Az A terv

Bakancslistához adom
Plan A
15 éven aluliak számára nem ajánlott német-izraeli thriller, filmdráma, 109 perc, 2021

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Max, egy zsidó holokauszt-túlélő Németországban 1945-ben találkozik egy radikális zsidó ellenállási csoporttal, akik hozzá hasonlóan elvesztették minden reményüket a jövőjükben, miután a nácik megfosztották őket a puszta létüktől és egész családjukat megölték. Gigászi méretű megtorlásról álmodoznak a zsidó népet ért sérelmekért, szemet szemért, fogat fogért alapon, Max pedig azonosulni kezd a csoport szörnyű terveivel... A valós események alapján készült film az A-tervnek nevezett veszélyes és merész titkos hadműveletet meséli el, amelynek során zsidó holokauszt-túlélők egy csoportja tervet szőtt a németországi vízrendszer megmérgezésére, hogy megöljenek 6 millió németet.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
pihes 2023 máj. 26. - 14:40:36 4/10
Sokat álmosító, éppen, hogy magánál van az ember közbe. Ebből csak többet lehetett volna kihozni. NÉGY/TÍZ
10/10
nefefe 2023 febr. 12. - 17:41:49 10/10
Durva film. Több mint 75 év után újabb adalékot kapunk a II. vh. utóéletének megértéséhez. Ilyesmit az iskolában nem tanítanak. Sokat lehet tudni a háború alatt a nácik által elkövetett bűnökről, borzalmas tetteikről. Hallottunk ezt-azt a háború utáni izraeli bosszúhadjáratokról is, de ilyesmiről nem. Legalábbis én nem hallottam erről a tervről. Mivel a film megtörtént események alapján készült, biztos volt ilyen bosszú-terv. Meg lehet érteni az érintettek indokait – mégis, szerencse, hogy nem sikerült. Tanulságos film, jó arra, hogy ne felejtsük el a múltat, és ne akarjunk hasonló jövőt. A történelmet kedvelőknek ajánlott. De azoknak is, akik - boldog tudatlanságból - semmit nem tudnak erről a korszakról. Ja, és akik aláértékelték ezt a filmet, vagy nem értették meg a film üzenetét vagy nem érdekli őket mások szenvedése.
9/10
New-man 2022 aug. 16. - 20:33:28 9/10
Szerintem pedig jó film! A Holokauszt akkora trauma és tragédia az emberiségnek és a zsidóknak, hogy nehéz, vagy lehetetlen feldolgozni... Ez a film ezt próbálja meg.
Szjutka 2022 jún. 07. - 17:49:09
... amit felidéz bennünk, azt nem feledjük és nem is feledtethetjük el!