhívása mégis arra kényszeríti, hogy elinduljon. Az abszurd humorral átitatott, horrorisztikus utazáson a legsötétebb félelmek a legnagyobb kalandokká válnak. Vajon célba ér Beau, vagy felemésztik lelkének sötét bugyrai?
Joaquin Phoenix a Joker Oscar-díjas szerepe után ismét briliánsan alakítja a külvilág őrületére saját őrületével válaszoló kisembert. Ari Aster, a kultikus Örökség és Fehér éjszakák rendezője ismét bebizonyítja, mennyire magabiztosan keveri a legkülönfélébb filmes műfajokat, teljesen egyedi és megdöbbentő látványvilágot teremtve.
Bemutató dátuma: 2023. április 20. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Pépont 2023 júl. 22. - 04:49:31 3/10
Spoilert tartalmazhat!

Horror-vígjáték? Szerintem inkább valami pszichológiai dráma, vagy valami hasonló. Horrornak nem tudnám mondani (a vége felé volt egy jelenet, ami horrorisztikusabb lehetett, bár inkább tűnt röhejesnek), vígjátéknak meg pláne nem. Maximum annak vígjáték, aki tud nevetni egy önbizalomhiányos, beteg ember szerencsétlenkedésein, amiknek se eleje, se vége. Mindenesetre én egyszer se mosolyodtam el ezen a filmen. Főszereplőnk, egy szorongásban élő ember, akinek az anyja temetésére el kéne valahogy jutnia, de a legszerencsétlenebb módon sem sikerül ez neki.
Igazából nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de kíváncsi voltam erre a filmre. Mi a francot tudnak összehozni 3 órán keresztül egy ilyen sztorival? A válasz pedig erre tök egyszerű: ez a világ egyik leglassúbb cselekménnyel rendelkező filmje, amit valaha láttam. Rengetegszer ásítottam a film közben. Emellett bazi elvont, a végére pedig eszméletlenül értelmetlen is lett, és nem tudom, a lezáró jelenetet minek lehetne tekinteni... lehet erre több elméletet kitalálni, de bennem felmerült a kérdés: ezért néztem végig ezt a marhaságot 3 órán keresztül?
Joaquin Phoenix játéka viszont tetszett. Remekül alakította a kétségbeesett, zord körülmények között levő kisembert. Valamint a saját kategóriájában, aki szereti az elvontabb stílusú filmeket, lehet, hogy talál benne némi fantáziát néhány jelenetnél, ami megfogja az ilyesfajta nézőt, de azért... én senkinek nem tudnám szívből ajánlani ezt a filmet. A részemről egy 3/10-es.
1/10
Gulácsi Péter 2023 júl. 02. - 12:25:06 1/10
Nézhetetlenül szar film. Tömény kínzás ez a 3 óra. Szeretem a jó művészfilmeket, de ez minősíthetetlen. Ha lehetne mínúsz 10-et adtam volna rá... Ja és elvétve sincs benne horror..
1/10
R.Ritus 2023 ápr. 24. - 18:57:40 1/10
3 óra szenvedés azt hittem sose lesz vége
10/10
fark02 2023 ápr. 22. - 22:43:39 10/10
Ari Aster filmkedvelőinek kötelező darab!
10/10
1/137 2023 ápr. 22. - 13:08:47 10/10
A film nem a külvilág történéseiről szól, hanem arról hogyan érzi magát az ember, ha végletesen nem találja a helyét a világban. Aki nem tapasztalt hasonlót, talán nem érti, nem is értheti, de szerintem amit látunk, az hasonlóan szürreális lehet, mint az ilyen "bocsánat-köszönöm-bocsánat-köszönöm" emberek belső valósága. Pink Floyd-tól A fal c. film jut eszembe róla, de ez súlyosabb és szebb szerintem.