Ásatás

Bakancslistához adom
The Dig
angol életrajzi dráma, történelmi film, 2020

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
k11zoltan máj. 28. 22:54:51
Uhh ez a film.
Tipikus angol.
Egyhangú, unalmas, semmitmondó.

Nem értek egyet azokkal, akiknek tetszik.
10/10
Tremolo94 máj. 26. 23:53:28 10/10
Csodálatos film, különleges történet, magával ragadó atmoszféra! Ehhez nagyban hozzájárul, hogy a két főszereplő hölgy: két elbűvölő, bájos teremtés. :)
Ez amolyan jellegzetes angol film hangulat, különösen ezzel a történelmi (romantikus) dráma műfajával. El tudnám képzelni egy néhány epizódos minisorozatként is.
Ralph Fiennes-t nagyon szeretem, eddig csak olyan drámákban láttam, amelyek a sztorijukkal, hangulatvilágukkal teljesen beszippantottak. Bízom benne, hogy ez a film is méltó kritikákat kap majd, és sokak számára emlékezetes lesz.
10/10
Anonym 2021 ápr. 30. 10:03:06 10/10
Érdekes volt, ilyen témájú filmet még nem láttam, csak dokumentumfilmben. Tetszett, hogy végre valami új téma, bár a szerelmi szálat azt muszáj volt ebbe is beletenni. Anélkül nem film a film... Na jó, én mondjuk nem hiányoltam volna, de érthető, hogy kellett bele az is, mert ez kell az átlag nézőnek.
Ennek ellenére tetszett, olyan tárgyilagos volt az egész, nem volt túlromantizálva.
10/10
csincsilla72 ápr. 03. 21:21:26 10/10
Nagyon szép film. Lehet, hogy nem teljesen történelemhű, de gyönyörűen fényképezett, remek színészi játékkal.
9/10
Pelécske febr. 10. 11:59:12 9/10
Remek történet, csodás színészi alakítások, csak ajánlani tudom!
10/10
Hunyadvári febr. 03. 10:11:36 10/10
Gyönyörű fényképezés, remek zene, csodás színészi alakítások és szép üzenet, köszönöm a filmélményt!
Edmond Dantes jan. 31. 09:48:37
A Netflix vadonatúj filmje egy fontos régészeti ásatásról ("dig") szól, ami az angolok számára felbecsülhetetlen kultúrtörténeti jelentőséggel bír: "volt ott élet már a vikingek előtt", a civilizációt az angolszászok vitték az országba. A sötét kora-középkor eme szenzációs lelet után egyszerre világosabb lett számukra. Sutton Hoo-ról itt lehet bővebben olvasni: https://en.wikipedia.org/wiki/Sutton_Hoo A történet a II. világháborút megelőző hetekben az ásatást megkezdő, majd azt a British Museum-nak átengedni kényszerülő Basil Brown-nak (Ralph Fiennes hiteles játékával) állít emléket, igazi főszereplője azonban a kincseket rejtő föld tulajdonosa, Mrs. Pretty (és kisfia), Carey M u l l i g a n ragyogó, akár Oscar-jelölést érdemlő alakításában. (A fenti szereplőlista élén álló, az új Rebeccában már megismert Mrs. de Winters, Lily James itt jóval kisebb szerepben látható.) Halk, lírai, gyönyörűen fényképezett, hangulatos alkotás. Az angolok szeretni fogják és talán sokan mások is.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu