Amszterdam

Bakancslistához adom
Amsterdam
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai történelmi dráma, 134 perc, 2022

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

A Napos oldal és az Amerikai botrány Oscar®-díjra jelölt rendezője, David O. Russell új filmje egy eredeti, romantikus bűnügyi történet három jó barátról, akik egyszeriben az amerikai történelem egyik legdöbbenetesebb, titkos tervének középpontjában találják magukat.

A valós és fiktív elemeket vegítő film főszereplői az Oscar®-díjas Christian Bale, az Oscar®-díjra jelölt Margot Robbie, John David Washington, valamint az Oscar®-díjas Rami Malek és a kétszeres Oscar®-díjas Robert De Niro.
Bemutató dátuma: 2022. október 27. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
rizz382 jún. 09. 12:55:23 5/10
Nagyon unalmas.
3/10
Atis88 febr. 24. 12:27:04 3/10
Na ez tipikusan az a film, amit kár volt leforgatni. Hiába nézed meg, egy fél év múlva jó eséllyel már halvány lila fingod sem lesz arról, hogy ez miről is szól és ez leginkább azért van, mert rettenetesen el van nyújtva, Nagyon vontatottan dolgozik, pedig az alapsztori még érdekes is lehetne. Hiába van egyébként tele jó színészekkel, a sok üres fecsegést, locsogást ők sem tudják feldobni. Szerintem a legtöbb embernek rendesen kihívást fog jelenteni az, hogy végignézzék, mint ahogy nekem is.
5/10
Efggyhi jan. 24. 22:37:20 5/10
Hú, nem tudom... én nyitva hagyom a változtatás lehetőségét, ha a filmet dícsérők közül valali elmondja, hol van az a szofisztikáltság és filozófia a filmben, ami nekem nem jött át. Komolyan, mert van olyan, hogy rosszkor néz meg az ember valamit és másként olvassa. Nekem ez így 5-ös. Unalmas , túlesztetizált "sztárparádé" a parádé nélkül.
8/10
RedMonty jan. 05. 20:58:49 8/10
Kicsit hosszúra sikerült ez a film, de annyira zseniális alakítást nyújt Bale és két társa a főszerepben, hogy engem elvarázsolt. Sokszor megnézném, mert tetszik a mondandója a kifinomult humora, valamit a kor keserédes bája, de sajnos tényleg sok benne a fölöslegesen hosszú jelenet. Szerintem ez egy 7.5 pontos film.
9/10
Manka2772 2022 dec. 10. - 14:39:40 9/10
Szeretném megvédeni a filmet. Szórakoztató, néhol elgondolkodtató, nekem nagyon tetszett, többször is megnéztem. Az egész film kicsit döcögős, de szerintem az egyes jelenetek megállják a helyüket. Lehet, hogy újra kellene vágni, nem értek hozzá. Vagy talán nem is annyira amerikai film, mint inkább európai, szerencsére, mert amúgy is herótom van a blockbusterektől és az akciófilmektől. Christian Bale zseniális, elmondása szerint a karakterében Colombo felügyelő is benne van. A Bale-Robbie-Washington trió között jól működik a kémia, ahogy manapság ezt mondják. Robert de Niro is jól hozza a populista vezető figuráját. A legnagyobb meglepetés számomra Mike Myers volt, itt nem abba az idióta, 'nem-tudom-kinek-vicces-Austin-Power' karakterbe bújt, Michael Shannonnal alkotott duójában határozottan szórakoztató. Nekem bejött.
4/10
rajdi 2022 dec. 06. - 22:52:26 4/10
Én az előttem hozzászóló rudapitecusal érek egyet szóról szóra. Unalmas és érdektelen az egész. A szereplők fele jól játszik, a masik fele meg mintha csak pisztolyt fognának a fejéhez, igyekszik túl lenni rajta. Ha nem ilyen "nevek" játszanának benne, valószínű még a Netflix sem venné meg, max 12-es csomagban. Csak az nézze meg aki valamelyik szereplőért odavan, és tényleg nincs más dolga!
