Apám történetei

Bakancslistához adom
Profession du père
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 105 perc, 2020

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A 12 éves Emile Lyonban él a '60-as években. Apja hős: állítása szerint dzsúdóbajnok, ejtőernyős, focista, sőt, de Gaulle tábornok személyes tanácsadója, és éppen a francia Algéria felszabadítására készül. Emile pedig le van nyűgözve, és készségesen és büszkén követi apját a legveszélyesebb küldetésekben, beleértve a követést, a kémkedést vagy éppen szigorúan titkos levelek kézbesítését. Emile teljes komolysággal teljesíti apja parancsait, még Lucát, egy új osztálytársát is beveszi titkos harcaiba. De mi van akkor, ha az apa csak egy szélhámos, és tettei túl veszélyesek egy gyerek számára?

Stáblista:

Szereplők

André Choulans
Denise Choulans

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
SecondMoon 2021 nov. 21. - 13:27:31 10/10
Pár dologban téves a leírás. Ez nem vígjáték, még ha az elején kicsit annak is tűnhet egy-egy viccesebb helyzet miatt. Ez egy kőkemény dráma. És egy idő után nem hogy nevetni nem tud rajta az ember, hanem egyenesen sírni lehetne rajta. A másik hiba, a tartalomban szereplő szélhámos jelző. A gyerek apja nem szélhámos,

hanem mentálisan sérült, vagy inkább elmebeteg,

mint az ki is derül majd.
A gyerek helye a történetben jól definiálható, az anya reakciói viszont érthetetlenek, bár a végén azért kiderül miért.
Ez a film összességében megérdemel egy 10-est, mert nem szokványos klisés marhaság és rendesen le is zárják. A történet is jó.