Film

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

/Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile/
amerikai krimi, thriller, életrajzi film, 108 perc, 2019 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

1969. Ted (Zac Efron) őrjítően jóképű, okos, karizmatikus és gyengéd, az elővigyázatos, egyedülálló anya, Liz Kloepfer (Lily Collins) pedig képtelen ellenállni a férfi sármjának. Elképzelni sem tud ideálisabb pasit Tednél, és hamarosan fülig beleszeret. Ahogy telik az idő, úgy tűnik, a pár mesébe illően boldog életet él, de aztán ennek hirtelen vége szakad. Tedet letartóztatják, és könyörtelen gyilkosságokkal vádolják meg. Liz eleinte csak aggodalommal szemléli a történteket, aztán egyre jobban hatalmába keríti a paranoia, a bizonyítékok fényében pedig kénytelen lesz szembenézni a lehetőséggel, hogy álmai férfija valójában pszichopata.
Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Ted Bundy, a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának történetét meséli el.

Bemutató dátuma: 2019. május 23. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 7/10 május 25. 20:46:19
május 25. 20:46:19
Volt ebben a filmben valami idegesítő, ami miatt még ma is eszembe jutott. Nem is a filmben, inkább magában a tényben, hogy tényleg vannak ilyen cukipofa pszichopaták, akiknek mindenki bedől a végsőkig, szóval hogy legalább egy kibaszott harisnyával kell fojtogasson, hogy belássuk, ez tényleg gonosz és beteg. Ebben a filmben meg ezt a jelenséget a csúcsra járatták, gyakorlatilag a főszereplő úgy játszotta el Ted Bundy-t, hogy egy percig sem kellett a gonosz énjéből semmit megvillantania.
Semmi kettős élet vagy titkos én, egyszerűen lenyomott egy nőcsábász bájgúnár szerepet mindenféle komplikáció nélkül. Ráadásul én nem tudtam, miről szól a film, és addig, amíg a film közepén nem hangzott el Ted Bundy neve, azt hittem a faszi ártatlan, és erről szól a film. Szóval vegyesek az érzelmeim a filmmel kapcsolatban, egyrészt nem tudom, hogy valóságosan is ennyire megtévesztő volt-e a pasi, vagy csak elment dráma irányba a film és nem volt cél az ügy tényleges felderítése, a gonoszság tényleges ábrázolása - márpedig ne fussunk már át ezen az apró tényezőn, hogy egy mekkora emberalja volt Ted Bundy. Fura volt, na.