4/10
rudapitecus 2022 dec. 05. - 02:47:33 4/10
Egy itt megjelent cikk szerint:
"Hatalmasat fog bukni a pénztáraknál David O. Russell filmje. Az Amszterdam című romantikus bűnügyi történet nagyon rosszul teljesít az amerikai mozipénztáraknál: egyelőre 6.5 millió dollár bevételt hozott, ami nagyon gyenge a 80 millió dolláros előállítási költséggel szemben." Tehát akkor ezek az emberek mind ostobák, mind buták, nem értik a nagyon összetett humort, drámát és nem értik a filozófiáját, nekik mind Marvel filmeket vagy Hollywoodi limonádékat kell nézniük... még szerencse, hogy volt valakiknek az előrejelzések szerint 63 millió dollár szemétbe dobni való pénzük, hogy azt a néhány nagyon kifinomult és nagyon okos nézőt el tudják gondolkodtatni, hiszen a filmek sohasem a nagyközönségnek szólnak, hanem csupán Sanyinak, meg Józsinak... Én nem így látom! Először 30 perc után néztem meg, mennyi van még belőle hátra, aztán 57 perc után végleg abba akartam hagyni, mert kezdett baromi unalmas lenni, a semmitmondó párbeszédek, aztán a 12 év ugrás... Szerintem azért a popcorn filmeket néző embereket sem kellene lenézni, ugyanis nekik köszönhető, hogy pénzt adnak ki a mozikban a filmekért, amiből többek között ez a film is, várhatóan nagy veszteséggel megjelenhetett, hogy a kritikusok majd hanyatt dobhassák magukat és a hátukon fekve kalimpálhassanak, mint a hátára fordított bogarak, hogy milyen csodálatos, milyen nagyszerű...
10/10
Gabi0412 2022 nov. 20. - 18:22:31 10/10
Szerintem nagyon jó film, elég összetett, van benne humor, dráma, filozófia es van igazi üzenete is. Olvastam több helyen olyan kritikát, hogy zagyva, öncélú, unalmas, stb. Nem szeretnék senkit megbántani, és persze nem vagyunk egyformák, ez erősen ízlés kérdése is. De van sajnos egy olyan gyanúm, akik ezeket a kritikákat írták, egyszerűen nem értették ezt a filmet. Nem egy délutáni hollywoodi limonádé, lehet, erre számítottak, és emiatt csalódtak. Csak gondolkodni vágyóknak ajánlom, nekik viszont nagyon. :)
10/10
hunati 2022 nov. 09. - 21:33:43 10/10
Nagyszerű film! Hihetelen jó alakításokkal! Ennyi jó színésztől nem is lehetett rosszat várni! Akik lepontozták, vagy épp Hollywoody popcorn filmet vártnak tőle azok ne nézzék meg :) Ez nem Marvel film és nem is a Titanic :)
3/10
anything 2022 nov. 08. - 02:31:01 3/10
A sztárparádé sem segít! Nem jó film.
1/10
Señora 2022 nov. 06. - 19:42:07 1/10
Rettenetesen unalmas film. Régen nem láttam ehhez hasonló rossz filmet
7/10
Ildikó Nóra 2022 okt. 29. - 15:25:31 7/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, nekem hosszú volt (több, mint 2 órás), a történet elég egyszerű, a ruhák, kiegészítők, sminkek, frizurák, szinkron és Christian B. alakítása tetszett, jól állt neki a szerep. A többi színész alakítása olyan átlagos, semmilyen nem volt, hiába a "nagy nevek". Taylor Swift énekesnő alakítása volt a legrosszabb, idegesítő volt, szerencsére nem sokáig szerepel a film elején. (Sosem értettem, hogy miért akarnak az énekesek, modellek színészkedni, egy jó alakításukat sem jegyeztem meg.)